3 DIY sätt att göra gamla skor för våren

3 DIY sätt att göra gamla skor för våren

3 DIY sätt att göra gamla skor för våren

Jag har varit i en stor skospark nyligen och klådde för att göra något roligt för att lysa upp ett par par skor jag redan hade. Så jag satte ihop en handledning för att ge dina egna skor en makeover, för alla fall. Och sedan blev jag ledsen lite och förvandlade den till 3 olika skohandledning. Haha.

Jag samarbetade med testorer, som du kanske kommer ihåg från det senaste airbrushing-projektet, för att ge dig några DIY-idéer som kommer att vinna dig. Och om du fortfarande är redo för projekten efter den ordspelet, förtjänar du ett par av dessa! Klicka för att se alla 3 DIY-självstudiekurser.

Airbrush-färger

Före och efter sko makeovers (med handledning för varje)

Material för dessa DIY-skoprojekt

För alla projekten nedan använde jag en akrylfärgsprayuppsättning eftersom den är så lätt att hantera OCH du kan blanda dina egna färger riktigt snabbt. Satsen kommer med färger, men jag valde att använda de större flaskorna med airbrushfärger för den här, vilket fungerade riktigt bra. Själva airbrushen är bärbar och det finns inga ledningar, vilket gör den perfekt för många DIY-projekt (inte bara skor). Jag rekommenderar starkt att prova. Finns i Hobby Lobby-butiker och på Amazon (det är där jag köpte mina).

Hur man färgar dina klackar (sko makeover)

DIY sko makeover nr 1: klackar i popfärg

För DIY färgglada popklackar använde jag dessa skor. De har en ganska tjock häl och var annars ganska vanliga så jag trodde att en färgstark häl skulle vara jättebra.

Jag började med att tejpa ihop båda skorna så att endast klackarna blev utsatta (jag använde lite klar plast för att täcka resten av skon, vilket var riktigt bra). Därefter blandade jag en anpassad färg i en tom blandningsflaska (även från Testors). Tråkig rosa formel: 3 delar brun, 2 delar rosa och 1 del vit (alla ogenomskinlig). Skaka väl för att se till att färgerna är helt blandade.

Därefter hällde jag blandningen i glasblandningsflaskan och lade till klämskyddet. Därefter lade jag till sprinkleravtryckaren till drivmedelsburken och fäste glasblandningsflaskan på sprinklerutlösaren. Det finns ett diagram över allt och instruktioner för att sätta ihop det som kommer in i satsen, men det är mycket lättare än det låter. Det tar 2 sekunder. Mer info här.

Sedan sprayade jag helt enkelt de exponerade hälarna (håller sprayen ca 6-8 tum från hälen). Det är bäst att hålla färgsprutan upprätt i ett läge och flytta skon, om du kan, så att färgen inte lossnar från toppen. Låt färgen torka vid beröring, ta sedan bort målarens tejp och plast, lägg till en förseglare vid behov. Gjort!

DIY färgblock läder mulor

DIY Shoe Makeover # 2: Color Block Leather Mules

För färgblock DIY-sko makeover, använde jag ett par gamla J.Crew skor. Jag har antagligen haft dem i tre eller fyra år och har aldrig riktigt använt dem. Så jag trodde att de skulle vara en bra kandidat för en makeover.

Jag började med att limma ihop båda skorna med målartejp i en vinkel. Och se till att matcha vinklarna uppåt (spegelbild, därför upp och ner) för varje sko. Sedan tejpade jag alla andra områden som jag inte ville måla på (sulan, hälen, tån osv.). Därefter blandade jag en anpassad färg i en tom blandningsflaska (även från Testors). Kricka färgformel: 2 delar turkos, 1 del mörkgrå och 1 del vit (alla ogenomskinlig). Skaka väl för att se till att färgerna är helt blandade.

Därefter hällde jag blandningen i glasblandningsflaskan och lade till klämskyddet. Lägg sedan till sprayutlösaren i drivmedelsburken och placera glasblandningsflaskan på sprayutlösaren.

Därefter började jag spruta färgen på skorna (ca 6-8 tum från varandra). Bättre att hålla färgsprutan upprätt i ett läge och flytta skon, om du kan. Låt färgen torka vid beröring, ta sedan bort målarens tejp, lägg till en förseglare vid behov. Gjort!

DIY Ombre / Gradient Shoe Makoever

DIY Shoe Makeover # 3: Gradient / Gradient Shoes

För ombre DIY make-up sko, jag hade dessa skor. Jag älskar senapsgult, men jag ville lägga lite mer färg på tån, så jag blandade en dämpad rosa färg (samma färg som jag använde för de popfärgade klackarna) och gick igång. Tråkig rosa formel: 3 delar brun, 2 delar rosa och 1 del vit (alla ogenomskinlig). När färgen hade blandats hällde jag blandningen i glasblandningsflaskan och lade till klämskyddet. Lägg sedan till sprayutlösaren i drivmedelsburken och placera glasblandningsflaskan på sprayutlösaren.

Därefter blockerar du alla områden på skorna utom tåboxen. Jag använde en brun papperspåse och tejpade den runt skon, vilket fungerade bra. Börja sedan med att spruta tån på skon (ca 6-8 tum bort) och fokusera främst på remens ena sida för att få lutningseffekten. Sänk sedan (något) resten av skonremmen kort. Du vill att det mesta av målningen ska vara endast på ena sidan, som visas på bilden. Upprepa denna process med den andra skon. Låt färgen torka vid beröring, ta sedan bort papperspåsen, lägg till en förseglare om det behövs och de är klara.

3 DIY sätt att göra gamla skor för våren

DIY färgblock klackar

Färgblocksandaler för våren.  Klicka för att se dina skor makeover.

DIY Ombre klackar.  Klicka för att se handledningen.

3 DIY sätt att göra gamla skor för våren

Vilket par skor är din favorit? Har du någonsin provat något så här med ett gammalt par skor?

—Denna publikation är i samarbete med testorer. Tack för att du stöder varumärkena som hjälper till att hålla Paper & Stitch igång.