Fråga CF: Vad ska jag ha på en middag i slutet av semestern hos min lärare?

College mode

Närbildbild av en kvinna som står mot en beige bakgrund som bär små tjocka guldörhängen och en bältad ärmlös knäppt bodysuit i beige med fina vita ränder.Bild via Mango

Välkommen till den senaste utgåvan av Ask CF! Varannan vecka väljer vi en modefråga från läsaren och svarar på den här på webbplatsen.

Har du en specifik modefråga till oss? Bläddra till botten av det här inlägget för att lära dig hur du skickar dina mest pressande modedilemma via e-post eller Instagram!

Ställ CF-fråga

Hej college mode,

En av mina lärare har bjudit in min klass till middag hemma för att fira slutet av terminen. Jag skulle vilja hedra tillfället genom att klä mig lite mer elegant än jag brukar göra för lektioner, men jag vill inte se för formellt ut eller överst (det är ju ditt hem, inte en galahändelse!) Också av medicinska skäl, Jag föredrar att hålla benen täckta, så lika mycket som jag älskar utseendet på söta vårklänningar är de inte riktigt ett alternativ för mig. Har du några förslag? Tack!!

Vårt svar

Först och främst ville jag bara gratulera mig själv med att ha avslutat terminen; Jag slår vad om att du är så lättad att det är över och jag hoppas att du gjorde det bra i dina klasser!

Och nu när skolan är över för tillfället är det dags att fokusera på viktigare saker, som vad du ska ha på dig för din lärares fest i slutet av semestern!

Personligen tror jag att du har rätt i att tänka det det skulle vara en bra idé att klä sig lite, men inte för mycket. Men eftersom tanken på att “klä sig lite men inte för mycket” betyder något annorlunda för allaDet kan vara svårt att bestämma exakt vilken typ av outfit som ska kombineras för tillfället.

Så med tanke på det har jag designat tre snygga och matchande kläder, men inte överst för dig nedan; bara fortsätt läsa för att se dem!

Middag i lärarens klädsel # 1

Ärmlös jumpsuit med bälte och knappar på framsidan i beige med fina vita ränder, jacka med vita broderade öglor, halvcirkelformad pärlväska med runt trähandtag och kedjeband, platt platå espadrilles med snören, örhängen halm och pärlstav blomma form beige beige och brunt harts armband blekrosa rodna blekt guld glitter flytande ögonskugga

Produkter: Jumpsuit – Mango, Jacka – Zara, Väska – Zara, Espadrilles – Old Navy, Örhängen – Mango, Armband – Mango, Blush – ColourPop, Ögonskugga – Stila

För det här utseendet skapade jag en outfit som kretsar kring en apaeftersom du säger att du inte bär klänningar. Bortsett från att ha på sig en kjol är en jumpsuit det närmaste du kan komma till det klädkänsla utan att ha på sig en klänning eftersom det ger en liknande känsla av något förhöjd formalitet.

Jag personligen älskar subtilt randigt mönster Y rolig retroinspirerad silhuett av just den här bodysuiten från Mango, varför jag valde den för det här utseendet!

Jag bestämde mig för att forma det med en vacker jacka med broderade öglor att klä honom ännu mer, tillsammans med en trendig pärlstavs crossbody väska med ett trähandtag för en jordig touch.

Att följa förstärka han retro / feminin / strandvibe att denna outfit är till hans fördel, lade jag till ett par olivgröna espadrillessandaler med en låg och platt sula samt några extravaganta blommaörhängen (FYI, jag tror att det här är klipp), och en brett hartsarmband.

Eftersom det här utseendet är helt färgneutralt, lagt till lite glitter genom skimrande mjuk guldögonskugga. Jag lade också till Färg i form av mjuk rosa rodnad, för att slutföra uppsättningen.

Middag i lärarens klädsel # 2

Ärmlös topp med palmbladstryck, beige spetsiga loafers med tofsar, blekrosa veckade byxor med bälte, facetterade pärlemorörhängen, guldkedjearmband med hängande barockpärlor, beige axelväska med sömmar

Produkter: Blus – H&M, Loafers – Sole Society, Byxor – Zara, Örhängen – Kendra Scott, Armband – AdornoBar, Bag – Sole Society

Det andra utseendet har en formell känsla, men det har definitivt en roligt element Det gör det också till ett perfekt alternativ för din middag.

Till att börja med blandade jag en ärmlös tropisk palmblus med tryck med ett par ljusrosa byxor med hög midja.

Sedan lade jag till lite beige tofs loafers med spetsig tå, liksom a klassisk axelväska med sömdetaljer.

För att slutföra kläderna valde jag ett par facetterade pärlemorörhängen, tillsammans med en guldarmband med ögonblick i barockpärlor.

Middag i lärarens klädsel # 3

Vit ärmlös blus med volanger på sidorna, kastanjebruna sandaler med tofsar, lång kjol med beige och vitt leopardtryck, örhängen i guld med hängande pavéstjärnor, uppsättning av tre guldarmband med genomskinliga stenar, brunt bälte vävt silverspänne, långt smalt halsband med en droppformad kristallkvarts hänge;  oval halmpåse med blå och gula broderade blommor

Produkter: Blus – Urban Outfitters, Sandaler – H&M, Kjol – Henly, Örhängen – Frasier Sterling, Halsband – Revolve, Armbandsset – Revolve, Bälte – Target, Väska – Nordstrom

För det sista utseendet designade jag en leopardmönstrad maxikjol som har alla roliga och feminina känslor av en sundress, men också täck dina ben helt så att du inte känner dig obekväm.

Här parade jag kjolen med en vit rufsad blus, så mycket som fransar sandaler för en nyckfull touch.

För att betona midjan lade jag till en brunt vävt bälte. Jag har också lagt till några boho smycken – Mousserande stjärnformade miniörhängen, en uppsättning guldarmband och ett kristallkvarts långt halsband.

Som en sista touch bestämde jag mig för en söt halmpåse med blå och gula blommor.

Och där har du det: tre utan krusiduller, inte för snyggt utseende, redo för middag! Ha så kul!

Har du en modefråga? Skicka det till oss!

Finns det något i din garderob som du vill ha på dig men har ingen aning om hur du ska utforma det? Behöver du råd om vad du ska ha på ett kommande evenemang? Har du en specifik modegåta? Om du har en moderelaterad fråga som du vill se besvarad i den här kolumnen, skicka den bara till askcf @ collegefashion.net, Och en dag kan du se svaret på din fråga här på webbplatsen!

Nu kan du också skicka meddelanden till oss med dina frågor på College Modes Instagram-konto, @collegefashion.

Vad tycker du?

Om en av dina lärare anordnade en middag, vad skulle du ha på dig? Har du några andra outfitförslag för detta tillfälle? Vilket av de utvalda utseendena är det mest troligt att du bär på en middagsfest?

Låt mig veta i kommentarerna!