6 hemligheter för vuxna för frisk hud

College mode

Vuxna hemligheter för frisk hudFoto: Herbivore Botanicals

Jag inser att det är perfekt sund hud inte På riktigt de finns, och ändå har det varit mer eller mindre den vita valen i min skönhetsrutin.

Sedan jag började få utbrott vid en ålder av, vet jag inte, 12, jag har försökt allt under solen för att lätta på min hud: hårda akne-regimer, receptbelagda ämnen och antibiotika, kornig skrubb, det mildaste rengöringsmedlet, ingen hudtvätt . dyra alls för en varm vecka eller två.

I denna strävan efter “perfekt” hud har jag funnit att för det mesta, med fokus på min allmänna hälsa, generellt förbättras min hud: äta rätt, dricka vatten, träna, gå ut då och då (medan jag bär solskyddsmedel, natch). Det har dock lett mig till ett par tips och tricks som har förbättrat min hud avsevärt genom åren. Jag gillar att tänka på dessa saker som St Ives-uppdateringar för vuxna och ingen fuktighetskräm och en bön.

Här är mina sex vuxna hemligheter till bra, frisk hud:

HYDRAT

Åh fan, någon annan på internet säger till dig att dricka vatten !! Jag vet att du vet. Du är inte dum. Jag ska inte slå dig i huvudet med vetenskapen bakom det.

Och ändå. OCH ÄNDÅ.

Om du ständigt är uttorkad eller pumpar kroppen med andra drycker (läs: kaffe, sockerhaltigt läsk, alkohol …) som inte återfuktar dig, kommer din hud aldrig att se ut eller kännas frisk.

Självklart är jag inte här för att berätta att du ALDRIG kan ha en annan marg eller glass om du vill ha en fin hud. Inte så! Om du är dricker tillräckligt med vatten (som bör vara minst 64 gram per dag, men det beror på personen!) kommer förmodligen att vara bra.

Om du är som jag och har problem med att dricka vatten under dagen, försök att hålla en 20-uns glasburk fylld med vatten på nattduksbordet när du går till sängs. när du vaknar, drick så mycket du kan.

Under dagen kan du prova att byta söta drycker mot grönt te (grönt te är rikt på antioxidanter, så det är också ett utmärkt alternativ för en friskare hud); Grönt te innehåller mycket koffein och därför hjälper det dig och din hud att hålla dig hydratiserad.

… och titta på din diet

Du vet redan hur jag har det; Jag är starkt intresserad av lagmat. Pasta, indisk mat, tacos, stekt kyckling, glass, allt … Jag älskar mat så mycket, så mycket. Om det smakar bra vill jag ha det.

Men det finns definitivt livsmedel som kan sätta din hud i absolut kaos; super salt mat som uttorkar dig och gör dig uppsvälld; fet mat som kan täppa till porerna; super sockerhaltiga livsmedel som inflammerar din hud.

Som med hydrering behöver du inte spola barnet med badvattnet och bara äta sallader. Kom bara ihåg att ovannämnda livsmedel inte alltid är bra för din hud, på samma sätt som de inte är bra för din midja, din hjärnfunktion, dina energinivåer.

Som tur är, livsmedel som är bra för din hud de är några av dina läckra favoriter; Frukter som björnbär, blåbär, jordgubbar, plommon och körsbär innehåller mycket antioxidanter och är bra för mellanmål, bakning i efterrätt eller blandning till smoothies. Omega-3-rika livsmedel som lax, valnötter, hampafrön och avokado är bra fettkällor som håller huden hydratiserad och frisk. Och inflammationsbekämpande grönsaker som broccoli, grönkål, kål och spenat är lätta att blanda i soppor, stekpannor, grytor, smoothies och juice.

Oljor är din vän

Okej, nu när vi har tagit bort hydratiserings- / dietdelen, låt oss prata om PRODUKTER.

Om någon sa till mig för fem år sedan skulle jag ha ett medicinskåp fullt av kosmetiska oljor i framtiden skulle jag ha skrattat. Som en person med fet, akne-benägen hud låter olja i olja som en enkelbiljett till pizzaface city.

Några av mina bäst bevarade hudvårdshemligheter är emellertid oljor, från rengöringsoljor till skönhetsoljor till hemlagad kroppsskrubb med avokado och olivolja som bindemedel. Ett bra ställe att börja är kokosnötolja; Om det inte går sönder din hud (det är komedogent, så gör definitivt ett lapptest innan du applicerar det överallt), kan du använda det i princip vad som helst. Sminkborttagare, för att rengöra två gånger, för att extrahera med olja, för att förhindra inåtväxta hårstrån efter rakning, för att behandla skadat hår, jämnt.

Du kan hitta rengöringsbalsam (som i grunden är oljor!) Till ett anständigt pris om du vill prova oljerengöring med produkten först snarare än med en olja eller oljeblandning.

Det finns också massor av skönhetsoljor som är formulerade för alla typer av hudproblem (håll käften och ta mina pengar lapis lazuli olja), men om du inte är villig att bita i kulan i den dyra isen (och du borde inte utan att pröva det först … lita på) nyponolja är väldigt billig och utmärkt för att förhindra utbrott och minska hyperpigmentering.

Få en torr borste, Stat

Jag gick nyligen ut med några vänner och vänner av vänner och någon grep försiktigt i min arm för att få min uppmärksamhet. Men istället för att berätta för mig varför jag greppades slumpmässigt mitt i en trång bar, gick hennes ögon vida; De utropade: “Du har den slätaste hud jag tror jag någonsin har känt.”

Och jag sa till dem: “Det är för att jag torr borste. “De köpte bokstavligen en torr borste på Amazon vid den tiden.

Torrborstning är i grund och botten hur det låter: att ta en naturlig borstborste och borsta torr hud i långa slag mot hjärtat, vrida lite runt leder som armbågar och axlar och fastare slag i områden som armhålor och ljumska.

Det tippas som ett sätt att öka lymfflödet och blodflödet till huden. Jag kan inte På riktigt Jag pratar om dess förmåga att göra det (och inte heller vetenskap, som de flesta hudvårdsmyter), men jag kan prata om att det är ett utmärkt sätt att exfoliera huden på kroppen innan du duschar eller applicerar fuktkräm. Den bästa delen? Du kan få en torr borste på Amazon för cirka $ 5.

Ett ord av varning; Om du har känslig hud, försök torrborsta bara en eller två gånger i veckan eftersom det kan irritera din hud. Och om du har hudåkommor som rosacea och eksem, vet du, borsta inte dessa områden torrt.

Exfoliera för frisk hud

Exfoliering Du får många läpptjänster som ett universalmedel för alla typer av hudsjukdomar, från grov struktur till pormaskar och finnar och hyperpigmentering. För det mesta förtjänar exfolierande produkter det mesta av deras hype – att lägga till en kemisk skrubb har dramatiskt förbättrat min hud under de senaste fem åren.

Några försiktighetsåtgärder: Om din hud är känslig vill du definitivt undvika de hårda grejerna och leta efter produkter speciellt för känslig hud. Med de flesta exfolierande produkter bör du undvika att kombinera dem med C-vitaminprodukter, retinoler eller bensoylperoxidprodukter. Om du gör det kommer du att ha svårt, ett dåligt rött, smärtsamt och skalande ögonblick.

Jag använder ett par exfolierande produkter omväxlande efter min hudbehov: för en vanlig peeling använder jag Pixi Glow Tonic, och för en fantastisk glödförstärkning använder jag Herbivore Blue Tansy-masken.

Om en händelse kommer och min hud är i riktigt dålig form, spenderar jag ett par dollar för att köpa den här typen, som jag kan bära varje dag före evenemanget, vilket gör att jag ser ganska vild och väldigt tydlig ut. hud. Självklart använder jag inte det här varje dag eftersom jag inte har gjort pengar, kom igen.

Använd solskyddsmedel

Behöver jag verkligen berätta för dem att ha solskyddsmedel varje dag? Läs en bok eller något. Det är därför jag älskar Coola-produkter; de överlappar väldigt bra och bryter inte / känner att jag känner eller ser degig ut.

Vad tycker du om vår guide till frisk hud?

Gör du något av det här? Vilka är dina vuxna hemligheter för frisk hud? Låt oss veta i kommentarerna nedan!