Blandade tryck 101: 5 sätt att kombinera blommor och ränder

College mode

Så här kombinerar du blommor och ränder: blandade tryck 101

Välkommen till den första artikeln i min nya serie, Blandade tryck 101! Jag bestämde mig för att skapa den här serien eftersom jag, som de flesta, var rädd för att blanda ihop mönster. Med populariteten för minimalistiska garderober ökar det säkert att jag inte är den enda med denna rädsla.

Jag älskar en fantastisk kapselgarderob, men när någon säger till mig att de bara bär en eller två färger måste jag fråga varför. Efter att ha gått igenom en helt svart fas i min tidiga college-karriär, blev jag så småningom uttråkad av monotonin (och den mer än enstaka personen som misstänker mig som en butiksansvarig … rullar ögonen).

När jag började experimentera med mode som en form av självuttryck och kreativitet blev jag alltmer intresserad av blandade tryck.

Först skulle jag titta på min garderob och fundera på om min favorit lila rutiga blus kunde paras ihop med några prickiga gepardtryckslägenheter. När jag höll på olika stämplade bitar sprang en serie tyst oroliga frågor genom mitt huvud …

”Tänk om jag slutar se ut som min mormors vardagsrum? Eller det hemska familjefotoet av mina släktingar som bär en samling retro-utskrifter från 90-talet? Vad händer om någon ringer mig för att se ut som en röra? “

Ja, det finns många pinsamma exempel på att blandade mönster har gått fel, men det är säkert att säga att DU är den bästa domaren för vad som ser bra ut för dig. (Faktum är att efter att jag tagit på mig min lila rutiga blus, svarta skinny jeans och prydda gepardläder såg jag i spegeln och tänkte, “Fan, jag ser bra ut!”)

I en anda att hjälpa dig att behärska blandade mönster väljer jag varannan vecka en eller flera mönsterkombinationer och ger dig en liten lookbook med tips om hur du använder dessa mönster för alla tillfällen och i varierande grad.

Den här veckan firar vi den klassiska kombinationen av blommor och ränder Och ger dig tips och tricks för hur du kombinerar dessa utskrifter! Vi har redan pratat om randiga kläder, så låt oss blanda dem med blommor och se vad som händer.

För första gången…

Hur man bär blommor och ränder den fjärde juli

4 juli Flower & Stripe Outfit: Randig miniklänning, Chambray-skjorta, Blom- tygväska, Converse-sneakers

Produkter: Klänning – Urban Outfitters; Ner knapp – Gap; Skor – Nike; Väska – Macy’s

Den 4 juli är en av mina favorithelger, så jag var tvungen att ta på mig en självständighetsdräkt! Den 4 juli handlar allt om grillar i trädgården, vänner, musik och fyrverkerier på en varm sommarnatt. (Vad är bättre än det?)

Ovanstående outfit ser patriotisk ut, men den kan integreras i din vanliga garderob. Dockans klänning har tunna röda och vita ränder som går i olika riktningar. Eftersom dessa ränder är så tunna och konsekventa skulle jag betrakta detta mönster som “neutralt”. Vad jag menar med neutralt är att utskriften verkar som en solid färg och kan kombineras med nästan vad som helst.

Mina kriterier för den perfekta 4 juli-outfit inkluderar:

  • Det måste vara bekvämt
  • Kan klä för varm dag eller klä för blåsig natt
  • Ser klassisk men unik ut
  • Det innehåller uppenbarligen de patriotiska färgerna rött, vitt och blått.

Jag tror att jag uppfyllde kriterierna med den röda, vita och blåa konversationen, med chambray-knappar och en blå och rosa blommatygspåse.

Hur man bär blommor och ränder vid poolen

Om du inte kommer att blanda bikini topp och botten, borde du göra det.  Att kombinera de randiga och blommiga bikinistyckena skapar nytt och intressant utseende utan att spendera pengar.  Bär en vit blommig bikinitopp med klassiska randiga bikinibottnar för att se cool ut vid poolen.

Produkter: Bikiniöverdel – H&M; Bikiniunderdelar – H&M; Break – Asos; Sandaler – Lulu’s

Jag är ett stort fan av att blanda bikinitoppar och bottnar. Om du köper två bikinis har du fyra olika utseende. Därför har jag inkluderat två uppsättningar med samma randiga bakgrunder.

Återigen liknar de fina ränderna en naturlig bit och kan kombineras med nästan vilket mönster som helst. I klädseln ovan parade jag ihop botten med en skulpterad vit blommig bikinitopp för en enkel och sammanhängande baddräkt. Toppen och botten passar i samma färgschema och båda har små utskrifter, vilket hjälper dem att smälta in.

För att kontrastera, para ihop denna baddräkt med en svart romper som visar upp blommönster på bikinitoppen under. Avsluta med trendiga sandaler i grekisk stil med coola flickaktiga nitar.

Produkter: Bikiniöverdel – H&M; Bikiniunderdelar – H&M; Romper – obehaglig tjej; Sandaler – Amazon

För att välja en vågad baddräkt, prova en ljus bikinitopp med stora blommotiv som visas på bilden ovan. Genom att behålla kompletterande färger som blått och orange, smälter dessa mönster bra trots att de är väldigt olika.

Eftersom baddräkten är så intressant och ljus på egen hand, använd en vit genomskinlig romper för att täcka över medan du fortfarande visar upp din bikini.

Hur man bär blommor och ränder på sommaren

Produkter: Ovan – Asos; Byxor – H&M; Lutningar – River Island; Klocka – Asos; Handväska – Amazon; Skor – Forever 21

Jag tror att om miljön tillåter det är det möjligt att använda blandade mönster på jobbet! Mina klädkoder för praktik har alla varit affärsmässiga (det måste bero på vädret i mer än 100 grader i Texas, ingen bär kläder i full riktning) och lutar sig mot den mer avslappnade sidan.

För klädseln ovan valde jag dessa roliga vertikala randiga byxor som stannar precis ovanför fotleden (de är till försäljning för 10 dollar också!) Och parade ihop dem med en peplum-topp med ett broderat blommönster.

Med mycket som händer redan i kläderna, håll fast vid minimalistiska tillbehör som den mångsidiga tygväskan i konstläder och de solida mockaskorna i rosa guld.

Hur man bär blommor och ränder på Friday Night Art Route

Produkter: Apor: American Eagle; Ovan – H&M; Solglasögon – H&M; Eyeliner- Ulta; Sliders – Forever 21

En av mina favoritaktiviteter är att delta i First Friday Art Trail i min lilla högskolestad. Under detta evenemang, den första fredagen i månaden, öppnar alla lokala gallerier i konstdistriktet sina dörrar för allmänheten för att visa sina senaste verk.

Efter att ha hoppat från galleri till galleri chillar jag vanligtvis med vänner i matbilarna medan jag dricker färskt vatten och lyssnar på lokala band. Din stad kanske inte har en First Friday Art Trail, men jag skulle bli förvånad om den inte hade något liknande.

Dessa utomhus-community-evenemang är de bästa för att klä på sig! Alla tenderar att klä upp sig och ingen stannar. Jag har varit besatt av apor nyligen och blev kär i det smutsiga paret som visas ovan. Lägg till en klassisk men ändå sexig blommig Bardot-blus och randiga skjutreglage för att se enkelt cool ut.

Vad tycker du?

Älskar du att blanda mönster? Vill du se fler outfitkombinationer fokuserade på blandade tryck? Vilka är dina tips och tricks för att matcha mönster? Låt oss veta i kommentarerna nedan!