Försökte Botox för att behandla min hyperhidros och det lindrade min ångest

Jag försökte Botox för att behandla min hyperhidros och det lindrade min ångest

Bläddra för att se fler bilder

Tack vare min pappa (och ja, genetik i allmänhet, antar jag) har jag drabbats av överdriven svettning (hyperhidros) sedan jag var barn. Mina handflator är svettiga och kalla omkring 80 procent av tiden, oavsett vilket väder jag är i. Naturligtvis, som någon som också hanterar generaliserad ångest och panikstörning, förvärras detta neurologiska tillstånd ytterligare under tider av stress eller när mina hormoner är utom kontroll.

Ibland är mina handflator lite fuktiga, och andra gånger är de legitimt fuktig. Under åren har jag lärt mig att sluta stressa med vad den andra personen tycker är fel med mig (det är vad det är, eller hur?) Men låt oss vara ärliga här: skakar hand med en ny kollega eller först Hinges citat när jag får en “breakout” är inte precis det perfekta första intrycket. Naturligtvis är mina alltför svettiga handflator inte den enda källan till frustration hyperhidros har orsakat mig; Det är också känt att orsaka uppenbara svettringar på mina favorit sidenblusar (och naturligt förstört dem med eventuella gul-färgade fläckar och en långvarig lukt som vägrar att vika.)

Trots att jag lyckades använda några antiperspiranter med klinisk styrka (liksom versioner utformade för handflatorna), fann jag att Botox-injektioner är en effektiv, icke-kirurgisk behandling för överdriven svettning när jag sa till en makeupartist att han hade inte hyperhidros. Hon berättade att hennes man, en polis i centrala Los Angeles, svär att neurotoxinbehandlingen kommer att hålla greppet helt torrt när han är på jobbet. Naturligtvis blev jag omedelbart fascinerad och bestämde mig för att göra mer forskning om denna off-label terapeutiska indikation för rynkreduceringsförfarandet, för jag var tydligt ner.

Det finns två huvudformer av hyperhidros: axillär (överdriven svettning i armhålorna) och palmoplantar (överdriven svettning i händer och fötter). Klinisk forskning är inte avgörande för orsaken, men det verkar som om tillståndet har någon form av ärftlig komponent, vilket förklarar varför både min pappa och min moster (hans syster) också har det. “Botox är extremt effektivt vid behandling av hyperhidros och kan pågå i upp till 9 månader,” berättade Nancy Pellegrino, NP innan jag diskuterade mitt eget förfarande.

Förberedelsen

Medan mina svettiga händer var mitt önskade behandlingsområde såväl som att de var bana för min existens, görs Botox palminjektioner vanligtvis av en neurolog (och bara ibland täckt av försäkring), varför vi valde min näst största svettkälla. inducerad nöd: mina armhålor. Botox-behandling för överdriven svettning i handflatorna eller fötterna kräver en fullständig injektionsflaska (cirka 100 enheter), vilket är mycket mer än vad du skulle behöva för kråkfötter eller pannor, vilket gör förfarandet är ganska dyrt för en tillfällig lösning. Även om priset varierar beroende på ett antal faktorer, inklusive huruvida din försäkring täcker den eller inte, kommer det i allmänhet att kosta dig minst tusen dollar.

Som självutnämnd orolig / hypokondriak var jag naturligtvis tvungen att fråga om möjliga biverkningar. “De enda potentiella biverkningarna av proceduren är att vi ibland ser en större mängd svettning i de andra obehandlade kroppsdelarna”, bekräftade sjuksköterskan Nancy. Om du till exempel fick Botox-behandlingen i dina armhålor kan dina handflator eller överläpp svettas mer som ett resultat. Annat än det är tillfälliga och tillfälliga blåmärken det enda du behöver oroa dig för.

Proceduren

Låt oss nu prata om det faktiska förfarandet. Jag har en ganska hög smärttolerans och har haft Botox på min kråka fötter innan så det var inte första gången jag hade provat dermal injicerbara. Dina armhålor är dock mycket mer känsliga än pannan och templen, så många patienter tycker att processen är ganska smärtsam. Sjuksköterskan Nancy applicerade först ett bedövande medel på armhålorna och vi väntade på att det skulle “sparka in” i cirka 15 minuter (i princip tills de kände sig bedövade). För att vara helt ärlig är jag löjligt kräsen, så jag var mer orolig för att inte kunna vara stilla än för smärtan. Varje armhåla tog ungefär 5 minuter och sjuksköterskan Nancy var superskonsam och metodisk med sin placering. Uppriktigt sagt kände jag ingenting. Jag lämnade kontoret en halvtimme senare utan smärta eller biverkningar, men nästa dag var armhålorna lite röda och kände sig råa (vilket är helt normalt). Detta milda obehag efter proceduren försvann på cirka tre dagar och var ganska litet.

underarm hyperhidros Jag försökte Botox för att behandla min hyperhidros och det lindrade min ångest

Shutterstock.

Resultaten

Jag fick mitt förfarande gjort i mitten av november, som kosmetiska neurotoxininjektioner tar det 2-3 veckor att se fullständiga resultat. Efter ett par månader kan jag ärligt säga att behandlingen var 100 procent effektiv. Jag brukade applicera antiperspirant två gånger om dagen för att hålla min överdrivna underarm svettad och väl, BO i sjön, men den andra veckan tillbringade jag en hel och en halv dag (tack vare att jag glömde min deodorant medan jag bodde hos min pojkvän) Och det kom inte ens för mig att mina armhålor var helt intakta förrän jag såg min pojkvän sätta på honom. I grund och botten är det faktum att jag inte obehagligt blötlagde min skjorta eller stinkande nog för att få panik och / eller göra ett galet streck hem för att hitta min deodorant, ett solidt bevis på hur effektiv Botox är för behandla hyperhidros.

Det är fortfarande “vinter”, men först och främst bor jag i Los Angeles och för det andra är jag alltid varm. Jag gjorde några ganska intensiva träningspass efter proceduren, och även om mitt ansikte och rygg var helt genomblöt av svett, förblev mina armhålor måttligt torra. Jag var orolig för att Botox-injektionerna i mina armhålor skulle få mina handflator och fötter att göra det legitim haywirsvettning (med tanke på den ovannämnda bieffekten), men jag har inte märkt någon betydande förändring inom detta område. Medan mina svettiga händer fortfarande är en utlösare när det gäller ångest är det så trevligt att kunna bära mina ljusa toppar utan att behöva oroa mig för att förstöra dem tack vare de superblötade svettringarna. Sammantaget, även om det kan vara dyrt om du tänker på behandlingens längd och förmågan att känna dig trygg och säker när du är nervös eller bara har en uppblossning, tror jag att kostnaden är helt berättigad.

Alternativ till Botox

Om du inte kan behandla överdriven svettning med injicerbara ämnen, oavsett av ekonomiska eller andra skäl, finns det några receptfria behandlingar som kan hjälpa till att hålla din hyperhidros under kontroll. Visst, de kommer inte att vara lika effektiva som Botox eller ett kirurgiskt ingrepp, men enligt min erfarenhet fungerar de definitivt. Det här är några av de produkter som jag fick innan proceduren och fortsätter att använda för mina handflator, ansikte och fötter.

Carpe-Hand-Antiperspirants-Amazon

Amazon.

Jag litar på den här produkten för att förhindra att svett på min handflata förstör första intrycket när jag träffar nya kunder och kollegor. Det fungerar verkligen och luktar fantastiskt att starta.

Dr-Sweat-Clinical-Antiperspirant-Amazon

Amazon.

Dessa antisvettkuddar minskar effektivt överflödig svettning i upp till 7 dagar. De är bara godkända för armhålor just nu, men jag sprang dem personligen över min överläpp och på handflatorna innan ett ångestprovokerande möte, och de fungerade helt.

Svett-block-amazon

Amazon.

Dessa antiperspirantdukar är ett måste för min handväska. Varje gång jag har en “dålig dag” eller upplever ångestinducerad “rusning” drar jag ut dessa praktiska torkdukar och de hjälper till att hålla armhålorna, handflatorna och överläppen trevliga och torra.

Secret-spray-amazon

Amazon.

Den här kraftfulla antiperspirantsprayen är formulerad för skydd mot underarmarna, men jag använder den definitivt för icke godkänd användning. Jag menar, jag gör en liten spray på överläppen och handflatorna innan en stressig utflykt (eller bara en superblöt dag) och jag är helt täckt. Den här produkten får bonuspoäng eftersom dofterna luktar också fantastiskt,

Vårt uppdrag på STYLECASTER är att skapa stil för människor, och vi introducerar bara produkter som vi tror att du kommer att älska lika mycket som vi gör. Observera att om du köper något genom att klicka på en länk i den här berättelsen, kan vi få en liten provision från försäljningen.