Hur man kan bli av med rodnad i huden

College mode

Varje tjej i världen har haft någon form av hudproblem. Jag vet vad jag gör! Jag har rosacea, vilket definitivt inte är lätt att hantera.

Men eftersom jag upptäckte att jag har rosacea har jag börjat justera mina matvanor något för att försöka minska inflammation naturligt. Jag började också använda speciella hud- och sminkprodukter gjorda för röd hud.

Då ska jag dela mina beprövade och sanna tips som har hjälpt mig att få bli av med rodnad i huden. Läs vidare för mer information:

Tips för att bli av med rodnad i huden:

Använd rätt smink- och hudvårdsprodukter.

Clinique Redness Regimen

Clinique Redness Solutions Redness Regimen, $ 49,50 på Clinique

Byggstenarna för en snygg hud börjar med en fantastisk hudvårdsrutin. Men många vanliga dofter och färgämnen som finns i hudvårdsprodukter kan irritera rodnad hud ytterligare. Men lyckligtvis tillverkar vissa företag produkter som är särskilt formulerade för rosacea.

Faktiskt, Clinique gör en fantastisk serie hudvård och sminkprodukter som verkligen lugnar huden och minskar uppblåsningar av rodnad. Det är det bästa jag hittat hittills!

hans Kit för rodnad (bilden ovan) innehåller en grön ansiktsrengöring, fuktighetskräm och primer för att minska rodnad även innan du applicerar smink. Som jag nämnde tidigare har jag allvarliga rodnadsproblem och dessa produkter lugnar min hud så att jag inte behöver använda en hård medicinsk produkt.

Clinique Redness Solutions Makeup

Clinique Redness Solutions Makeup, $ 27 på Clinique

Clinique gör det också Redness Solutions sminklinje som inkluderar foundation, concealer och pulver. Och som hudvårdsprodukter fungerar denna smink verkligen för att blekna utbrott. (Kan du säga att jag är beroende av den här raden?)

När det gäller att applicera foundation rekommenderar jag inte att du använder fingrarna.eftersom de kan ha oljor eller andra produkter som kan irritera din hud. Se också till att din foundationborste är ren! Jag lägger bara lite foundation på en vinklad borste och applicerar den först på de rödaste delarna av mitt ansikte.

Därefter applicerar jag valfritt pulver, super lite. Jag bär bara nog för att ta bort glansen. Att bli för dammigt kan täppa till porerna och irritera huden ännu mer!

Ät bättre!

Känner du frasen “du är vad du äter?” Det är sant! I själva verket kan vissa livsmedel hjälpa till att dämpa rodnad i huden, medan andra kan utlösa ett utbrott. Här är några sätt jag började bekämpa min rosacea med mat:

Ät mycket nötter och frön, såsom valnötter, chiafrön och linfrön. Ett enkelt sätt att integrera dem i din kost är att strö dem på en sallad, havregryn eller spannmål. De har inte mycket smak, men de kommer att ge en touch av crunch till din mat!

Dessa nötter och frön kan lugna din hud när de innehåller Omega 3 (bra fetter), a naturlig antiinflammatorisk.

Förvånande, hallon de är ett annat bra sätt att lugna din hud. De innehåller ellaginsyra, a antioxidant med antiinflammatoriska egenskaper som hjälper till att förhindra rodnad i huden.

Även nötter, frön och hallon. kan också hjälpa till att rensa utbrott snabbare, vilket är fantastiskt!

Sist men inte minst, dricker massor av vatten det hjälper också till rodnad i huden. Men låt oss vara ärliga här … vatten hjälper nästan alla hudproblem!

Vad tycker du?

Har du riktigt röd hud? Vad gör du för att lugna ner honom? Lämna en kommentar och låt oss veta!