De 5 Holy Grail-produkterna som revolutionerade min hudvårdsrutin

College mode

Flickor fötter i badkaret

Jag började nyligen göra något fantastiskt. Jag har varit lämna utan grund. Inte bara på ett “Jag har inte smink”, utan när jag ens försöker se bra ut. Även när jag bär läppstift!

Även om jag nu är solid i tjugoårsåldern har jag fortsatt att ha en tonårings hud fram till nu. Dessa fem produkter har hjälpt mig så mycket rengör min hud och behåll den. Jag är så glad att ha predikat evangeliet om hudvård för alla som vill lyssna!

Först vill jag lägga till en ansvarsfriskrivning– Om du har måttlig till svår akne rekommenderar jag att du planerar en riktig hudläkarmöte. Det finns inte bara akne-behandlingar som inte är tillgängliga utan recept, men en hudläkare kan ge dig en individuell hudvårdsplan baserad på din individuella hud, liksom typ och plats för din akne. Den här artikeln innehåller inte egentlig medicinsk rådgivning och det är bara min personliga erfarenhet av dessa produkter, så en hudläkare är det bästa alternativet om du söker professionell vägledning.

Men om du har mild akne och är bekväm med att hantera apoteksprodukter är detta listan för dig!

För daglig användning: själva rutinen.

Var försiktig eftersom denna kunskap kan vara för kraftfull. Du har anförtrotts hemligheten med vacker hud.

Den största förändringen för mig är att alla dessa behandlingar appliceras på hela ansiktet, inte bara en platsbehandling. Det är en del av det som hjälper dig att förhindra framtida akne.

När du duschar: Tvätta ansiktet med en aknevätska (som innehåller salicylsyra eller bensoylperoxid).

1. Biore (salicylsyra) Kol Acne Cleansing Cleanser, 2. PanOxyl Foaming Acne Soap (Benzoyl Peroxide)

Vi har redan diskuterat vår kärlek till kolprodukter, men vi tar det ett steg längre med en koltvätt med salicylsyra av Bioré. Salicylsyraprodukter hjälper till att exfoliera det översta lagret av huden och rensa porerna utan att torka ut det alltför. Fungerar vanligtvis bäst för slutna komedoner eller lätt läkta finnpigmentmärken.

Å andra sidan, bensoylperoxid Produkterna är bäst för inflammatorisk akne (röd och smärtsam). Var försiktig med dessa produkter eftersom de har en större tendens att torka ut huden!

Jag använder personligen detta bensoylperoxidrengöringsmedel i ansiktet, nacken, axlarna och bröstet eftersom det är de områden som jag har mest problem med. Ansök där du tror att du behöver det!

Morgon: Återfuktande kräm + solskyddsmedel

Tre lotioner: en fuktkräm, en solskyddsmedel, en kombination

1. Cerave AM Facial Hydrating Lotion, 2. Neutrogena SheerZinc Solskyddsmedel, 3. Formel 10.0.6 Allvarlig fuktkräm utan glans

Ok, tekniskt sett a blandning av solskyddsmedel och fuktkräm inte lika effektiv som en separat fuktkräm och solskyddsmedel. Men för mig personligen är jag för oansvarig för att komma ihåg flera steg och att använda en blandad produkt är det enda sättet jag kan sätta på solskyddsmedel på morgonen.

Jag använder Cerave AM som en fuktighetskräm / primer för min smink, men märket spelar ingen roll. Se bara till att ha på dig något icke-komedogent så att det inte går sönder!

Om du är mer ansvarsfull kan du prova en solskyddsmedel (förhoppningsvis SPF 50!) Och en separat fuktkräm.

Aktuell retinoid appliceras tunt på hela ansiktet (endast på natten!)

Differin retinoidgel

Du kanske känner igen ordet “retinoid”Av de kommersiella serum och lotioner för äldre kvinnor används retinoider också för att förebygga och behandla rynkor. Eller så kan du känna igen ordet “isotretinoin”, det generiska namnet på Accutane, den dåliga äldre bror retinoid (endast recept).

Som du förmodligen kan gissa har retinoider använts för att behandla akne ett tag. Emellertid är Differin gel (generiskt namn adapalen) Första receptfria retinoider som är godkända för att behandla akne (Det godkändes först 2016!) Så du kan äntligen använda en retinoid akne-behandling utan recept.

Retinoider är bra eftersom de arbetar på akne (och rynkor), men också på postinflammatorisk hyperpigmentering (PIH). PIH är de mörklila / mörka märken som finns kvar efter att en finn har försvunnit. Därför hjälper retinoider inte bara till att förhindra dessa märken genom att förhindra ny akne, men de är också det bästa svaret för att radera dessa märken.

Retinoider gör din hud mer känslig för solljus, så du kommer definitivt att vilja applicera detta på natten. Applicera ett par droppar i ärtstorlek och applicera över hela ansiktet innan du lägger dig varje natt. Retinoider är också exfolierande, så om din hud känns för attackerad kan du försöka byta till alternativa dagar istället för dagligen.

Cerave i badkaret (morgon eller natt!)

Cerave Moisturizing Cream

Denna produkt är en av de mest hypade fuktkrämerna på Internet, och med goda skäl! Jag bär den varje natt efter retinoiden. Det känns ganska robust när du tar på dig det, men efter några minuter känns det lätt att bära under smink om du vill applicera det på morgonen.

Jag växlar mellan att använda detta två gånger om dagen eller använda den blandade fuktkrämen / solskyddsmedel på morgonen. Jag älskar särskilt att bära den på natten eftersom jag känner att jag nästan konditionerar huden över natten.

När du behöver en snabb lösning: Drottning Helen Mint Julep Masque

Drottning Helene Mint Julep Mask

Drottning Helene Mint Julep Mask

Denna produkt är tekniskt sett min femte på min Holy Grail-lista. A kultfavorithar den över 1 000 Amazon-recensioner med ett genomsnittligt betyg på 4,4 / 5. Pressa lermask i fingrarna, applicera den sedan i ansiktet och låt den torka. När du gnuggar det med en trasa ser din hud synligt ljusare ut!

Jag rekommenderar den här produkten att använda en gång i veckan eller så, när du behöver en boost. Om jag känner mig grinig eller humörig kan jag ta detta i 20 minuter och starta om dagen.

Försökte undersöka hur den här produkten fungerar och jag är ganska säker på att jag minskade svavelresponsen i ingredienslistan eller själva magin.

Slutsatser:

För att hitta en rutin som verkligen fungerar för dig kan du behöva experimentera. Men så här planerar jag personligen min hudvård:

A.M:

  • Skölj ansiktet med vatten / använd ett milt rengöringsmedel efter eget val (jag stänger av här beroende på hur jag mår – jag tog nyligen en massa gratisprover så jag har testat en massa)
  • Morgonfuktighetskräm: Antingen Cerave i badkaret, en fuktkräm / solskyddsblandning eller * DENNA * matt lotion plus vanlig solskyddsmedel om jag vill gå ut utan att behöva oroa mig för att mitt ansikte ska bli glänsande från fuktkrämen.

P.M:

  • Dusch och använd en salicylsyra ansiktsvask
  • Blås torrt och använd Differin-gelén över hela mitt ansikte, med totalt cirka 4 ärtmängder totalt.
  • När den har torkat kommer jag att använda Cerave i badkaret som fuktkräm på åtminstone mitt ansikte, hals och bröst, men också på torra områden efter eget val.

När jag känner för det: Mint Julep-mask

Betyder detta att det är enda gången som fungerar? Eller är det de enda produkterna? Absolut inte. Jag personligen ändrar min rutin beroende på när jag duschar eller de produkter jag har. Om du har mer inflammatorisk akne skulle jag ersätta bensoylperoxid mot ansiktsvask istället för salicylsyra.

Produkterna ovan har fungerat riktigt bra för mig, men du måste experimentera lite för att hitta det du gillar bäst.

Andra förslag:

För känslig / allergisk benägen hud: Vanicream

Vanicream test kit

Jag har inte aktuella allergier så jag har aldrig använt det här märket, men Vanicream ska vara mycket bra för dem som behöver allergivänliga produkter. De producerar en mängd olika produkter, från solskyddsmedel till fuktgivare, tvålar och deodoranter. Alla som har känslig hud och har provat den här linjen, snälla låt mig veta vad du tyckte!

(Tekniskt en hårprodukt men): mjällskampschampo

1. Nizoral ketokonazolschampo, 2. Neutrogena T-schampo / tjärgel

På vintern är mjäll mycket vanligt och det finns inget att skämmas för. Vad händer om huvud och axlar bara inte skär det åt dig? Det finns ett par fler produkter i butiker som är ännu mer effektiva, och du kanske inte ens inser att de är där!

Head and Shoulders-linjen har den aktiva ingrediensen zinkpyrition. Detta fungerar mycket bra för vissa människor. Det är dock inte det enda alternativet, och Head and Shoulders är inte det enda mjällschampot (så mycket som reklam försöker få det att låta så). Tjärschampo och ketakonazol är dyrare än huvud och axlar, men anses allmänt mer effektivt. Om Head and Shoulders inte skär det åt dig kanske du vill prova en av dessa!

Du borde kunna se resultat i 1-2 tvättar med dessa, så du behöver inte investera i flaska efter flaska utan anledning.

Dina tankar

Vilka produkter har förändrat ditt liv? Har du någonsin provat något av dessa? Skulle du gilla det?