6 av mina favoritskönhetsköp under $ 15

College mode

Jag älskar att experimentera med nya skönhetsprodukter, till min plånboks bestörtning. (Jag uppnådde precis VIB-status på Sephora … inte säker på om jag ska vara stolt eller skämmas för mig själv!)

Medan jag uppskattar snygga förpackningar och innovativa formuleringar är det viktigast för mig att det är en produkt jobb. Lyckligtvis finns det massor av plånbok vänlig skönhet shopping där ute. Här är sex av mina favoriter!

1. KIKO Milano Long Wear Stick Eyeshadow – $ 12

KIKO Milano är en otrolig italiensk kosmetiklinje som jag först träffade för tre år sedan när jag studerade utomlands i Madrid. När jag kom hem blev jag chockad när jag upptäckte att KIKO inte var tillgängligt i USA. Lyckligtvis har KIKO nu en webbplats i USA, samt en handfull fysiska butiker. Läs webbplatsen på egen risk – KIKO har ett stort utbud av prisvärda ögonskuggor och läppstift i alla tänkbara färger, plus de erbjuder gratis frakt över $ 35.

Jag nämnde tidigare min kärlek till Laura Merciers kaviarstänger, som är underbart krämiga, blandbara, långvariga ögonskuggstänger. Tyvärr kostar de 28 dollar vardera. När jag såg KIKO Milano Long Wear Stick Eyeshadow på webbplatsen tyckte jag att de såg ganska bekanta ut för mig. Det visar sig att produkterna (inklusive förpackningar) är praktiskt taget identiska. Även om jag fortfarande älskar mina Caviar Sticks är KIKO-ögonskuggans kvalitet lika bra. Mina favoriter är Kricka och Antracit, men jag är frestad att prova alla 32 nyanser!

2. Lansinoh HPA Lanolin Minis – $ 10

Min hud blir väldigt torr på vintern – vi pratar krossade händer, fjälliga ben och dinosaurieläppar. (Det värsta är att vakna och borsta tänderna, bara för att mina läppar ska bryta upp och börja blöda omedelbart så snart jag öppnar munnen.) Ett av de mest betrodda vapnen i min hudvårdarsenal för att bekämpa flisade läppar är faktiskt inte en läppprodukt alls. Lansinoh är faktiskt en bröstvårtkräm som är utformad för ammande mödrar för att behandla sina torra och ömma bröstvårtor. Det är 100% lanolin (som härrör från fårull, vilket gör det vegetariskt, men inte vegan) och otroligt hydratiserande och skyddande.

Lansinoh finns på apotek, Target och Wal-Mart i babyproduktergången. Den kommer i ett större rör eller så kan du få en uppsättning med tre minirör, som är perfekta för att hålla i fickan eller väskan.

3 och 4. Benton Aloe BHA-toner – 13,75 $ och May Coop Raw Sauce – 14 $

Innan jag började på läkarskolan i höst fick jag många varningar från vänner och familj om hur medicinstudenter tillbringar alla sina vakna timmar med att studera och därför är dömda att gå upp i vikt och ha hemsk hud. Trots (eller kanske trotsar) dessa varningar är min hud bättre nu än någonsin på college, vilket jag helt och hållet tillskriver mitt beslut att ge efter för K-Beauty-hudvården. Medan jag har minskat hudvårdsrutinen från tio steg till fyra steg eller mindre har det definitivt fungerat!

På kvällen använder jag ett oljerengöringsmedel som tar bort även den mest envisa ögonmakeupen, och sedan följer jag upp med en krämrengöringsmedel. (Jag använder vanligtvis min Clarisonic för det här steget, även om det inte är nödvändigt.) Efter det klappar jag försiktigt mitt ansikte med några droppar rå sås. Den är gjord med lönnsaft och får mitt ögon nästan omedelbart hydratiserad och silkeslen. Jag följer vanligtvis upp med tre droppar Boscia Beauty Oil.

På morgonen stänker jag vatten i ansiktet och applicerar sedan aloe-toner på mitt våta ansikte. Vätskan absorberas snabbt och ger min hud en hälsosam glöd. Därefter använder jag den råa såsen igen; när den väl har absorberats applicerar jag solskyddsmedel och smink.

5. Verb Ghost Ghost Oil – $ 14

Mitt hår är väldigt långt och fint, men jag har mycket! Det är också mycket benäget för irriterande statiska och otroligt vridna trasslar, särskilt under vintern när jag bär halsdukar. (Ugh, hur fruktar jag den oundvikliga morrningen i nacken!) I ett försök att skydda mitt hår från att bli för torrt har jag tvättat det varannan till tre dagar och uppfriskat med torrschampo. Även om det är bra för hårets volym och hälsa, saknar jag ibland glansen som kommer med nyvättat hår.

Det är där Ghost Oil kommer in! Tillverkad med argan- och moringaolja, ger Ghost Oil en hälsosam glans utan att tänka mitt fina hår. Dessutom hjälper det att eliminera statisk och gör att mitt hår känns så mjukt. Jag applicerar vanligtvis Ghost Oil de dagar då jag inte tvättar håret. Jag kör hårändarna under diskbänken bara för att bli lite våta. Jag gnuggar två droppar olja mellan mina handflator och gnuggar sedan genom håret. Medan andra oljor kan få mitt hår att se fet eller strängig ut, gör Ghost Oil verkligen en försvinnande handling och lämnar håret snyggt och glänsande.

6. Skinfood Salmon Dark Circle Correcting Cream – $ 10

Skinfood är ett annat koreanskt skönhetsmärke som jag älskar. Medan jag för det mesta har använt dina hudvårdsprodukter tidigare, till exempel Brown Sugar Scrub / Mask och Brown Sugar Oil Cleanser, gillar jag verkligen den här prisvärda ögonkonsolen!

Det är superkrämigt och kan blandas; Även om det verkligen kan se ut, laxfärgat i behållaren, hjälper den orange färgen att kamouflera mörka ringar. Jag brukade använda Benefits Erase Paste, som också är en bra concealer under ögonen, men det kostar $ 26 för 0,15 oz, medan Skinfood concealer är $ 10 för 0,3 oz!

Att du trodde?

Skulle du prova någon av dessa produkter? Vilka är några av dina favoritskönhetsköp som är mest prisvärda? Låt oss veta i kommentarerna!