3 viktiga tips för smink hela natten

College mode

Jag tillbringade min helg Dans i 46 timmar för Penn State Dance Marathon, som ger ekonomiskt och emotionellt stöd till familjer till barn med cancer. jag var glad att vara med i en så fantastisk sak, det var en fantastisk helg.

Självklart, under mitt 46-timmars dansmaraton var jag tvungen att sätta på smink för bilderna (och för att sminka underhöll mig ett tag!), Så jag använde mina favorittips för att hjälpa min smink sist och sist.

Läs vidare till Mina tre favorittips för att hålla din smink igång hela dagen och natten:

1. Se till att din hud är ren!

Innan du applicerar smink, Din hud måste vara ren och klar! Ingen produkt blockerar oljan som kommer att läcka ut om din hud inte är ren.

Jag använder en mjuk rengöringsmedel, sedan Jag använder en skrubba att verkligen komma in i porerna och se till att det inte finns några torra fläckar som fundamentet kan fästa vid. Om du ska bli en riktig utmärkelse inom hudvård, använd en toner för att avlägsna överflödiga rester från rengöringsmedlet och skrubba. Notera: Du vill inte använda något hårt som torkar huden över, du vill bara att din hud ska vara så ren som möjligt.

Min favoritrengörare hela tiden är en apoteksrenare, så det är billigt och det fungerar verkligen. Är han Ren och tydlig skummande ansiktsrengöring för känslig hud. Det är inte för torrt eller hårt, men det tar verkligen bort all smink och smuts från huden. På senare tid har jag också älskat Clinique Clarifying Toner för torr hud. Det hjälper verkligen Rengör torra fläckar och sätt tillbaka livet på huden! Jag är besatt.

2. Skriv ut allt.

Jag förbereder inte mitt ansikte varje gång jag sminkar mig, men när jag behöver sminken för att hålla på hela dagen (eller hela natten!), Är det ett viktigt steg. Primer lägg till ett lager mellan foundation och fuktkräm så din makeup har en felfri bas att hålla fast vid.

Jag tror verkligen inte att primers gör alla de fantastiska saker som folk hävdar (de minskar rodnad! Krymp porer! Anti-aging!), Men primers definitivt do hålla din smink på plats mycket bättre än att bara applicera dina produkter över fuktighetskräm.

Mig Min favorit idag är en ny Benefit-produkt som heter The POREfessional: Matte Rescue. Det är en mattande gel som appliceras på ren hud under fuktkrämen. Avlägsnar omedelbart olja när den kommer in och förhindrar att den når ytan. Detta är en utmärkt första bas för din hud.

På dagar när jag verkligen vill att min smink ska förbli perfekt, applicerar jag mattningsgel och fuktkräm och applicerar sedan den klassiska POREfessional Primer för perfekt effekt. Det finns ingen glitter i den här kombinationen!

3. Lägg upp det!

Detta är ett av de mindre kända tipsen, men det är det effektivt och viktigt att veta. Förvara din smink i tunna lager, speciellt om du använder foundation! Ju tunnare lager, desto bättre.

I grund och botten applicerar du ett tunt lager av din smink och låter det torka. helt och hållet innan du applicerar en annan. Detta gör att smink kan sättas i enskilda lager, så det förblir bättre på plats. Att använda tunna lager av pulver, rodnad och bronzer ovanpå fungerar också på samma sätt. Att använda för mycket kommer dock att vara skadligt. Håll skikten tunna och väga inte ditt ansikte!

Min absoluta favoritpulver för grundinställning att använda med denna teknik är Rimmel Stay Matte Translucent Powder. Håller din foundation seriöst i ansiktet i timmar, allt utan några glans!

Jag använde detta pulver i helgen och behövde inte ens röra upp en gång förutom när jag tog bort all min smink och gjorde det igen. Detta material fungerar också som en utmärkt grund för rodnad och bronzer, vilket håller grunden så jämn. Jag kan inte rekommendera det starkt nog! Åh … och sa jag att det är $ 5? Varsågod.

Vad tycker du?

Vilket är ditt favorit sätt att hålla din smink långvarig hela dagen? Använder du några fantastiska produkter? Låt mig veta i kommentarerna!