3 sätt att underhålla din manikyr och få den att hålla

College mode

Hur du underhåller din manikyr och gör att den håller

Förra veckan lät jag min rumskompis låna mitt eftertraktade Chanel Black Pearl-nagellack, så hon var så upphetsad. Men hon var inte så upphetsad när hon till sin bestörelse började märka att den splittrades på bara några dagar.

Detta fick mig att tänka på hur många kvinnor som möter detta problem. Jag menar, hur frustrerande är det att spendera pengar på en fantastisk manikyr med en fantastisk färg, bara för att ha det polska chipet på två dagar? Inte coolt.

Så för att hjälpa dig att undvika detta kommer jag att erbjuda Några av mina personliga tips för att underhålla dina manikyr (och pedikyr) och hålla dem chipfria längre!

1. Håll dem korta och i form!

Korta och formade naglar

Jag är väldigt kräsen när det gäller mina nagels form och det är den främsta anledningen till att jag tenderar att göra mina egna naglar snarare än i en nagelsalong; det är också en del av anledningen till att min nagellack håller på längre än mina vänner.

Jag är ett personligt fan av Form av “mjuk fyrkant” för mina naglar, som har en kvadratisk ände med släta rundade kanter. Jag tror på allvar att denna form är den viktigaste anledningen till att min manikyr håller – i en jämn, fyrkantig form är mina naglar mindre benägna att fästa på något och böja eller bryta.

Jag gillar det också håll mina naglar korta – Jag tycker inte om att de går bortom fingertoppen. Att ha kortare naglar hjälper dig att behålla din mani eftersom de är mindre mottagliga för uppenbara skador från omvärlden. De kommer inte att trycka på tangenterna medan de skriver (en frekvent skyldig för mig), de kommer inte heller att slå på saker och kommer i allmänhet att vara längre ur vägen och säkra från potentiell fara.

2. Täck dina naglar med en topplack (varje dag)!

Det här kan vara det viktigaste tipset du kommer att läsa idag! Du vet att manikyristen alltid använder en när du ska hämta din manikyr klar topplack till naglar efter din färg? Det finns en anledning till detta och det är mycket viktigt. En klar päls är den viktigaste barriären som skyddar din emalj från flis och sprickor..

Vi listade våra 3 favorit topprockar här, så kolla in det inlägget för rekommendationer. Jag har dock länkat min favorit OPI topplack ovan!

För att få vardagsrummet att se perfekt ut är mitt personliga förslag gör en tydlig päls på dina naglar varje dag under hela din manikyr. Jag vet att det låter mycket, men om du köper en snabbtork, är det inte så mycket!

Men det ensamma kommer inte att rädda din manikyr: du behöver tillämpa det på rätt sätt! I allmänhet bör du applicera en topplack på nagelspetsarna och sedan applicera resten av nageln. Varför? Eftersom naglar alltid flisar först, behöver området extra skydd!

Som en sidoanteckning, baslager De gör också en stor skillnad eftersom de menar att färgat polermedel inte bara håller fast vid nageln, utan det håller fast vid ett annat polermedel, vilket enligt min erfarenhet gör att det håller längre.

3. Skaffa vänner med ditt nagellack!

Jag är övertygad om det nagelbuffertar De placerades på denna planet av nagelgudarna för att göra livet enklare för oss: dessa saker är magiska!

Medan jag aldrig går mer än en timme utan nagellack på mina naglar (nu borde du veta att jag är en polskmissbrukare), Jag rengör alltid mina naglar mellan polska byten. (Jag älskar det här nagellacket för det här.) Hela poleringsprocessen gör att dina naglar är grundade och redo att ta emot ett nytt polermedel.

I slutändan kommer din polska att fästa bättre och hålla längre om dina naglar har slätats, polerats och polerats. Jag gör detta varje gång jag får manikyr och det gör en enorm skillnad. Prova och se hur det fungerar för dig!

Känner du inte för att göra alla dessa saker?

Om du föredrar en lägre underhåll manikyr, ge den lackmanikyr eller absorberande gelpolerare ett försök! Dessa typer av jordnötter är drastiskt mindre benägna att flisas, kan pågå i veckor och torka omedelbart när de placerats under UV-lampor (eller LED).

Naturligtvis är de lite dyrare i salongen än din vanliga manikyr och kräver lite bearbetning för att ta bort, men det kan vara värt det om de kan förenkla din rutin. En rättvis varning dock: de kan skada dina naglar, så undvik om dina naglar är svaga!

Vad tycker du?

Använder du för närvarande dessa tekniker? Finns det andra manikyrbesparande tekniker jag använder? Har du provat skalakmanikyren än? Låt mig veta dina tankar i kommentarerna nedan!