Hair 11 mar 2020 Dyson släppte precis en £ 400 hårrätare, och det här är min ärliga recension – jag blev lite förvånad.

Hair 11 mar 2020 Dyson släppte precis en £ 400 hårrätare, och det här är min ärliga recension - jag blev lite förvånad.

Nya Dyson Corrale (lanserad globalt igår) är en hybrid sladdlös plattång som lovar snabbare styling med halva skadorna än en vanlig plattång. Och när jag fick reda på det blev jag självklart intresserad. Men initialt passade något inte bra med mig. Mina plattångar kostar 175 pund och de har aldrig svikit mig. Jag känner inte att de skadar mitt hår för mycket och jag har inte några klagomål (ett trådlöst alternativ skulle dock vara fantastiskt). Så när jag fick reda på att Corrale är det första Dyson-hårverktyget som släpper igenom den luftteknik jag känner och älskar att producera en värmeberoende hårrätare på 400 £, undrar jag mitt behov av en sådan sak. .

Men sedan försökte jag och började verkligen förstå vad allt krångel handlade om. Till skillnad från vanliga plattångar (även om det också krullar sig, förresten) använder Corrale patenterad mikro-gångjärn flexplatteteknik, som fungerar för att forma och samla varje hårsträng för att förhindra att den separeras och dras. I praktiken betyder detta i princip att en glid räcker för att skapa snygga, raka sektioner utan hak, inga ryck och inget behov av att gå igenom sektioner mer än en gång, vilket dramatiskt minimerar värmeskador. I grund och botten betyder flexibla plattor att värmenivån som krävs för maximala resultat är mycket lägre än en konventionell platta. Dessutom, med tre värmealternativ, finns det verkligen ingen hårtyp som Corrale inte fungerar för, från tjocka, täta lockar till fina, tunna lås.