DIY-handledning: Lace Bib Tee

College mode

DIY spets t-shirt

Jag tittade nyligen på TJMaxx-webbplatsen när den här skjortan fångade mitt öga. Jag älskar T-shirts (min omsorg för hur elegant jag såg ut sakta försämrades när college tappade min energi), och jag älskar särskilt allt som spetsar.

Men även om $ 79,99-taggen är betydligt billigare än det normala priset på “$ 170 och uppåt”, bedrövade det ändå min förstörda college-plånbok. Och då insåg jag att jag vet hur man gör DIY, och jag råkar ha alla nödvändiga förnödenheter till hands!

Läs vidare för steg-för-steg-instruktioner för Hur jag skapade min egen spets T-shirt för en bråkdel av priset.

material

DIY Materials spets T-shirt
  • grå T-shirt med rund hals (Gruva köptes från en butik för $ 2)
  • Svart virkad spets / vanlig spets; du behöver inte köpa mycket – 1/4 yard skulle räcka (jag köpte min i Kina, för $ 6 / meter) Superhemligt tips: istället för tyg, använd spetsapplikationer istället för enklare DIY. Det finns massor på Etsy. Lite dyrare än vanlig spets, men billigt!
  • Nål och färgkoordinerad tråd (Du kan också använda en symaskin om du föredrar det)
  • sax

Steg ett

DIY spets toppsteg 1

Lägg spetstyget över skjortan.. Se till att skjortan är minst 2 tum lägre än spetsen.

Andra steg

Steg 2.1 DIY spetsskiva

Klipp spetsen försiktigt och spår runt halsen. Om din skjorta är “ribbad” (den extra tygremsan runt halsen), klippa exakt vid halsen; om inte, lämna den på en centimeter (vi säger att det här är en centimetersöm).

Steg 2.2 DIY spetsskiva

Steg tre

Steg 3 DIY spetsar topp

Skär sedan sladden uppåt så att den blir parallellt med axlarna, med en sömsmån på en centimeter.

Steg fyra

Steg 4.3 DIY spetsskiva

Sy ner tyget. “Men Gloria, hur kan jag sy hål?” du frågar. Vik en liten överdel av tyget inåt, så att du syr genom “två” lager tyg – där det fanns ett hål innan är nu tyg!

Steg 4.1 Gör det själv DIY spets

Proffstips– Försök att “dölja” dina sömmar genom att sy mellan sömlinjen snarare än genom skjortan.

Steg 4.2 DIY spetsskiva

Om du gjorde det korrekt, stygnen ska knappt synas på insidan.

Steg 4.4 Gör det själv DIY spetsar

Steg fem

Steg 5.1 DIY spetsar topp

Spåra och följa spetsens naturliga design, klipp ut formen på haklappen. Do inte kasta resterna!

Steg 5.2 Gör det själv DIY spetsar

Proffstips: Märker du att några strängar sticker ut? Det här är rörigt och dumt så var noga med att klippa ut dem!

Steg sex (valfritt)

Steg 5.3 Gör det själv med spetsar

Klipp gärna ut fler motiv för att lägga till dem och lägg dem ovanpå. Du kan använd anteckningsblock för att ge mer djup och visuellt intresse eller att anpassa haklappens form efter eget tycke! Om du föredrar kan du också sy sladden på skjortans framsida.

Steg 6 DIY spetsar topp

Steg sju

Steg 7 DIY spets tee

Senast, Säkerändarna på haklappensy spetsarna på spetsarna på axlarna. Återigen, se till att gömma dina sömmar genom sömmarna.

Slutlig

DIY Finale Spets T-shirt

Förbli trogen mot skjortans avslappnade men eleganta atmosfär, stoppade jag den i ett extremt bekvämt byxor med dragsko. Dessa byxor har en cashmere-design, vilket jag tror ominterpreterar spetsdesignen på toppen.

Kommentarer tack:

Vad tycker du om denna DIY? Skulle du göra din egen spets T-shirt? Finns det andra tutorials som du vill se tutorials för? Låt mig veta i kommentarerna!