5 Holy Grail-produkter för kroppsvård (och varför du bör prioritera kroppshudvård)

College mode

Holy Grail Body Care-produkter - Bästa hudvårdsprodukter och idéer för personlig vård för din kropp

Jag älskar hudvård ännu mer än jag älskar smink, så mycket att jag lovade mig själv att jag inte skulle köpa någon ny smink det här kvartalet, men jag vågade inte säga detsamma om hudvård. (Detta inspirerades av att Sam Ravndhal inte köper förresten vem … om du inte bara följer henne. Varför inte?)

Men huden i ansiktet är inte allt du behöver tänka på. Huden på din kropp kanske inte är det första du märker när du träffar någon, visst, men det är ditt största organ, och du bör också ge dem lite kärlek. Det är också en av de delar av min kropp som jag älskar mest – även om huden i ansiktet är en total röra, är resten av min hud riktigt vacker och att ta hand om det känns som att vårda mina styrkor och tackla. mina svagheter, som den mildaste och mest kärleksfulla personliga vården.

{RELATED POST: The Ultimate Body Skincare Routine}

Så det här är en konstig blandning av kropps hudvårdstrick som jag har lärt mig genom åren, från att hålla huden smidig och fläckfri till hårborttagningstrick. (Vi har alla hår, eller hur?)

Nu är min lista över Holy Grail kroppsvårdsprodukterAKA en lista över mina favorit billiga saker.

Kokosolja

College Fashion Holy Grail Body Care Produktlista: KokosoljaKopari kokosnötssmälta

Lyssna, det första och sista jag berör de flesta morgnar i min prep-rutin är kokosnötolja. Det är alltid i mitt badrum (och mitt kök) och när jag tar slut blir jag ärligt lite rädd. Jag använder kokosnötolja som fuktkräm, droppar den i mina bad, använder den för att olja mitt ansikte om jag får slut på skönhetsbalsam eller letar efter något lite mer. Om mitt hår känns riktigt skarpt blandar jag det med hårmasker. Jag använder den som en raklotion. Han brukade till och med använda den för att extrahera olja.

Här är affären: Kokosolja är mycket återfuktande, men den är också antibakteriell, antimikrobiell och svampdödande, vilket gör den perfekt för saker som lugnande rakhyvelbrännskador, gnugga hår och ta bort smink. Du kan få anständiga saker till mycket billiga; men du kan också få riktigt bra grejer för lite mer. (Och innan du skrattar åt utsikten att spendera $ 30 för 5,1 uns, ja, jag var med dig tills jag försökte det. Det är flytande magi, ni alla. Så fluffigt, så smörigt, luktar så härligt. Du behöver inte det, men …)

Ett försiktighetsord: kokosnötolja är komedogen, så det kan gå sönder när du använder den på huden. Så om du inte har använt det tidigare, prova det först med en lapp.

Nair

Du kan bli förvånad över att se den här artikeln på en lista över kroppsvårdsprodukter 2019, men låt mig förklara varför den är helt underskattad och en av mina favoriter.

Jag har rakat benen sedan jag började få skägg när jag var. 11. Jag hatade det. Jag brände alltid av rakhyveln, det klädde fortfarande i benen, jag klippte av mig och började inte ens när jag glömde att ta med mig en raklotion till bandlägret och DRY SHAVE i en vecka. (Mina ben kliar så mycket att bara tänka på det).

Så när började jag använda Nair när jag var 18? Det var en gåva från himlen. Applicera lite obehaglig luktande grädde på benen, tänd ett ljus för att skydda dig mot likens lukt, läs en bok i tio minuter eller så medan du sitter på kanten av badkaret, skrämma bort dina katter så att de inte blir nair av misstag. , tvätta den och gå. DOLFINBEN.

Några anteckningar: detta är inget skämt, ni alla; det är ett kemiskt hårborttagningsmedel. Du kan få en allvarlig kemisk brännskada om du inte är försiktig. Patch test, patch test, PATCH TEST och följ instruktionerna mycket noggrant första gången du använder det. Och följ alltid upp med någon form av fuktighetskräm (som … kokosnötsolja, kanske?) Och var lite skonsam mot dina babyhudben under en het sekund, för det känns lite ömt för ett par timmar.

Och liknande, använd det inte i dina ögonbryn. Inte för att jag någonsin har gjort det. Inte

Salux Nylon Wipes

Jag blev romantisk med torra tandborstar för en het sekund sedan som en av mina hemligheter till mjuk, slät babyhud på mina armar, ben, axlar etc. Låt mig nu dela med mig av mitt andra hemliga vapen: Salux-torkningen.

Det är i grund och botten som en loofah och tvättlapp hade en bebis, men den där babyen var super klamig och försiktigt exfolierande. Tvättduken är lite längre än min vingbredd (och jag är 5’10 ”, folkens), så det bästa är att du kan rengöra och exfoliera ryggen utan att behöva ringa en vän. Och du använder den exakt samma som en tvättlapp: lägg lite kroppstvätt i handflatan eller på tvättduken, skum upp och åk till stan.

De är lika billiga som loofahs, och du skulle använda dem ungefär samtidigt; Jag beställer vanligtvis en 3-pack på Amazon och slänger sedan var och en efter en månads användning, eftersom de slutar att exfoliera efter ett tag, och det kommer förmodligen att bli ohälsosamt någon gång.

Stridex-dynor

Lyssna, min livslånga hudvårdsstrid kommer alltid att vara med små röda stötar, oavsett om de små röda stötar är akne, rakhyvel eller skav. På sommaren gör jag mitt bästa för att komma ihåg att sätta deodorant på mina inre lår (det fungerar, bibel), men ibland räcker det inte. Om dina lår någonsin gnuggar, kan jag då ödmjukt föreslå att du investerar i några Stridex-dynor?

Så snart jag känner mig knubbig gnugga kommer jag en av dessa dynor på inre delen av låren och det förhindrar det mest. Om du har inåtväxande hårstrån var som helst du rakar kan du förhindra dem genom att glida området med en Stridex-pad. Och ja, du kan använda dem om du har brännskador. Men jag föreslår att du inte använder dem på samma område som du använde ett hårborttagningsmedel, för det är för mycket och ouch!

Bonus: om salicylsyra är det som rensar akne, kan du också använda dem i ditt ansikte, för highkey, det är det de är designade för, hahaha.

Sonicare elektrisk tandborste

Vill du att dina tänder ska kännas som, knarriga, rena och superlätta utan att nå Whitestrips? Jag har svaret åt dig.

För den sista punkten på min lista över kroppsvårdsprodukter föreslår jag en Sonicare eller liknande elektrisk tandborste. De är lite dyrare än den genomsnittliga tandläkartandborsten, men lita på mig, jag har haft min sedan jag gick i gymnasiet och hon sparkar fortfarande runt.

Om du är orolig för kostnaden, tänk på det så här: Om du handlar efter tandborstar för engångsbruk, köper du ett paket med, vad, 3 av de bra för 18 $? Kan du få en Sonicare för dubbelt så mycket? Och allt du behöver köpa efter det är de utbytbara huvuden som håller längre. Så du lägger mindre plast på deponier och du får renare tänder.

Dessutom säkerställer Sonicare-timern att du borstar i hela två minuter åt gången, ingen ABC krävs. Och glöm inte att använda tandtråd, er alla.

Vad tycker du om min lista över kroppsvårdsprodukter?

Vilka är dina kroppsvårdsprodukter för Holy Grail? Använder du något av dessa? Vad rekommenderar ni? Låt mig veta i kommentarerna nedan!