Bästa ögonskuggor genom tiderna – våra favoritpaletter och singlar hela tiden

College mode

För många av oss skugga Det var en av de första sminkklamrarna vi försökte, tillsammans med läppglans och mascara. Min första ögonskugga var en Clinique kopparskärm, som jag ”lånade” från min mors samling, slarvigt applicerade på alla lock och debuterade smidigt till mina glada sjätte klasskompisar.

Jag har samlat många fler ögonskuggsprodukter sedan dess, och de som listas nedan är mina absoluta favoriter. Här är mina val för bästa ögonskuggor aldrig:

För en grundläggande och neutral start:

Min favorit avancerade neutrala palett är Tartelette in Bloom Clay Eyeshadow Palette ($ 39), som har 12 perfekt blandbara och pigmenterade neutrala nyanser för att komplettera vilken hudton som helst. Mina favorit nyanser är Sweetheart and Rebel, så vackra och rosa!

Ett annat super pålitligt ögonskuggmärke är Morphe, som har en mängd stora paletter fyllda med underbara skuggor i en mängd olika skuggområden. Några av deras mest populära paletter inkluderar 35O ($ 23), bilden ovan, och 35OM ($ 23), en helt matt palett.

Denna Milani Bold Obsessions Palette ($ 20) talas inte ofta om i skönhetsområdet, men den har 12 vackra, smöriga färger och kommer med en spegel, vilket är praktiskt för resor. Jag rekommenderar starkt att du tittar på den här paletten.

För ett mer färgstarkt öga:

Det oberoende skönhetsmärket Juvia’s Place har väckt ögonskuggentusiaster i flera år med sina mycket pigmenterade, supermixbara paletter och är stolta över att skapa prisvärda skuggor som kommer att dyka upp på alla hudtoner. Jag har den nubiska paletten ($ 20), som är den mest neutrala, men de djärvare paletterna är lika vackra, om inte ännu mer.

Om du vill hålla dig inom en viss djärv färgfamilj, skulle jag rekommendera Too Faced Just Peachy Mattes-paletten ($ 45), som är hem för 12 vackra persika nyanser. De är inte bara vackra, men de luktar något som mogna persikor!

För enskilda ögonskuggor:

Ibland är du inte redo att förbinda dig till en hel palett eller letar du efter en mycket specifik nyans. Vi har skrivit ett fullständigt inlägg om de bästa enskilda ögonskuggans nyanser, så gå dit för detaljerade rekommendationer. Jag delar några fler nedan.

Min gå till enskilda ögonskuggor är Makeup Geek, som erbjuder så många pigmenterade färger till ett ganska överkomligt pris. Några av mina favoriter är Bitten ($ 6), en matt burgundy, Tribune ($ 10), en laminerad kopparskärm och Insomnia ($ 10), en varm duokrombrun med blågröna höjdpunkter.

De ikoniska Colourpop Super Shock Shadows är ytterligare ett av mina val för den bästa ögonskuggan tack vare sin unika, mjuka och elastiska struktur och intensiva färg. De har nyanser som sträcker sig från de som är lämpliga för dagliga till helgnätter. Mina toppar inkluderar Wattles ($ 5), en dammig beige ros, La La ($ 5), en ultrametall rosig koppar och Lyckligtvis ($ 5), en djupt skimrande kobolt.

Colourpop har också en rad pressade pulverskuggor som jag älskar. Några av singlarna kan slå eller missa, men de flesta av de jag har provat är smidiga och har en stor färgutdelning. Mina favoriter är Making Moves ($ 5), en matt skimrande korall och Wait for It ($ 5), en matt persika.

Ett mindre känt varumärke i vanlig skönhet, Sugarpill skapar intensivt pigmenterade färger för både dragdrottningar och genomsnittliga människor. Deras pressade ögonskuggor är kända för att vara djärva och krämiga, och allt jag har provat med dem har varit mycket bra kvalitet. Definitivt kolla in dem för några riktigt unika och vackra pigment.

Och det är!

Det här är mina val för de bästa ögonskuggorna på marknaden. Berätta för mig vilka som är dina i kommentarsektionen! Och se till att ställa in nästa vecka för de mest populära ögonskuggspaletterna!