Förbättra min stil under det nya året: Mina topp 4 modemål för 2013

College mode

Ett nytt år betyder en ny början och det verkar alltid motivera människor att förändras till det bättre. Bland alla listor över mål och önskemål och saker jag vill uppnå 2013 finns det en mindre lista som jag vill dela med dig: mina modeupplösningar.

Att starta college innebar inte en enorm stilomvandling för mig, men i år planerar jag att ändra på det. Självklart är nyckeln till en förändring som håller fast att börja i det lilla – ta reda på vad du vill och arbeta dig långsamt mot det. CF-författaren Chelsea delade några tips om mode och skönhetsupplösning, och idag ska jag dela mina. Utan vidare, här är de mina topp 4 mode relaterade mål för 2013:

1. Omfamna min feminina sida

DSC 0028

Jag har alltid beundrat det eleganta feminina utseendet som jag ser i tidningar. Med det sagt är jag ofta så upptagen att jag instinktivt tar på mig grundläggande, bekväma bitar snarare än att gå extra mycket för att själv anta den estetiken.

I år tar jag bort mina stridsstövlar och slitage snygga skor oftare. Jag kommer att anpassa med Smycken och använd min samling (oftast oanvänd) av örhängen och halsband. jag ska bära mina snygga vuxna väskor istället för den gamla ryggsäcken fortsätter jag. Jag kommer också att försöka förbättra min placera: Jag kommer att stå med hakan uppe och alltid ha ett ljust leende i ansiktet.

2. Använd mer färg

Tumblr lmhlcvgqoq1qg6lfjo1 500

Bildens författare

Under de kommande månaderna, Jag kommer att sluta förlita mig på neutrala delar hela tiden. Jag kommer att bära kläder som skriker “Titta på mig!” Jag tänker inte skymma mig för de djärva blå, röda och purpurfärgade, och kommer också att försöka blanda ihop dem lite.

Är du också i en neutral rutin? Studera våra “färgschema för att prova” inlägg och utmana dig själv att ta risker!

3. Från tid till annan, overdress

Jag går i skolan i ett främmande land, och hur folk klär sig här är mycket annorlunda än vad han var van vid hemma. Här tenderar de att klä sig mer avslappnat. Till exempel har tjejer här sällan klackar, medan huvtröjor bärs dagligen. När jag flyttade hit försökte jag tona min klädsel så att den passade … och insåg snabbt att det fick mig att känna mig eländig.

Så 2013 bestämmer jag mig för att göra detta: När du är osäker, klä dig för mycket. Jag kommer att ha överdrivna kläder då och då för att jag älskar dem och vet att de fyller mig med energi och optimism. Jag kommer inte att oroa mig för att vara den mest färgglada och excentriska tjejen i publiken.

Om du befinner dig i en liknande båt och är rädd att ta ett så stort steg, börja smått: Bär en funky juvel eller en fantastisk kjol i djärva färger och se hur det får dig att känna dig! För fler tips, kolla in vårt inlägg om varför du ska “klä dig rätt” varje dag.

4. Använd rött läppstift

Läppstift

Bildens författare

Detta är en personlig preferens och jag vet att inte alla kanske relaterar till det, men jag blev nyligen besatt av den djärva läppfärgstrenden. Jag köpte några nyanser (några mer än nödvändigt, för att vara ärlig), men har sällan använt dem, jag känner mig alltid självmedveten när jag bär en sådan slående smink offentligt. Å andra sidan får jag en starkare färg på mina läppar och ger mig självförtroende. Jag behöver bara komma över min rädsla för att få extra uppmärksamhet.

För mig är rött läppstift en skönhetsrisk. Men din idé om en risk, vacker eller inte, kan vara annorlunda. Ta en minut till Tänk på en trend som du älskar men inte har haft modet att prova. Kanske finns det ett fantastiskt uttalandehalsband i din smyckeskrin som väntar på att bäras, eller en miljon Pinterest-sminkhandledning som du gärna skulle vilja prova men inte har gjort. Försök att göra det till ditt mål att bära saker som gör dig lycklig eller saker du alltid har velat ha på dig.

2013 är en ny början! Återställ din kalender med stil!

Nu vill jag höra från dig. Vad är dem du Nyårslöften? Dela dem, kanske lånar jag också lite!