Hur man ser autentisk stil på sociala medier (och använder den för outfitidéer)

College mode

Flicka som använder socialt massmedia på hennes telefon, medan rymma en kaffe

Hej allihopa! Jag hoppas att finalen går bra! Om du sparar dina anteckningar och studiehandböcker, försäkrar jag dig att den tid du tar för att läsa detta kommer att vara den perfekta pausen att studera.

Begreppet studiehandbok påminner mig om dagens ämne av intresse: sociala medier och mode. Jag vet att det kan vara överväldigande att logga in i Tumblr och skriva in “modeblogg” eller “stilblogger” för att hitta lite inspiration när du behöver en snabb outfitidé. Var börjar du gräva i överflödet av bilder som du slutar hitta?

Det är där jag kommer in. Låt detta vara din studiehandbok för att hitta det du letar efter NU. Det är min definitiva guide till mode på Instagram, Pinterest och Tumblr. Jag delar upp den här guiden i tre avsnitt: sökning, igenkänning och användning. Det är en kronologisk process här.

1. Hur man hittar nya influenser på sociala medier

Låt oss först prata hur man söker för influenser eller varumärken som du kan använda som inspiration.

När du loggar in på en webbplats, till exempel Instagram, kommer du att stöta på ditt flöde, men om du går till din “upptäck” -sida, det är där magin händer. När jag känner att jag är i en stilrutin sök efter en hashtag. Efter år på Instagram kan jag ge dig en lista över vad jag normalt använder för att hitta de flesta bloggare. Jag skulle börja använda hashtags som:

  • #stylebloggers, #fblogger #ootd # mycket (betyder faktiskt “dagens utseende”, folk har frågat mig det förut) eller # vad jag bar på hittar dig modebloggare överallt
  • #London #parisfashion #parisienne – placeringar fungerar bra om du vill ha ett mer globalt inspirerat utseende
  • # modefotografering #redaktionell #tidskrift # stilister – Dessa är väldigt generella, men de är länkade till specifika Instagram-konton som den här, den här och den här.

Med dessa hashtags är vad du gör med dem det som hjälper dig mest. Det är bra att hitta hashtaggen nu, men om du vill ha mer, bläddra ner till den andra kommentaren på bloggerinlägg. 99% av tiden hittar du deras lista med hashtags som de använder för att bekämpa Instagram-algoritmen.

Skärmdump av Like To Know It

De flesta bloggare måste använda minst tjugo hashtags för att hitta, så du kan lita på det. Sedan därifrån klicka på deras hashtags – De skickar dig till resten av människorna som använde dem, så att du kan hitta fler bloggare på det sättet!

Något som inte tillräckligt många människor gör är också att klicka på den lilla pilen som låter dig se liknande bloggare det kan finnas i följare eller vänner till den bloggaren du tittar på. Du kan till och med gå längre och titta på de människor som din influencer följer, vem påverkar dem?

Allt detta hashtag fungerar, Klar.

2. Hur man känner igen bra stil när du ser den

Nu tar det mig till nästa avsnitt, vilket är hur man känner igen de kläder som är mest relevanta och användbara för dig.

Skärmdump av Pinterest-sökresultat

Du hittade hashtaggen och du hittade bilderna. Men vad gör du med den enorma listan med foton? Du får den mentala listan över hur din stil är och vad du strävar efter att ha i din stil. Då blir du allvarlig.

Det här är jag som tar bort dina träningshjul.

De stämningsbrädor som jag har lärt dig att göra med mina artiklar om hur man “får utseendet” är vad du måste göra nu. Skapa en av dem för din tjej. Titta på skor, väskor, hår och glöm inte meddelandet!

Jag gillar att se till att om jag ska följa någon regelbundet, så är det någon som jag kan se upp till av en riktig anledning, en som överskrider modesidan. Vissa bloggare är religiösa och är mycket ärliga om sin tro, lägger det i sina biografier, andra är verkligen för hundar, andra är förespråkare för social förändring och gör det lika viktigt som stilaffären. Jag skulle vilja undersöka det, för en bloggare som har diversifierat sitt innehåll är vanligtvis mycket mer intressant och deras stil utvecklas ständigt.

Tänk också på tittar på de märken du gillar och kontrollera om de någonsin har influenser som tar över din berättelse eller kontrollerar de resultat du får för det varumärket på Pinterest. Till exempel sökte jag bara efter ett märke som jag älskar, The Row, och väntade på att liknande resultat skulle visas. Varsågod. En lista med liknande saker som Internet satsar på som du redan gillar.

3. Hur man verkligen använder Social Media Style Inspiration

Slutligen, låt oss prata om hur du tillämpar denna nya information i ditt liv, hur man använder detta överflöd av information.

Vi måste prata humörplattor, eftersom jag tillbringade hela min termin med att göra dem åt dig (se mitt Nathalie Emmanuel-inlägg för ett exempel). Jag vet att det verkar lite dumt att skapa ett stämningsdiagram, så jag kommer vara riktigt med dig en sekund. Nej, jag har inte så mycket fritid. Men jag gör det memorera bilder Jag ser gå runt på campus eller när jag surfar på sociala medier. Jag kommer ihåg vad jag ser och känner därför inte behovet av att fysiskt skapa en stämplatta med korkbrädor och magasintårar och tryckknappar.

Några tjejer jag känner kan skapa vackra humorbrädor. Vissa tjejer gör dem som en uppmärksam aktivitet som kan lugna dem om skolan är stressande och de behöver en lätt uppgift för att må bättre. Om det är du, bra! (Jag läste ostliknande ungdomslitteratur för en paus från Joyce och Dostoyevsky så att jag kan berätta.)

Mitt Pinterest-humörbräde

Men du behöver inte göra ett fysiskt humörschema. Allt du använder för att organisera inspiration, som Tumblr, Pinterest, Evernote eller till och med det ‘sparad i dina samlingar’ på Instagram kan arbeta för detta. Det finns inget korrekt sätt för detta att fungera.

Jag brukade faktiskt ha en mapp när jag var liten i gymnasiet och samlade tårar från tidningarna som jag fick och stjäl dem från min systers sjutton tidskrifter (jag antar att hon nu vet att det var jag som drog ut sidorna ur sina tidningar …). Här är ett diagram som ger en bra utgångspunkt om du verkligen gillar att ha en struktur eller mall som hjälper dig. Börja bara spara de bilder du gillar och se vart det tar dig! Sedan kan du titta på dem när finalen är över eller när du har ledig tid och hitta din egen stil.

4. Bonus: Hur man berättar om en influencer har uthållighet

Och nu tanken som gjorde hela organisationen lättare för mig och påpekade vad jag vill efterlikna: om du ser någon använda något som du normalt inte graviterar till, och de lyckas övertyga dig om att prova det, då har en stark och inspirerande känsla för stil.

Alltför ofta hittar jag en bloggare som jag tycker ser bra ut, men sedan låter de en artikel använda dem, och inte tvärtom. Ditt obehag kommer att visa sig. Vi gör alla detta någon gång någon gång varje termin, eller varje gång vi köper den riskfyllda artikeln i butiken som “ser bra ut på skyltdockan i den specifika klädseln, men vi är inte helt säkra på vad vi skulle göra med den. ” Vet du vad jag menar?

Hur som helst, om den här bloggaren kan få dig ombord, säger jag inte att du ska köpa artikeln blint; Nej nej nej. Jag säger att du borde hålla ett öga på den här personen och hålla en mental anteckning om hur de utformade artikeln. De kommer sannolikt att fortsätta att inspirera dig på lång sikt.

Hur hittar du inspiration för kläder online?

Där har ni det! Min skattkista av strategier för att hitta pålitliga källor till inspiration för att hålla min stil utvecklad och hålla mig borta från den fruktade stilrutinen!

Har du några tips på hur du hittar mode på Instagram eller de metoder du använder för att hålla din inspiration på ett ställe? Om så är fallet, lämna det i kommentarerna!

Tack för att du läste! Gå tillbaka till dessa böcker!