Ett maniskt panikexperiment: strimma av lila hår

College mode

Manisk panikfärg

Jag har alltid gillat galet färgat hår. Tidigare var han besatt av Gwen Stefanis rosa hår när hon gungade hårt i No Doubt. Jag älskade rosa ränder av Rachel McAdams. Och naturligtvis har Lady Gaga varit ett inflytande med sina många färgglada hårtransformationer.

Den här veckan bestämde jag mig äntligen för att ta det halvpermanenta steget och färga håret lite lila. Nedan visar jag hur jag gjorde det och hur du kan prova det här själv.

Placering och verktyg

Min vän Erika arbetar med specialeffekter och har försökt att arbeta med färgade hårfärger på sig själv och sina vänner. Lyckligtvis var Erika där för att visa mig hur det görs.

Vad du kommer att behöva:

 1. En plastskål (jag har den här som är gjord för hårfärgning)
 2. Gummi- eller skyddshandskar
 3. 2 nyansborstar
 4. Hårblekning / blekningssats (som Manic Panics blekningssats)
 5. En kam
 6. En hårtork
 7. Hårnålar / hårband
 8. Manic Panic semi-permanent hårfärgning i den färg du väljer

Jag måste börja hela experimentet med några få poäng:

 • Om du har mörkare hår måste du bleka håret du vill färga. Jag har relativt ljusbrunt / mörkblont hår, men jag behövde fortfarande bleka det till en något ljusare nyans. Att blekna först är viktigt om du inte är naturligt ljusblond. annars kommer färgen inte att visas.
 • Ja, blekmedel skadar håret. Det finns ingen väg kring detta.
 • Det hjälper till att göra en testremsa först för att se om du har allergiska reaktioner på färgämnet. Undvik att dyka in och dö med hela huvudet först!
 • Alla färger bleknar med tiden och hår tvättar. Om du blir röd kan du ha rosa hår efter ett tag. Gruvan kommer att blekna till en lätt periwinkle färg.
Strand och placeringstest

Min teststräng och färgplacering

Erika hjälpte mig att bestämma var min lila lapp skulle ligga, bakom mitt öra och uppe på mitt huvud. På detta sätt är rötterna inte synliga, så när blekmedlet växer kommer rötterna inte att ses. Den lila smälter också mycket bra in med resten av mitt hår när den placeras här och fungerar som en “kik-en-boo” -färg. Du märker det, men det är inte det första du ser.

Startande

Steg för hårfärgning

Applicera “Ultra Violet” och kamma färgen.

Låt mig börja med att säga det Jag var tvungen att sätta mitt hår i en hästsvans på sidan som skilde sig så långt åt sidan att jag såg ut som en mycket feminin Donald Trump. Även om jag såg löjligt ut så fick resten av mitt hår hålla sig borta från blekningen och färgämnet som Erika skulle applicera på mitt hårlås.

Även om du inte riktigt kan berätta från bilderna blekte Erika först den specifika delen av mitt hår för att få fram färgen. Bara en ansvarsfriskrivning: Du måste vara mycket försiktig när du arbetar med hårblekmedel! Manic Panic säljer hårblekningssatser med kompletta instruktioner, vilket är bra för nybörjare. Erika blandade blekmedlet i en skål och applicerade det med en nyansborste.

Efter att ha applicerat blekmedlet i mitt torra hår fäste vi biten (så att den inte satte sig på min hud / resten av mitt hår!) Och väntade en hel timme. Se till att du ständigt kontrollerar håret för färgförändringar. – ju längre du väntar, desto lättare blir det, men Se till att du inte blir platina vit! Du behöver inte lätta håret så mycket för att färgen ska visas. Som du kan se på bilderna lyser blekning bara några nyanser av mitt hår.

Det är bäst att använda handskar när man applicerar blekmedel och färg.Erika gjorde det dock inte (det här färgämnet kommer ganska lätt av huden).

Sedan kom den lätta delen: lila. Efter att ha sköljt bort hårblekmedlet när det var tillräckligt blondt använde Erika en annan färgtonborste för att applicera Manic Panic-hårfärg i “Ultra Violet”. Han applicerade färgämnet tjockt från hårets rötter till ändarna. Sedan kamma vi håret för att ta bort överflödigt färgämne och fördela färgen jämnt.

Handfat

Se till att skölja diskbänken väl. Semipermanent hårfärg fläckar inte diskbänken om den rengörs omedelbart och väl.

Sitter och väntar

Efter appliceringen av “Ultra Violet” -färgen var det dags att vänta! Vissa föredrar att fästa det färgade avsnittet medan det gör sitt jobb, men jag lämnade min strimma som snart kommer att bli lila nere. Att tillämpa värme är nyckeln till att ditt semipermanenta färgämne håller! Omedelbart efter applicering av färgämnet och borttagning av överflödigt färgämne (håret ska inte droppa) använde jag en hårtork för att applicera värme på trådarna. Detta hjälper till att “ställa in” färgen och även torka hårsträngen som är fuktig från färgämnet.

Efter att delen har torkats från torken, Jag väntade en bra 2 till 3 timmar med det lila färgämnet i håret.. Erika sa att vissa människor lämnar det mycket längre, men jag var för ivrig att se hur mitt hår skulle se ut. Visar sig att 2 till 3 timmar är enorm tid eftersom mitt hår blev en levande nyans av lila! Efter att ha väntat sköljde jag biten i diskbänken med kallt vatten tills vattnet kom rent ut.

Observera att jag bara sköljde av nyansen, jag schamponerade inte. Som Erika sa till mig, Det är viktigt att inte tvätta bort den färska färgen omedelbart. Allt kommer att ordna sig om du gör det, så vänta 24 timmar innan du schamponerar håret.

Resultatet

Sista håret

Jag älskar hur mitt hår blev, från placering till färg. Jag älskar den lila peek-a-boo-strimman!

Underhåll

Färgämnet jag använde är semi-permanent. Alla färgämnen bleknar med tiden och tvättar. För att hålla mitt hår levande så länge som möjligt går jag nu några dagar i taget mellan att tvätta håret och även då gnuggar jag inte direkt de lila trådarna.

Lila är inte permanent, men blekmedel är det. När den lila bleknar kan jag använda färgen igen eller gå över blekmedlet med en brun nyans för att återställa den till normal.

Vad tycker du?

Hoppas att denna handledning har varit till hjälp. Ställ gärna några frågor i kommentarerna så gör jag mitt bästa för att svara på dem!

Observera att färg- och blekmedelformlerna varierar, så bearbetningsmetoderna och tiderna jag nämnde gäller endast för Manic Panic-produkter – Andra halvpermanenta färgämnen kan inte ta så lång tid att värma upp eller stanna kvar så länge. Om du använder ett annat märke, följ anvisningarna på förpackningen.

Och slutligen, om du inte har en vän som hjälper dig, har allvarliga tvivel om att kamma håret själv eller planerar att få en hårstrå större än jag, så vill du göra det. kolla med en frisör förstFör att undvika att göra ett misstag kommer du att ångra det.

Skulle du någonsin prova en Manic Panic-färg? Har du någonsin färgat ditt hår en galen färg? Låt oss veta i en kommentar!

* Alla bilder har tagits av mig. Tack till Erika J. för all hennes hjälp och kunskap!