DIY-handledning: Utsmyckade skor

College mode

DIY utsmyckade skor

Hej, jag heter Gloria och jag är beroende av skor. Men ärligt talat är jag ganska säker på att jag har den klassiska svarta skon i 800 olika varianter (sling-backs, d’orsay, wedged, strappy, etc.).

Jag kom nyligen över en annan vanlig svart sko (den var billig så jag kunde inte hjälpa det) och bestämde mig för dagens DIY, jag kommer visar hur man seriöst uppgraderar ett par enkla svarta skor.

Även om jag använde kilstövlar kan samma handledning tillämpas på alla typer av skor: lägenheter, oxfords, pumpar, fotkängor … du får idén. Bläddra ner för att komma till handledningen:

material

DIY Spike Shoe Material
  • Ett enkelt, billigt par skor, helst ett mjukare tyg. (Jag har dessa kilade snörstövlar på eBay.)
  • Spikar (jag använde två typer; en är spetsig, en är gängad)
  • Pärlor (jag använde två typer: platta ryggar och set)
  • Silverpärlor
  • Platt nästång
  • Hålborrningsverktyg
  • superlim
  • sax
  • Skrot tyg
  • X-Acto Knife

Steg ett

Dekorera baksidan av skon! Jag valde tre olika typer av dekorationer: pärlor, spikar och pärlor.. Du kan fästa varje dekoration separat, fästa slumpmässiga individer i farten eller göra en kombination av båda. Jag fäste mitt i farten eftersom jag ville ha en slags smutsig kaoskänsla på min sko som bara kan uppnås med slumpmässighet och spontanitet.

Här visar jag hur du placerar varje typ av prydnad:

Hur man placerar spikar

Step One Prong Spikes DIY Spike Shoe

För att fästa hakarna, först sticka tårna kraftigt genom skon. Om du arbetar med en ”styvare” sko (min är mjukt läder) är det lättare att köra igenom tårna genom att göra små snitt med en X-Acto-kniv där de fyra tårna ligger i linje.

Efter att tipsen har passerat genom skon, Böj spetsarna inåt med en platt tång (De ska se ut som ett “x” med mitten avskuret).

Steg ett DIY Spiked Sko med skruvspikar

Om du använder gängade tappar, gör ett hål där du vill att varje tapp med den minsta hålinställningen på ditt ögla / hålslagningsverktyg. Sätt in “botten” från insidan av skon utåt (så att “skruvdelen” sticker ut) och skruva sedan in den övre delen av tån.

Hur man placerar ädelstenar

Step One Gems DIY Spike Shoe

Några av juvelerna jag använde är faktiskt klibbiga klippbokspärlor så jag tog bara av dem och limmade på dem. Jag kan förstärka dem med superlim om det behövs.

För platta ryggstenar, använd bara en liten mängd superlim i mitten (helst flytande / geltyp), placera och håll sedan försiktigt mot skon så länge som liminstruktionerna säger.

Hur man placerar pärlor

Step One Pärlor DIY Spikskor

När alla mina pärlor och plockningar var på plats bestämde jag mig för att lägga till några pärlor. Det enklaste sättet att limma små pärlor är att hälla mycket lim i de negativa utrymmena mellan pärlorna och spikarna och sedan “hälla” pärlorna på skon. (se till att det finns något under för att fånga de vildfarna). Några av pärlorna ska falla naturligt och hålla fast vid limet. På det här sättet kommer du inte av misstag att hålla ihop fingrarna!

Andra steg

Steg två DIY spikade sko

Med ett redigeringsöga, fortsätt lägga till utsmyckningar tills du täcker det område du vill ha. Jag ville bara pryda baksidan av min sko, men naturligtvis kan du pryda hela skon om du vill.

Också, gärna experimentera med ornamentens skala: blanda “höga” toppar med “korta” toppar, stora och tjocka pärlor med mindre platta pärlor och så vidare.

Steg tre

Steg tre DIY Spiked Shoe

Därför bör insidan av din sko fyllas med skruvbaser och böjas över tårna. Ett stort klagomål som jag har hittat med DIY-görare som dessa är att denna behandling gör skon obekväm.

För att avhjälpa detta, klipp bara en liten del av skrotväv och lim det på insidan av skon för att täcka alla metallspetsar. Filt skulle vara ett bra tyg för detta steg.

Proffstips: Var försiktig med flytande lim när du klistrar in tyget, eftersom det brinner! För att säkerställa att tyget fastnar på skon, använd spetsen på limapplikatorn för att trycka tyget ner där du vill att det ska fästa.

Det färdiga utseendet:

Pointe sko slut DIY

Kommentarer tack:

Gillar du tips och tappar och den allmänna edgy trenden? Skulle du prova det här DIY? Vilken annan DIY vill du se självstudien för? Låt mig veta i kommentarerna!