5 tips för att kontrollera lockar på sommaren

College mode

om du har naturligt lockigt hår som jag kan det vara ett besvär att ta hand om det. Jag är hälften Guyanese och hälften holländare, och även om jag är stolt över mitt arv, välsignades jag med ett huvud fullt av vilda lockar som är extremt svåra att tämja.

Att kamma mitt hår är en utmaning, särskilt på sommaren när fukt och krusning kan vara de värsta fienderna. Jag har dock lärt mig några knep på vägen för att hantera min lockiga man. Är här fem tips för att göra dina lockar studsande, vacker och frisk.

1. Använd naturliga produkter

Jag har funnit att användning av schampon som innehåller starka sulfater är extremt skadligt och torkar ut mitt hår. (Det är också en bra idé att undvika parabener och silikoner.) Leta efter produkter som innehåller naturliga ingredienser som är bra för hår, som arganolja, marockansk olja och kokosnötolja.

Min favorit stylingprodukt är kokosolja. Det är inte bara 100% naturligt, det är också billigt, varar för alltid och gör ditt hår glänsande och smidigt. Jag använder ungefär en tesked, smälter den och masserar den sedan in i håret innan jag föns för ett snyggt utseende som varar. Den här metoden håller frizz i schackäven på varma och fuktiga dagar.

2. Investera i kvalitetsstylverktyg

jonkrullare

Om du planerar att använda värme på håret i sommar är det oerhört viktigt att du använder högkvalitativa stylingsverktyg. Ja, hårtorkar och locktångar av god kvalitet är dyra, men det lovar jag er värt splurge. Inte bara får du produkter som håller i flera år, du får också välgjorda verktyg som är bättre för ditt hår och orsakar mindre skador.

Om du behöver ett nytt locktång rekommenderar jag Titanium Ion som visas ovan. Använd lägre värmeinställning möjligt för att minimera skadan. Det är också viktigt att använda ett skydd (till exempel kokosnötolja) så att håret inte brinner.

3. Balsam är bra, men konditioneringsmasker är bättre!

Pantene hårmask

Varje tjej behöver en bra balsamOch eftersom lockigt hår är utsatt för torrhet och brott är detta särskilt viktigt. Jag älskar personligen Pantene konditioneringsmasker; de är riktigt billiga och får mitt hår att se ut och kännas fantastiskt.

Masker tenderar att vara bättre eftersom de är tjockare än vanliga balsam, så varje hårsträng är mättad med fukt och näringsämnen. De är mycket effektiva under sommaren, eftersom de hjälper till att väga ner håret så att det inte är så torrt, vilket i sin tur gör det mindre utsatt för frizz. Flickor med fint eller fint hår bör undvika dessa, men för flickor med tjockt och lockigt hår är masker vägen att gå.

4. Lufttorkning är fantastisk

Vi vet alla att det är mycket hälsosammare för vårt hår att låta det lufttorka, men i ett försök att kontrollera mina lockar stöter jag ofta på värmen.

Dock, lufttorrt hår Det kan ge dig otänkbar volym, och om det görs korrekt kommer dina lockar att se snygga och polerade ut. Jag masserar alltid håret med kokosnötolja och kammar det sedan i lösa flätor när jag lufttorkar. Annars kommer mitt hår att krusas och trassla.

Se till att dina flätor inte är för strama, annars torkar inte håret och kan gå sönder. Lämna flätorna över natten., ta dem sedan ut nästa dag för lockar som är hoppande och fulla av glans.

5. Tvätta inte för ofta

Många av oss kommer att tillbringa våra dagar under sommaren, men klor i pooler och de salta vågorna i havet är extremt torrt och skadar håret.

Lockigt hår är redan ganska torrt, så det behöver inte tvättas ofta. En eller två gånger i veckan är mer än tillräckligt, för ingenting annat kommer att ta bort det av sina naturliga oljor och lämna dina lockar spröda och ivriga efter hydrering.

Vad tycker du?

Kommer du att prova något av dessa tips? Vad är din sommarhårrutin? Vilka är dina bästa tips för att hantera lockigt hår under sommaren? Låt oss veta i kommentarerna nedan!