Hur du hittar det bästa exfolierande rengöringsmedlet för din hud

College mode

Överlägsen hud exfolierar

Beroende på din hudtyp och den produkt du väljer, peeling det kan vara det bästa eller det värsta för din hud. Jag har extremt känslig hud med en antydan till rosacea på mina kinder; Jag brukade exfoliera Varje dag, och förstörde min hud! Exfolieringen gjorde den torrare, mer irriterad och gjorde det svårt att applicera smink i allmänhet.

Så jag sökte på internet och Sephora för att ta reda på vad jag kunde göra för att fixa mitt ansikte, och jag har sammanställt min “heliga gral” med manuella skrubbar för er läsare! Läs vidare för att lära dig mer om peeling och ta reda på vilken typ av peeling som fungerar bäst för din hudtyp.

Rengöringsmedel för heta tyg för känslig hud

Rengöringsmedel för heta tyg

Cleanse and Polish Hot Cloth Cleanser av Liz Earle, $ 24,50 på LizEarle.com, Yes to Morots Nourishing Daily Cream Facial Cleanser, $ 7,99 på Drugstore.com

Det här är vad jag använder för att exfoliera och det är en tvåstegsrutin. I princip är allt du gör använd din favoritkrämbaserade rengöringsmedel eller rengöringsolja (Jag inkluderade ett par av mina favoriter ovan), lägg det sedan på ditt ansikte, men inte skölj med vatten. Istället, Blöt en tvättlapp i varmt vatten, vrid ut den och gnugga all rengöringsmedel av ditt ansikte med tvättduken.

Det här är verkligen fantastiskt. Det känns bra på din hud och fungerar bra. Jag kan göra detta varje dag utan problem, och min hud är renare men inte torr, vilket är bäst! Denna metod fungerar på alla hudtyper utan att orsaka irritation eller rodnad.

Traditionella ansiktsskrubb för olika hudtyper

Bästa ansikts exfoliering plockar

Neutrogena Oil-Free Acne Wash Foaming Scrub i Pink Grapefruit, $ 8,14 på Amazon, Aveeno Skin Brightening Daily Scrub, $ 6,47 på Walmart, Dermalogica Daily Microfoliant, $ 52 på Ulta

Det här är dina traditionella ansiktsskrubbar, och det finns versioner för alla hudtyper (torr, fet, akne-benägen, etc.) och finns i alla prisklasser.

Innan jag ändrade min exfolieringsrutin använde jag faktiskt en ansiktsskrubb för att oljig hud, när min hud faktiskt inte är fet! Jag är inte säker på vem som rådde mig att göra det här, men jag borde definitivt inte ha varit det. Min poäng är, Att gå ut och köpa någon gammal skrubb som ser bra ut är inte alltid det bästa alternativet. Här har jag sammanställt tre av mina favoriter (bilden ovan) som fungerar för olika hudtyper.

Den första är från Neutrogenafrån den rosa grapefruktlinjen. Detta är perfekt för akne benägen hud! För bästa resultat, använd två gånger i veckan. Den andra är en av mina favoriter. Jag använder Aveeno daglig hudlättande skrubb en gång i veckan om jag behöver mer än den varma duken kan ge mig. Denna produkt är tvål-, oljefri och allergivänlig, vilket gör den perfekt för torr eller känslig hud.

Den tredje är ett definitivt slöseri med Dermalogica. Det är faktiskt ett pulver som blandas med vatten, vilket gör det så skonsamt som möjligt och gör underverk för din hud. Det här är en av mina Holy Grail-produkter … när jag sparar tillräckligt för att köpa den! Detta kan användas i alla hudtyper, använd den ungefär tre gånger i veckan.

Vad tycker du?

Vad gör du för att exfoliera huden? Har du provat någon av dessa produkter? Lämna en kommentar nedan och låt oss veta!