5 grundläggande misstag du förmodligen gör

College mode

Gör du dessa vanliga grundfel?

Låt mig veta om detta låter bekant: du är på din dag när du ser någon med perfekt felfritt grund. Deras ser ut som ett sammetark som passar perfekt med kragen och ser så felfritt ut, medan du bara har varit ute i två timmar och din foundation redan är en skakig, pajliknande röra. Du kan föna och torka allt du vill, men du verkar aldrig få det perfekta utseendet.

Fram till nyligen upplevde du just detta problem. Tack vare en utbildningsresa till Sephora och mycket forskning på internet fick jag reda på vad jag gjorde fel. Medan jag klagade på hur “min hud hatar mig”, var min hud faktiskt inte samarbetsvillig, den följde bara inte fem enkla grundregler.

Jag är här för att meddela att vägen har visats för mig och jag kan inte vänta med att dela med mig av mina resultat. Läs vidare för felfri hud och ett ständigt lyckligare liv – här är de de fem grundläggande misstagen du förmodligen inte visste att du gjorde.

1. Använd fel typ av foundation för din hudtyp.

Lancome Teint Miracle Radiant Foundation – Lancome

Om din hud börjar bli tråkig och röd efter några timmars användning av foundation, kanske det inte är ditt fel. du kanske använder fel typ av fundament!

Jag pratar inte om varumärket eller färgen här, jag pratar om Avsluta – många fundament finns i en matt finish eller en ljus, våt. Om du har torr hud kan du använda en matt foundation som gör att din hud blir tråkig och tråkig efter ett par timmar, medan en lysande foundation på fet hud bara ger glans.

Så ta reda på om du har torr, fet, normal eller kombinationshud (fråga en Sephora-representant om du inte är säker!), Handla därefter. Se också till att se upp för fel namn! Till exempel är NARS All-Day Luminous Weightless Foundation faktiskt en matt yta, inte våt. För torr hud är min favorit foundation rekommendation Lancome Teint Miracle Radiant Foundation.

2. Inte exfolierar tillräckligt i förväg.

Clinique Clarifying Lotion – Clinique

Om du börjar utveckla konstiga, ojämna och ojämna lager av struktur på din bas under dagen, oroa dig inte, det är inget fel i ditt ansikte. Detta problem orsakas av ansamling av döda hudceller och det händer för absolut alla.

Det finns en enkel lösning: peeling! Det finns många alternativ när det gäller frekvens – jag gillar dagliga exfolierande produkter eftersom de är lätta att integrera i min dagliga rutin. Dagliga skrubbningar tenderar också att vara mildare på huden än en gång i veckan. Se bara upp för tecken på överdriven peeling och skicka tillbaka den vid behov!

Min favoritskrubb är Clinique Clarifying Lotion – det är en mild, mild formel som gnuggar in med en bomullstuss som en kräm och kan användas två gånger om dagen. Min hud började se jämnare ut efter bara en dags användning! Versionen ovan är för torr kombinationshud, så se till att du får en som motsvarar din hudtyp.

3. Använd inte grundfärg.

Becca bakgrundsbelysningsfilter – Sephora

Jag vet, jag vet, jag förstår helt. Jag hatade att använda primer, för det är bara en annan sak att köpa, och de är så dyra, och ärligt talat, behöver du verkligen en ändå? Svaret är ja.

Primer ser inte bara till att din smink håller på så länge du behöver den, men den är också bra för din hud. En grundfärg kan minimera porerna, lägga till solskydd eller ta bort olja, beroende på vilken typ du köper. Om priset skrämmer dig, kom ihåg att lite går långt!

Den bästa grundfärgen jag har använt är Becca Backlight Primer Filter. Håller evigt, har en tonad underton som ger täckning om din smink börjar blekna. Y Ger ditt ansikte en ljus, luftborstad, fotoklar look. ja!

4. Rengör inte dina borstar.

Sigma Spa Brush Cleaning Set – Nordstrom

Jag slår vad om att du redan visste den här. Det är så lätt att glömma! Om du inte gör det rengör dina borstar, du målar ditt ansikte med samma smink som du borstar på i lager efter lager infekterat med bakterier i flera år. Äckligt.

Gör din hud en tjänst och rengör den.

Det finns många sätt att rengöra dina sminkborstar. Jag använder en silikonrengöringsdyna, bilden ovan. Allt du behöver göra är att spraya din rengöringsprodukt på den strukturerade dynan och sedan vira borsten tills den är fin och ren. Glöm inte att skölja och torka försiktigt med en hårtork.

Det allmänna samförståndet om hur ofta du ska rengöra dina borstar verkar vara cirka 4-6 veckor, men oftare, om du kan, är det bästa.

5. Använd inte SPF.

Make Up For Ever Daily Protective Primer – Make Up For Ever

Om du tror att bara för att du bär foundation betyder att solen inte kommer att kunna driva sina irriterande huddödande strålar in i dina porer, har du fel. Om du inte använder en foundation eller grundfärg som har SPF, och i en mängd som är tillräckligt stor för att få skydd, är din hud i fara!

jag rekomenderar använder en foundation med SPF över din favorit solskyddsmedel. På det sättet behöver du inte riskera att offra den foundation som matchar din hudton bara för att den inte erbjuder SPF-skydd. Faktum är att du kan få SPF-fri foundation och inte oroa dig alls.

Jag rekommenderar Make Up For Ever Daily Protective Primer eftersom den erbjuder en SPF på 50 jämfört med SPF 15-erbjudandet för de flesta andra märken. Kom bara ihåg att du måste bära mycket, eller ännu bättre, bära det över ett bra lager solskyddsmedel för maximalt skydd.

Vad tycker du?

Vilka är dina favoritprodukter för ansiktsmakeup som du inte kan leva utan? Hur många av dessa basfel gjorde han? Låt mig veta i kommentarerna!