DIY 101: Hur man gör de enklaste tofsarna någonsin

College mode

DIY tofsar

Att döma av hennes många framträdanden i modevärlden den här säsongen, tror jag tofsar är här för att stanna. Och medan jag letade igenom den enorma högen med DIY-förnödenheter som har ersatt mitt sovrumsgolv, snubblade jag över några fransar som jag hade förvärvat i Paris.

När jag tittade på de närliggande trådarna av satängarn började de kreativa kugghjulen i mitt huvud vända och jag kom på ett sätt att göra, kanske, de lättaste tofsarna av alla. Läs vidare till steg för steg handledning för att se hur jag gjorde det!

material

Enkla DIY tofsmaterial
  • Rand
  • Satänggarn
  • Limpistol
  • sax
  • Något att sätta tofsarna på (min H&M väska förlorade dragkedjan i läder så jag byter ut den med min DIY tofs!)

Steg ett

Enkel DIY tofs steg 1

Skär en liten del av fransar; 2-3 tum räcker.

Andra steg

DIY lätt tofs steg 2

Placera ena änden av satintrep nära ena änden av fransen, se till att repet är inriktat med fransens bas.

Steg tre

DIY lätt tofs steg 3

Lägg en remsa med hett lim bredvid satängtråden, precis vid kanten av fransen. Börja krulla dina smällar.

Steg fyra

DIY lätt tofs steg 4

Fortsätt limma när du rullar kanten på sig själv, men rulla inte kanten hela vägen upp.

Steg fem

DIY lätt tofs steg 5

För satängrep genom vad du vill att tofsen ska fästa vid; i mitt fall dragkedjan.

Steg sex

DIY lätt tofs steg 6

Klipp av överflödig sträng. Se till att det finns tillräckligt med sträng kvar för att skapa en slinga och att ändarna på slingan ligger i linje med fransens bas som vi gjorde i steg två. Lim och rulla de återstående smällarna för att säkra bågen.

Slutlig:

Enkel DIY tofsfinal2

Och det är allvarligt. Super lätt, eller hur? Du kan också gör flera tofsar samtidigt Eftersom detta DIY inte kräver så mycket satängtråd eller fransar.

Kommentarer tack:

Vad tycker du om tofsarna? Älskar du dem eller hatar du dem? Skulle du göra tofsar så här? Vad skulle du koppla dem till? Finns det andra DIY-görare som du vill se handledning för? Låt mig veta i kommentarerna!