Hur man bär en lång klänning

College mode

Hur man bär en lång klänning

Bildens författare

CF har skrivit många artiklar om Maxiklänningar tidigare och även om det tog ett tag att vara med, tror jag att jag blir kär i den här trenden också. Den här veckan bestämde jag mig för att titta inuti min garderob och hitta den enda långa klänningen jag har, som jag antagligen har använt två gånger om året sedan jag köpte den, för att klä mig och experimentera lite.

Anledningen till att detta plagg skrämmer mig så mycket är att jag tycker att det är överväldigande vad gäller längd och färg. Dessutom tyckte jag att det var mer lämpligt för stranden än campus. Men när jag var klar med det här inlägget hade jag redan ändrat mig! Läs vidare för att se hur jag designade en lång klänning för våren:

1. Hitta rätt balans

Nu kanske den här klänningen inte är för alla, men jag har en genomsnittlig höjd och jag tror att jag lyckades ta av mig den lätt. Nyckeln här är att kombinera och experimentera, men kom alltid ihåg att det finns en specifik silhuett som fungerar för dig och som alltid får din kropp att se helt fantastisk ut. Du kan behöva experimentera för att hitta den, men det är värt tiden!

Hur man bär en lång klänning: väst, bälte

Jag var inte så bekväm med hur stram min klänning var i ryggen så jag ville ha på mig något som skulle maskera det området. Jag lade till en virkad väst på toppen, men eftersom jag också ville visa upp tillsammans, använde jag en bälte för att betona min midja. Västen har också en andra funktion: eftersom klänningen är så stark elektrisk blå, gör den neutrala vita den mer behaglig för ögat och mindre överväldigande.

2. Något formellt

Jag ville se om jag kunde ta en lång strandklänning och utforma den som passade för ett kontor eller ett klassrum. Jag tror att jag lyckades, även om jag skulle ersätta den för en konservativ arbetsplats tjocka sandaler med ett annat par höga klackar.

I allmänhet är detta förmodligen det enklaste sättet att helt förvandla ett plagg: lägg bara till ett marinblå kavajrulla upp ärmarna och ta på dig några snygga skor.

klänning maxiklänning

Jag vet inte heller om du märkte det, men jag hon bar en blus under klänningen – återigen, dubbelt syfte: det döljer inte bara överflödig klyvning, men den rosa färgen på toppen värmer upp den svala blå klänningen.

3. Använd dina resurser på ett kreativt sätt

Detta nästa blick förvandla en maxiklänning till en kjol placera en blus på toppen. Om du gör detta, kom ihåg att vara uppmärksam på den skjorta du väljer. Jag försökte olika alternativ, men det som fungerade bäst för mig var allt som fortfarande visade lite av klänningen, som den här. av axel-t-shirt.

shirt_skirt

Jag tyckte att det var nödvändigt att göra något för att förhindra att hela klädseln blev för slarvig och baggy, därav den knutna skjortan. Även om jag gillade alla kläder, tror jag att det här var min favorit avslappnad, sportig och ser snyggt ut. Det är också lämpligt för campus, särskilt med det varma vädret vi har haft idag!

4. Glöm reglerna

Vanligtvis ska kjolar eller maxiklänningar bäras med något tätt på toppen för att hålla en balanserad form. Som du kan se tog jag ett annat tillvägagångssätt, främst baserat på vad jag gillar att ha på mig och inte vill följa reglerna.

vit skjorta

För min fjärde outfit valde jag en vit skjorta, ganska lös och lång, och applicerade allt med tillbehören och valde en uttalande rött korallhalsband. Rött var en utmaning för mig, eftersom klänningen också var en stark (men kompletterande) färg, men jag tycker att det blev väldigt bra. Jag kunde inte bestämma om jag skulle göra det ha på dig skjortan eller knyt den i midjanså jag inkluderade båda bilderna, bara för att se vad du tycker om det!

5. Bara en sak till … utmana dig själv.

Färg

Jag inkluderade en sista outfit bara för att det är en som visar hur mycket jag har vuxit sedan början av året. För en tid sedan brukade jag ha något liknande här för att skrämma mig, men om du kommer ihåg mina nyårsresolutioner lovade jag mig själv ta fler risker när det gäller mode. En av dem inkluderade att använda fler färger så här är jag, med tre olika färger och känner mig stolt över det.

Din tur, vacker!

Har du en maxiklänning? Skulle du ha på mig några av mina kläder? Hur skulle du utforma en lång klänning? Vilka andra bitar vill du se med stil? Jag hoppas att jag har inspirerat dig att prova maxiklänningar och jag ser fram emot att höra vad du har att säga om det.