Den blyga flickans guide för att få vänner på college

College mode

Hela mitt liv, folk sa att jag var blyg. Jag visste aldrig riktigt vad de menade. På gymnasiet höjde jag min hand i klassen och slöt en vänlig konversation med min skrivkompis. De enda gångerna jag var riktigt blyg var när jag var i en stor grupp, men jag menar, vem skräms inte av stora grupper av människor?

Under gymnasiet hade jag många vänner, och även om det tog ett tag att komma nära dem, när de väl var, var de där för livet. Så när jag kom på college Jag trodde att allt skulle vara detsamma. Jag trodde att jag skulle träffa en grupp vänner under orienteringsveckan och vi skulle omedelbart bli bästa vänner.

Innan jag kom på college började jag prata med några människor i en major som liknar min. Jag trodde att det här skulle vara trevligt, för när skolan började hade den redan brutit isen mellan mig och mina nya vänner.

När jag kom till skolan hade jag en första grupp vänner att prata med. Under de första veckorna träffade vi hela tiden, men efter ett tag började vi inse att vi hade mindre gemensamt. Varje person började förgrena sig och få nya vänner, så att jag så småningom kände mig som Jag var den enda som inte hade hittat hans “klick”.

Vid denna tidpunkt kände jag att alla redan hade hittat sin grupp bästa vänner och att de inte hade bjudit in mig till dem. Jag är säker på att detta inte var fallet, eftersom det är vanligt att de första personerna du träffar på college inte blir dina vänner, men jag var inte medveten om det. Jag var för blyg för att närma mig gruppen flickor från cafeterian. och ber att få sitta med dem, för nervös för att gå ensam till ett klubbmöte, och jag skulle inte drömma om att gå upp till människor i lobbyn.

Jag tillbringade det första året på college på mitt rum och kände generellt att jag aldrig skulle passa in. Men mitt andra år saker började förändras, och med några viktiga tips började jag gå ut ur min komfortzon och började skapa äkta kontakter med de omkring mig.

Om tanken på att gå på college medan du är en blyg tjej eller bara vill hitta fler vänner gör dig nervös, läs tipsen nedan. Det kan ta lite arbete, men så småningom kommer du att få bättre vänner.

Mina systrar och jag i rekrytering 2018

1. Gå med i så många klubbar som möjligt

Jag vet att det här kan tyckas uppenbart, men det är verkligen en beprövad teknik. Under mitt första år gick jag med i en sororitet och även om det hjälpte mig att skapa grundläggande kontakter med människor, ledde det mig inte riktigt till systrarna.

Det var inte förrän jag gick med i andra klubbar som mina systresystrar också var i att jag började växa närmare mina systrar. Med denna ytterligare anslutning mellan dem och mig kunde vi vi ser varandra mer konsekvent och han hade mer att prata om. I själva verket började jag prata med två av mina närmaste vänner i sällskap genom ledarskapsklubben som jag gick med i, och jag träffade min lilla tjej genom en skrivklubb som hon gick med i under sitt nyår.

Klubbar hjälper dig också hitta människor med liknande intressen som du och vem du garanterat ser minst en gång i veckan. Även om det kan vara läskigt att gå med i en klubb på egen hand, lönar det sig i slutändan, för efter några möten kan du hitta dig själv att nå ut till människor du aldrig har träffat tidigare.

Prova alla klubbar du kan; Bara för att du går till ett möte betyder inte att du är engagerad för livet.

2. Fråga dig själv med människor

Detta är överlägset en av de mest stressande sakerna du kan göra, men det kan hjälpa dig att få vänner. Under mitt första år såg jag att människorna omkring mig planerade utan mig. Antingen skulle de prata om sina planer senare på veckan eller om Snapchat-bilder av dem som hänger. Om jag hade bad att gå med dem i hans planer kan det ha lett mig att träffa nya människor eller komma närmare de vänner han hade.

Det kan vara väldigt läskigt att be dig själv att göra något med andra, eftersom du inte vill låta irriterande, men det värsta de kan säga är nej. Du försökte åtminstone gå ut och det kan ge dig självförtroende att bjuda in dig själv till lunch med tjejerna i din klass eller till en fest med flickan som är klädd i hallen.

3. Var inte rädd för att säga nej

Det här var ett misstag jag gjorde mitt andra år. Jag upptäckte att jag var så upptagen med att hitta tid att hitta vänner att jag inte fokuserade på mig själv. På grund av detta var jag överansträngd och därför inte lika motiverad att gå ut på helgerna eller vakna tidigt för morgonpromenaden.

Även om det kan verka viktigt att göra så många planer som möjligt så att du kan hitta din huvudgrupp av vänner, är det också viktigt ta dig tid för dig själv. Så säg nej till att gå ut på middag och bara värma upp mac och ost i ditt sovrum, eller stanna hemma och titta på en film istället för att gå ut på fest.

På samma not, säg nej om du inte känner dig bekväm med vissa. Om människorna du umgås med dricker och det inte är din sak eller är villiga att spendera mer pengar än du, är det okej att säga nej när de deltar i dessa aktiviteter.

Det kan tyckas att du måste passa in i en viss kultur på college, men så småningom hittar du människor som gillar att göra samma saker som du. Var inte rädd för att avvisa människor eftersom du behöver fokusera på dina egna önskemål och behov.

En pumpalapp med min klubb

4. göra så många planer med olika människor som möjligt

Detta strider mot vad jag sa tidigare, men det är viktigt att hitta en balans mellan att stanna och fokusera på dig själv och träffa nya människor. Om du har svårt att få vänner, försök att umgås med så många människor som möjligt. Be flickan i din klass att studera tillsammans för testet, och nästa natt, be flickan i nästa rum att gå till middag.

Ju fler människor du känner ju mer potential har du för att träffa din grupp av vänner. Du kan till och med kombinera några av dessa människor och se om en grupp av dig kommer överens. Enligt min mening, desto mer gladare! Det kan också ta lite av trycket att alltid ha ett ämne att prata om, eftersom det finns en tredje eller till och med en fjärde person som kan komma in.

Var inte rädd för att skicka meddelandet först. I den digitala tidsåldern kan det vara frustrerande om det verkar som om du alltid är den som når ut, eller om den andra personen aldrig svarat på ditt senaste svar. Det kan dock behöva vara Starta en konversation och göra planer. Så småningom kommer det att löna sig.

5. Det är okej att vara ensam

Detta är ett av de viktigaste elementen för att överleva som en blyg tjej. Du måste acceptera att du en tid kan vara ensam. Det här kan vara väldigt läskigt, särskilt om du gick från att ha många vänner i gymnasiet till att inte känna någon på college.

Vissa nätter kan du sitta i ditt sovrum utan planer eller du kan behöva gå på cafeterian ensam. Det här är bra, vi har alla varit där. Det är viktigt att lära sig att känner dig bekväm med dig själv och ditt eget företag. Så småningom hittar du din grupp människor.

Jag, min lilla och min stora på dagen för det grekiska brevet avslöjar (ja, vi avslöjade det på McDonald’s)

Att vara en blyg tjej på college är inte lätt. Även om jag har lagt mig ner och fått några bästa vänner kämpar jag också med att få vänner dagligen. Jag försöker komma närmare de människor som jag är vän med och hoppas fortfarande hitta fler vänner som jag kan umgås med.

Att få vänner tar tid Och medan vänskap kan verka enkelt med vissa människor kan det ta mycket arbete och tålamod med andra. Kom bara ihåg att vara säker och vara dig själv, och med tillräckligt med tid hittar du dina bästa vänner.