Förpackningslampa: Hur man skapar en resegarderob med 15 delar

College mode

sluten fyllning resväska

Bildens författare

Jag vet inte om er, men jag är helt redo för terminens slut. Med mindre än en månad skolan kvar här i Texas (för vem räknar Thanksgiving-veckan?), Har mina tankar flyttats till mig. vintersemester planer.

Jag bestämde mig nyligen för att besöka 50 nya städer under mina fyra år på college, så jag räknar inte med några platser jag har satt min fot innan mitt nyårsår. Jag är mitt i trettiotalet just nu (och jag räknar det bara om jag lämnade flygplatsen / tågstationen och tillbringade minst 30 minuter där), så jag ser fram emot lite fler resor! Men som alla älskvärda resenärer vet, Ett av de största hindren är att veta vad man ska packa och vad man ska lämna..

Innan förra sommaren kunde hon inte ha valt ett enda tillfälle där hon inte hade packat kvällen innan. Jag kallade det min “pack saker upp för förhalning” -metoden och var så säker på att jag gjorde det rätt. Och ändå, av någon ofattbar anledning, hamnade han alltid med för många kläder! Jag packade alltid mina saker i en liten resväska eller ryggsäck för att minimera den här risken, så i helvete fortsatte jag att bära värdelösa saker?

Flicka som bär en resväska

Bildens författare

Jag fick reda på det i juni, när min vän och jag pratade om vad vi tog med på vår backpackingresa till Europa. En 30-dagars ryggsäcksresa. Vi reducerade det inte bara till det väsentliga, utan vi förde det väsentliga som vi skulle vilja använda och som kombinerades med varandra.

Till exempel tog jag med mig ett favoritpar skinny jeans, förutsatt att jag skulle ha på dem större delen av veckan. Och eftersom jeans går med nästan allt, var de det perfekta valet. Jag började också packa dagar i förväg, vilket gjorde det möjligt för mig att upprepa denna utvärderingsprocess med alla de saker jag planerade att ta med och försäkrade mig om att Du kan skapa minst tre olika kläder med varje bit..

Jag kände att formeln var rätt, så jag försökte den på min veckolånga resa till Kalifornien i sommar. Jag tog med mig tolv kläder. Och jag älskade mina kläder! Jag var bekväm och glad eftersom bitarna var de jag älskade och för Jag kunde mixa och matcha beroende på mitt humör. Jag hade också utrymme att shoppa och ta med mig nya kläder, vilket alltid är en bonus.

Detta inspirerade mig att börja planera tidigt och skapa en resegarderob som jag kunde ta med på Thanksgiving och vinterresor. För det här inlägget har jag satt ihop en 15-delars resegarderob som kan användas för att skapa massor av snygg höst / vinter semester ser ut. Rulla ner för att se alla 15 styckena:

Vad man ska packa:

Resekapsel

Produktinformation (alla under $ 100!): Trenchcoat – H&M, Hooded jacka – Blackfive, Chunky tröja – Blackfive, Lång T-shirt – Abercrombie & Fitch, Leggings – New Look, Jeans – Blackfive, Chambray shirt – American Eagle, kortärmad blus – H&M, kort T-shirt – Athleta, klänning – Abercrombie & Fitch, Sneakers – Adidas, Flats – ModCloth, Ankelstövlar – ModCloth, Satchel – ModCloth, Infinity scarf – Nordstrom

Så varför 15 stycken?

Femton var bara en grov riktlinje baserat på mina tidigare resor och vad som normalt passar i en stor handväska eller ryggsäck. Om du vill packa mer eller ska ta en längre resa, gör det! Om vädret är mer stabilt där du reser kan du kanske minska ännu mer.

Jag är inte heller den största personen i skor (flämtning!) så jag vet att de flesta kommer med mer än tre par. Och för att vara ärlig skulle jag nog lägga till en extra halsduk och ett par stövlar. Jag försökte variera mellan lätta och tunga bitar som kan lagras, med några bitar utformade för extremt kalla och rimligt varma dagar.

Dessa bitar verkar lite tråkiga …

De är grundläggande! Jag tycker att dina resekläder borde vara funktionell och söt men lätt att mixa och matcha. Observera att jag inte inkluderade smycken eller accessoarer. Det beror på att du kan ha kul där och sätta ihop varje outfit med lite färg och personlighet! Du kan också blanda ihop din palett så att dina bitar inte är så neutrala.

Jag tycker också att du borde ta med en fin klänning Det kanske inte matchar några av dina andra delar om du vet att du ska ut eller delta i ett evenemang.

Fungerar det verkligen?

Det beror på vad du packar, men den här metoden fungerade för mig två gånger och jag tänker prova igen i vinter. För att visa dig hur dessa bitar kan överlappa, här är fyra exempel på stilar:

Exempel på resedräkter

Om du ska ta en resa de närmaste månaderna, överväga att packa lätt och i förväg (eller åtminstone göra en liten checklista) för att spara utrymme och inte behöva kontrollera bagage. Det känns också bra att ha utbytbara kläder och oroa dig inte om du spiller sås på det ett par byxor vad tog du med för att kombinera den skjortan.

Denna förpackningsmetod testar också din befintliga garderob; Du kommer att upptäcka hur mångsidiga dina bitar är och om du ska investera i nya grunder.

Vad bär du normalt?

Har du några reseplaner för den här vintern? Om så är fallet, vad planerar du att ta med? Fyller du dig själv med kläder för alla fall eller försöker du klippa? Få konversationen igång i kommentarerna!