De sminkprodukter som är under $ 5 vi håller på med just nu

College mode

På college är det absolut nödvändigt att veta hur du spenderar dina pengar. Ibland betyder det att man offrar saker, som att hoppa över takeaway till förmån för Ramen-nudlar och vad som helst som lurar i ditt kylskåp.

I själva verket skulle du bli förvånad över hur kreativa studenter har blivit när det gäller att spara pengar.

Vår skönhetsrutiner De är inget undantag när det gäller denna tvingade sparsamhet, och de lider ofta som ett resultat.

Många produkter som är populära idag är inte billiga, så det verkar som att kvalitetsmakeup är utom räckhåll för studenter med låg inkomst. Att inte ha råd med $ 90 läppstift, $ 50 foundation eller $ 192 foundation (!!) betyder dock inte att du inte kan se ut som en miljon dollar.

De senaste åren har apoteksvarumärken intensifierat sitt spel och lanserat produkter med en kvalitet som överträffar förväntningarna.

Missförstå mig inte, apoteksprodukter kan vara en besvikelse. En apoteksteckning över 4 dollar kan fungera bättre än en överstrykningspenna på 7 dollar och tvärtom. Det är ofta som att kasta tärningarna.

Ibland finner du dock den enhörningsprodukten som är billig och fungerar otroligt bra. Idag har jag fem av dem. Är här mina 5 favoritmakeupprodukter under $ 5:

1. Wet n Wild MegaLast Liquid Catsuit Lipstick, $ 4,99

Denna flytande läppstift är en ny upptäckt av mig. Jag hade inte hört talas om det innan jag köpte det, så när jag kom hem och försökte det för första gången blev jag blåst bort av ogenomskinlig pigmentering och imponerande färgkvalitet.

Denna formel är också extremt tålig Och det är inte så torrt som mina Kylie Cosmetics flytande läppstiftssatser!

Det är sällsynt för mig att bli förvånad över någon apoteksläppprodukt, men det här flytande läppstiftet på $ 4,99 överträffar många avancerade flytande läppstift som jag äger. Jag kunde inte vara nöjdare med mitt smarta köp.

Obs! När du väljer de färger du vill, föreslår jag att du letar efter läppstiftprover online. Några av färgerna ser annorlunda ut i burken än när de appliceras på läpparna.

2. elf Instant Lift panna, $ 2

Jag köpte denna ögonbrynspenna på ett infall efter att ha känt mig planterad av Milani-pennan som jag tidigare hade provat. Jag förväntade mig inte att den här produkten skulle fungera med tanke på att den bara kostade $ 2 på min lokala Walmart, men jag ville inte skriva av den innan jag gav den en rättvis chans.

Jag tog min i Taupe-färg och försökte den nästa morgon. Det överträffade inte bara min Milani-penna, det fick mina andra pannprodukter att se dumma och olämpliga ut.

Formeln för denna penna är han perfekt balans mellan vaxartad och krämig, och det kan appliceras med lättare och starkare tryck utan att se krokigt eller onaturligt ut.

Enligt min mening sticker den här Elf-pennan ut mot dyrare konkurrenter. Är den lika tunn och definierad som Anastasia Brow Wiz? Nej. Men det kostar inte heller 21 $. (FYI, om du vill kopiera Brow Wiz exakt, kan du spendera 10 $ och få den utmärkta NYX Micro Brow-penna.)

3. Essence Pure Nude Highlighter, $ 4,49

Om du letar efter en vacker, presenterad att byggasök efter den här produkten. Denna $ 4,49 Essence-highlighter ger en naturlig glöd (ingen glans) på huden, men kan skiktas för en mer bländande glöd om det är din kopp te.

Till skillnad från många andra apoteksmarkörer är den här inte tjock, smälter mycket lätt och håller länge på huden!

Den enda nackdelen med denna produkt är att den bara kommer i en nyans. Den tillgängliga färgen är en pärlchampagne och därför kommer den förmodligen inte att fungera för de ljusare och mörkare hudtonerna där ute.

4. Lottie London AM till PM Kohl Eyeliner Pencil, $ 4,49

Jag blev förvånad över att se hur billigt denna eyeliner övervägde dess fantastiska kvalitet. Med ett enda slag på vattenlinjen, denna penna producerar den krämigaste färglinjen, jämförbar med Urban Decay’s Glide-On 24/7 ögonpennor.

Denna foder finns i 6 mångsidiga nyanser via Ulta-webbplatsen, men den klassiska svarta var den mest imponerande när det gäller pigment och långvariga förmågor.

Som namnet på denna eyeliner antyder är det utformad för att hålla från morgon till natt med minimala fläckar eller runt ögonen. Denna eyeliner är extremt nära fläktfavoriten NYX Tres Jolie gel eyeliner-penna, bara med en lägre prislapp.

Sammantaget, om du provar denna Lottie London eyeliner, garanterar jag att den här $ 4,49-produkten blir en häftklammer i din sminkrutin.

5. Jordana Best Lash Extreme Volumizing Mascara, $ 3,99

För mindre än $ 5 är det svårt att hitta en mascara som fungerar, än mindre en som ger volym och förlänger dina fransar precis som alla avancerade mascara skulle göra.

På något sätt fångade varumärket Jordana magin i det här lilla röret med mascara och gjorde en av de billigaste apoteken till en av de bästa. Applikatorn, även om den är enkel, är lätt att använda och formeln möjliggör flera lager utan att vara klumpig eller flagnande.

Denna mascara håller också länge på fransarna trots att den inte är vattentät.

Det enda negativa jag kan säga om Jordana är att jag alltid har svårt att hitta hennes produkter på lokala apotek och jag tvingas köpa dem online. Men om du inte har något emot att söka, är denna mascara verkligen en diamant i grov.

Vilka är dina bästa skönhetsprodukter under $ 5?

Berätta för mig i kommentarerna! Jag skulle gärna vilja veta de billiga produkterna du älskar.

Naturligtvis finns det så många fler produkter under $ 5 som är fantastiska, det här är bara mina nuvarande favoriter. Med de 5 produkterna ovan kan du sminka dig för mindre än $ 25, så att ditt bankkonto suckar lättnad.

Den som sa “skönhet är smärta” visste bara inte om apoteksmakeup.