3 saker Pinterest har lärt mig om stil

College mode

Ett av målen i mitt liv är att skapa en “look” för mig, en estetik som jag kan bli känd för. Pinterest har varit nyckeln i min strävan att uppnå detta mål.

Pinterest tillåter mig att bläddra igenom oändliga kläder, kombinationer, skor, accessoarer … Jag kan hitta vad jag vill. Allt jag gillar och skulle ha på mig går på ett bord (“Ooh Pretty Clothes”), och därifrån skapar jag min estetik.

Men jag insåg nyligen att Pinterest bara kan ta mig så långt i min sökning. För att hitta min egen röststil behöver jag sluta imitera.

Så här är tre saker Pinterest har lärt mig … om hur man kan bli av med Pinterest.

1. Tillbehör betyder … men inte hur du tror att de gör det.

Flicka som bär ett kedjeuttalandehalsband

Många av stiften på mitt bräde har mestadels vanlig klädsel, kanske en T-shirt och jeans, och ett “wow” -tillbehör som på något sätt förvandlar en bekväm dagdräkt till något lämpligt för en anställningsintervju.

Och det är sant att tillbehör kan skapa eller bryta en outfit. Nyckeln är dock inte prickiga halsband eller perfekt staplade armband. Nyckeln är du.

För att vi ska vara ärliga. Om du använder något som inte är du, kommer du att må dåligt att använda det. När kläderna jag bär uttrycker vem jag är känner jag mig bekväm och fri att koncentrera sig på andra saker.

Om du är engagerad i din egen estetik är nyckeln experimenterande. Försök stapla halsband som inte borde gå ihop, eller gå efter bara ett eller inga smycken. Bär alla fåniga armband från gymnasiet som du “ska” inte längre ha på dig. Och var inte rädd för att placera ringarna på fingrarna baserat på vad som är bekvämt för dig.

Uttryck dig själv. Nyckeln är att uttrycket är ditt, inte någon annans.

2. Omfamna “fläckar”.

Jag har tillbringat mer tid än jag skulle vilja erkänna att jag försöker behärska mina jeans eller skjortans veck så att den ser ut som bilden.

Bekännelse: Om jag någonsin lyckas kommer det alltid att verka konstigt för mig. Evigt.

Det finns två skäl till detta: 1. Jag ser inte ut som modellen på bilden, 2. Någon tillbringade en evighet för att försöka göra den veck eller veck perfekt för att matcha modellens kroppstyp. Så det är naturligt om mitt försök verkar konstigt.

Pröva att ha konstiga strumpor och Converse som inte matchar

Produkter: Grå blus – Nordstrom Rack, blå T-shirt – Urban Outfitters, Mona Lisa Strumpor – Macy’s, Yellow Converse – Kohl’s, Maroon Converse – Trouva

Så igen, experimentera. Prova olika saker. Y spendera inte en evighet med att försöka göra den perfekt. Eftersom det är “brister” som gör utseendet unikt för dig.

Denna princip gäller för andra prickar på ensembler. Använd konstiga strumpor eller Converse som inte matchar. Vad du än vill göra … gör det.

Och det viktigaste här: låt inte rädslan att någon annan inte gillar dig hindra dig från att uttrycka dig. Det finns många stift som jag ser på Pinterest som jag aldrig skulle använda på en miljon år.

Men någon annan flaggade det, vilket betyder att någon annan gillade det. De kan göra det; Jag gör.

3. Använd Pinterest för brainstorming. Och sedan logga ut.

Som jag sa tidigare har Pinterest hjälpt mig att förstå vad jag gillar. Och jag kommer fortfarande tillbaka då och då för att påminna mig själv eller hitta nya saker som jag gillar.

Men om jag, om du, vaknar varje morgon och går till Pinterest för att bestämma vad jag ska ha på mig idag, är syftet frustrerat. Du vet redan vad du gillar och du vet redan vad du har.

Röd flanell, grå jeans, blå konversation, grå choker

Det här är (ungefär) vad jag har på mig idag. Skofärgen matchar inte, men det är jag. Så jag gillar det.

Produkter: Choker – Humble Chic, Flannel – American Eagle, Jeans – George, Stacked Armband – Grayson, Converse – Kohls

Använd dina stift för inspiration och gå sedan bort från din dator, eller stäng appen och börja hitta din egen fashionabla röst (som finns i din garderob, inte på Pinterest).

Kom ihåg: mode handlar inte om imitation (eller om det är så borde det inte vara).

Och snälla ta inte mina förslag som lag. Om Converse inte stämmer överens, eller om du verkligen vill kopiera en outfit på Pinterest, välj det. Min poäng är inte att säga att du inte kan se ut som ett Pinterest-kort, utan snarare du bör se till att klä dig som duoch inte bara för att göra det.

Skapa något nytt. Skapa något själv. (Och om du är på Pinterest, se till att följa CF för fler inlägg som den här.)