Hur du får dina fransar längre …

College mode

Jag har en bekännelse att göra: jag har de kortaste ögonfransarna som är kända för mänskligheten. Tja kanske inte, men jag är den typ av tjej som behöver bära mascara bara för att de ska dyka upp och jag drömmer om Latisse dagligen. Medan jag inte har skicklighet eller tålamod att sätta på falska ögonfransar varje dag köpte jag mitt första rör med mascara vid 12 års ålder.

Under de senaste sex åren har jag samlat tillräckligt med tips och tricks för att även de kortaste fransarna ska se lyxigt långa ut. Fortsätt läsa för att lära dig hur man får superlånga fransar själv.

Hur får man långa ögonfransar steg för steg:

Steg 1: Krulla dina fransar

Shu Umera Eyelash Curler

Krulla dina fransar det är det enda som helt kan belysa ditt ansikte på fem sekunder. Jag har använt Shu Uemera Eyelash Curler ($ 19) sedan jag var 16 och jag älskar det. Det är lite dyrt, men den här $ 19-investeringen kommer att hålla dig i flera år.

Innan jag fäster den på mina fransar värmer jag upp den med min hårtork i ungefär tre sekunder. Tänk på det: du skulle inte krulla håret med ett kallt strykjärn, eller hur? Värmen kanske känns lite konstig på dina känsliga lock, men lita på mig, det här lilla steget gör skillnad och dina ögonfransar kommer att förbli krullade hela dagen.

Obs: Vissa tjejer SVAR genom att applicera en primerlag och sedan krulla fransarna. Även om jag inte tror att det här gör skillnad, kan det bara vara ett trick för dig!

Steg 2: grundfärg

XXL Volymlängd Mascara

jag tror det mascara primer är mycket underskattad. Oavsett om du köper den ensam eller kommer som ett tillbehör med din vanliga mascara, är detta steg KEY.

Min personliga favorit är grundfärgen som kommer med Maybelline XXL Volym + längd (cirka $ 7). Efter att ha krullat mina fransar applicerar jag ett tjockt lager. Jag gillar att låta det torka medan jag borstar tänderna / byter sång på min iPod / letar efter mina kommunikationsanteckningar.

Glöm inte att du har det på! Jag gjorde det olyckliga misstaget att lämna mitt rum för dagen med vita ögonfransar. Det är ett skönhetsuttalande som jag inte är redo att göra.

Steg 3: mascara

Dyrare

När din primer är torr är det äntligen dags för huvudevenemanget: Mask!

Om du använde en primer + mascara combo, föreslår jag att du använder mascara sidan för din första päls. Om inte, några av mina favoritmasker De inkluderar DiorShow Black Out ($ 24,) Maybelline Define-A-Lash ($ 7,49) och L’Oreal Extra-Volume Collagen Mascara (cirka $ 15).

Hur man applicerar mascara för långa ögonfransar:

Börja med att föra trollspöet nära botten på franslinjen och gör sedan en sicksackrörelse med handen när du flyttar mascara till fransarnas spetsar. Detta gör att all mascara i applikatorn kan spridas jämnt och förhindrar att klumpar bildas. Jag bär inte heller något på mina nedre fransar eftersom 1, det får mina ögon att se mindre ut och 2, jag gnuggar av misstag det någon gång på dagen och ser ut som en tvättbjörn. Vissa makeupartister rekommenderar också att man böjer borsten 30 grader för att nå fler fransar, men jag har upptäckt att det inte riktigt gör någon skillnad för mig.

Steg 4: separera dem

För detta steg vill jag använda en trollstav från en gammal mascara som jag rengjorde och tvättade av. Medan fransarna fortfarande är fuktiga kör jag den rena borsten från botten till spetsen (igen, i ett sicksackmönster) för att gruppera och separera fransarna. Detta är särskilt bra om du har en gammal mascara men inte har tid eller resurser att gå ut och köpa ett nytt rör!

När du har slutfört steg 1 till 4 upprepar du steg 3 och 4 tills du är nöjd med resultaten. Jag gillar att lägga i olika typer av mascara för varje lager för att lova de längsta / fulaste / voluminösa fransarna som möjligt. Vanligtvis räcker det med två lager för lektionen, medan jag bär fyra eller fem före en utekväll. Oavsett om jag bara vill se snyggare ut i klassen eller mer utbuktande ögon för en utekväll, längre fransar är alltid nyckeln till att få mig att känna mig mer självsäker.

Vad tror du?

Har du andra tips för långa fransar? Berätta för mig i kommentarerna!