DIY-handledning: Hur man gör egna hårband

College mode

DIY Hair Scrunchies: Hur man gör egna hårscrunchies med vår enkla sömnadstutorial och mönster

Är det bara jag eller är det? scrunchies överallt nyligen? Från landningsbanan till huvudgatan dyker detta 80-talstillbehör över hela modekartan. Kanske är det mina förtjusta gymnastikminnen (kände någon annan mig otroligt cool när din trikå matchade ditt hår?), Men jag älskar att trenden återvänder. Jag älskar också hur de inte lämnar en enorm veck i håret så att de är bra att träna också.

Under de närmaste månaderna kommer jag att dela enkla DIY-projekt i CF. För min första artikel ville jag börja med något enklare och hårband är förmodligen den perfekta DIY i detta avseende. Det är ärligt talat bara en lång rektangel som du syr för att skapa ett rör och för att ge en resår, men för de av er som bara vill doppa ett finger in i DIY-världen har jag inkluderat ett mönster med mått, en uppföljning tillsammans med handledningen och bilder nedan. Njut av!

Saker du behöver:

– en rektangel i tyget efter eget val som mäter 40x10cm (16 “x4”) – Jag använde precis bomull här, men du kan ändra den med silke för att få ett mer lyxigt utseende eller sammet om du verkligen vill åta dig till åttiotalet.

– 18 cm (7 “) resår

– Matchande nål och tråd / symaskin (det här är den symaskin jag alltid rekommenderar)

– Tillägg efter eget val – Jag har inkluderat instruktioner för att göra Ariana Grande kaninöron nedan, men du kan verkligen lägga till utsmyckningar, pärlor, vad du än vill.

Steg för steg instruktioner:

Steg 1. Vik sidorna på rektangeln med ca 1/2 “eller 1 cm.

DIY hårband, steg 1: stift din tygbit

Steg 2. Vik rektangeln längs viklinjen så att den sida du vill vända ut är dold i mitten och sy längs klippkanten. Vänd sedan röret upp och ner. Att sy med fel sida (insidan av tyget) vänd ut säkerställer att den vackra sidan är vänd ut när röret vänds.

DIY hårband, steg 2: klipp tyget och sy utrymme för elastiken längst ner

Steg 3. Trä elastiken genom röret med en säkerhetsstift. Sy ihop ändarna på elastiken. Du vill se till att den sitter fast så att gummibandet inte går sönder medan du bär det.

DIY-hårband: Använd en säkerhetsnål för att sträcka elastiken genom röret och sy ihop ändarna på elastiken.  Du vill se till att det är säkert så att gummibandet inte går sönder medan du bär det.
DIY hårband: sy ihop ändarna på elastiken

Steg 4. Använd en stickning för att sy ihop de två ändarna av röret med hjälp av en nål och tråd.

DIY hårband: sy ändarna på hårbandet med en nål och tråd

Färdiga! Var det inte så enkelt?

På nätet har jag mest sett hårstrån med åttiotalet med hög hästsvans eller rymdbulle, men jag har precis klippt håret så jag letar efter fler sätt att utforma dessa saker.

Låt mig veta nedan hur du planerar att använda dem och om du gör dem, eller någon annan DIY som jag kommer att visa dig de närmaste månaderna, visa dina skapelser på #collegefashiondiy På Instagram. (Och se till att märka oss – @collegefashion!)

Bonus: Mönster för DIY hårband: