Hur man hanterar en dålig frisyr

College mode

Hur man hanterar en dålig frisyr: tips för när du har en dålig frisyr och hur du fixar det

Jag hade nyligen olyckan att få en mindre än smickrande frisyr.

Ja, jag vet, spara din kondoleans till sist.

Det bör sägas: det var inte helt min stylists fel. Jag kommunicerade inte bra vad jag ville och vad jag inte (mer om det senare) så jag fick vad jag fick och det var inte bra. Jag är inte säker på om det var lugg, längd eller konsistens, men något passade inte helt. Mitt hår såg lite ut som emoji-hår: Blockerad och obekväm.

Så jag gjorde vad någon rationell person skulle göra. Jag var ledsen, jag fick reda på hur jag skulle leva med det och sedan skrev jag en artikel om det.

Om du någonsin har fått en dålig frisyr och kan relatera till det, eller ja, Gud förbjuder, du går igenom en just nu, förhoppningsvis den här artikeln hjälper dig att känna dig mindre ensamoch kanske till och med hitta nya sätt att hantera under en så svår tid. Så här hanterar du en dålig frisyr:

Steg 1: Förnekelse

Liksom alla som upplever smärta eller förlust var min första känsla förnekelse.

Kanske inte en dålig frisyr, Jag tänkte, kanske har han bara en konstig stil.

Så jag försökte kamma det själv … och sedan försökte jag igen. Och igen.

Det skulle fortfarande inte fungera.

Steg 2: Ilska

Jag började snabbt berätta för var och en hur mycket jag hatade mitt hår och hur redo jag var för att växa ut det.

Bokstavligen alla som berättade för mig att de gillade mitt hår (i en hästsvans, för låt oss inse det, jag hade det inte i det här skedet) var begåvade med min berättelse om smärta.

Dramatisk? Ja. Motiverat? Försäkring.

Steg 3: Förhandling

Även om jag inte är säker på att ilskan är helt över gick jag definitivt vidare till förhandlingsstadiet.

Nu, i de traditionella stadierna av sorgbehandling, antas det generellt att förhandlingarna är mellan dig och en gud eller övernaturlig varelse av något slag, men i fallet med dåliga hårklippningar, det mesta av förhandlingarna kommer sannolikt att ske mellan dig och din.

Jag lärde mig mycket om mitt hår just nu. Jag har äntligen räknat ut hur jag får mina hästsvansar att se coola (!!), har tänkt ut hur man perfekt drar ut små hårstrån för att få dem att se konstiga ut, och jag har nästan behärskat med hjälp av bobbynålar.

för att hjälpa dig i din duell, här är några av mina bästa tips för att fixa dåliga hårklippningar:

Ta reda på vad som fungerar för ditt ansikte

Även om detta kan tyckas ganska uppenbart lärde jag mig snabbt att jag aldrig kan ta bort mina snäva hästsvansar och fick reda på vilka hårstrån som fick mig att se fantastiska ut och vilka som inte gjorde det.

Hur fick jag reda på det här? Det gör mig tråkigt att säga att det inte finns några genvägar här. du måste bara prova allt. Men den goda nyheten är att när du förstår vad som fungerar behöver du bara lära dig att återskapa det (ibland lättare sagt än gjort) och du kan ha en smickrande frisyr ganska konsekvent, även om det bara är en hästsvans som hålls samman av en massa av torrschampo.

Försök att inte schampoera så ofta

Vi har alla hört talas om hennes modefluga, kallad “no poo” -metoden, med medföljande påståenden att tvätta håret mindre ofta är bättre för ditt hår, men jag har aldrig kunnat kompromissa. Men att veta att jag aldrig kunde göra mer med mitt hår än en söt ponny hade jag fler möjligheter att experimentera med de saker jag hittade på nätet.

Ett par gånger gick jag en hel vecka utan schamponering (tills jag gick sönder för att ingen riktigt gillar fet hår), och medan jag inte hittade någon form av livsförändrande skillnad i hårets hälsa, fann jag att mindre än rent hår gör styling av frisyrer mycket lättare.

Ett annat roligt tips?

Tvätta håret torrt på natten, inte på morgonen.

Spraya huvudet ner strax före sänggåendet, i problemområden, som framsidan, sidorna och baksidan av ditt huvud, faktiskt gör håret snyggare (och lättare att utforma) när du vaknar på morgonen istället för att börja från grunden!

Om du ofta vaknar med ett fett huvud, prova definitivt. Mitt favorit torrschampo Det är från Amika, men många människor är mycket framgångsrika med det billigaste alternativet, Batiste. (Kolla in vår lista över de bästa torra schampon för de mest beprövade och sanna favoriterna.)

När jag väl behärskade hästsvansstilen med torrschampo kunde jag gå vidare till …

Steg 4: depression

Jag tillbringade mycket tid här, jag kommer inte att ljuga. Jag hade faktiskt ett deprimerat ögonblick om mitt hår nästan varje dag, även när det såg söt ut.

Det är här Jag fick verkligen undra varför det störde mig så mycket att jag hatade mitt hår. Uppenbarligen vill alla se bäst ut och att ha en frisyr som du inte gillar kan få dig att känna att du inte ser bäst ut.

I mitt fall visade emellertid omfattningen och varaktigheten av mitt “Depression Stage” att det var något riktigt fel med hur jag betraktade mig själv och hur jag trodde att andra tänkte på mig.

Efter att ha tänkt på det insåg jag sanningen: det en dålig hårdag kommer inte att förändra hur människor tänker på dig, om de verkligen bryr sig om dig. Och dessutom tänker knappast någon du stöter på dagligen, “Åh nej, den tjejen hade helt klart en hemsk frisyr, och jag tror mindre på henne som ett resultat.” Jag garanterar att ingen märker eller bryr sig långt ifrån det.

Det låter löjligt skrivet på det sättet, men redan i de dagar då jag verkligen fick panik över mitt hår var det i princip de saker som oroade mig. Utan goda skäl.

Om du har en dålig frisyr och befinner dig i en spiral, då det är dags att ta en titt i spegeln (metaforiskt, obvi, du behöver inte fortsätta stirra på håret) och överväga på allvar varför det stör dig så mycket när du inte ser * perfekt * ut.

För det är först när du äntligen möter dina osäkerheter som du kan gå vidare till sista etappen:

Steg 5: Godkännande

Hår_Glad

Accept kan vara svårt, för även efter att du har mött det faktum att ditt utseende inte får dig att ifrågasätta ditt värde som människa, “Accepteringen” av en dålig frisyr kommer att fortsätta att leda till att klippningen fixas.

Detta kan innebära att låta det växa tills det är mindre besvärligt, eller det kan innebära att du går tillbaka till din stylist (eller en ny) för att se hur du kan tona ner det obekväma.

Denna vecka, Jag fick äntligen en ny stylist och det förändrade mitt liv.. Förutsatt att orsaken till den dåliga frisyren ursprungligen var felkommunikation mellan min stylist och mig själv, sökte jag på internet för råd om hur man faktiskt kan prata med min stylist om vad han ville och vad han inte ville.

De bästa tipsen jag hittade?

Ställ många frågor. Din stylists jobb är att prata om håret, så att ställa frågor kommer inte att störa dem. Tänk dig att någon ställde frågor om något du älskar att göra, eller hur?

Ta med foton. Det är här timmarna du har spenderat på att söka efter frisyrer på Pinterest verkligen kommer att löna sig. Bilder hjälper där ord misslyckas. Oroa dig inte för att känna till all terminologi, visa din stylist vad du vill.

Var ärlig. Säg inte att du gillar något om du inte gör det! Din stylist kan inte hjälpa dig om de inte vet vad du gillar eller inte gillar.

Jag följde dessa tips och nu har jag en frisyr som jag inte skäms för. Mirakel kan hända, vänner.

Vad är det med dig?

Har du någonsin haft en fruktansvärd frisyr? Eller blev en bra frisyr konstig? Vad gjorde du åt det? Har du några tips för att överleva en dålig klippning? En lösning för dålig frisyr? Gaffeltips?