Hur man stylar och bär en genomskinlig blus

College mode

Ren topptrend: tjejer i genomskinliga blusar

Bilder med tillstånd av ELLE

Det har varit långsamt och stabilt, men varmare väder kommer och med det kommer färre lager, lätta tyger och massor av nya trender att prova.

En av mina favorit saker att bära under denna övergångsperiod är rena kläder. Det finns något sommarligt med rena tyger, men de kan också kopplas ihop med mer “betydande” plagg, som stövlar eller jackor, tills vädret förblir varmt.

Nästa ska jag visa dig fyra olika sätt att designa en genomskinlig blus. För det här inlägget försökte jag begränsa mig till att bara ha på mig en enda genomskinlig topp, men eftersom jag är ett stort fan av den här trenden visade det sig vara omöjligt, så jag använde tre olika toppar för att illustrera mina poäng.

1. Gör det lämpligt för college

Min första topp var en gul sidenblus som jag har två problem med:

  1. Det är rent så jag kan inte bära en normal behå under.
  2. Det är för löst! Denna skjorta är en storlek större än vad jag brukar ha, vilket innebär att den visar mer hud än det skulle vara okej att visa i skolan.

För att undvika dessa små problem var jag tvungen att vara uppmärksam på vad jag hade på mig under. Här placerade jag den gula toppen över en svart ärmlös bodysuit. På det sättet behövde jag inte oroa mig för att blinka av misstag alls och det gav mig lite skydd mot kyla (plus en jacka, inte på bilden).

ren gul toppdräkt

Om du inte vill visa någon hud, ta detta som en lektion och ha på dig en jumpsuit, en passande linne eller en T-shirt under din genomskinliga blus; Se bara till att hylslängden på det undre lagret matchar längden på det övre lagret för att skapa ett polerat utseende. När det gäller resten av denna outfit höll jag den lågmäld med mörka toner, kompletterade den med en enkel klocka och lade till en extra färgfärg med rött läppstift.

2. Små saker, stora förändringar

För den andra klädseln bytte jag ut blusen och bytte ut bodysuiten med en korsett, men lämnade den undre halvan oförändrad. Som du kan se på bilden är det ganska tydligt var tyget slutar och huden börjar, så jag skulle säga att det här är mer ett utseende än ett campusutseende.

Om du vill täcka lite mer, kan du enkelt lagra jacka eller väst om det här utseendet.

korsett som bärs under en genomskinlig röd blus

3. En fullständig stilförändring

Sedan tog jag samma genomskinliga röda blus och anpassade den till ett helt annat utseende. Den första uppsättningen jag skapade var ganska skarp och vågad, medan den andra uppsättningen är avslappnad, färgstark och praktiskt taget skriker “vår!”

För att ändra på saker ersatte jag en svart korsett med en tryckt bikinitopp. Det här är något du skulle ha på dig när du går ut med vänner eller som en avslappnad men ändå trendig weekend. Eftersom baddräkter vanligtvis är roliga och ljusa, ger de ett sött alternativ till behå.

casual outfit med genomskinlig röd topp och mintshorts

Jag parade ihop toppen med dessa mintfärgade shorts, som alltid verkar sätta mig på gott humör. Den sista handen inkluderade mitt lyckliga charmhalsband och en väskig läderväska, som hindrade ensemblen från att se för mycket ut som något jag skulle ha på stranden. Jag valde också att inte stoppa in min blus, vilket gav min outfit en bekymmersfri luft. Små detaljer som dessa kan göra stor skillnad!

4. Hur man bär en transparent vit blus

Rena vita blusar är förmodligen de svåraste sakerna att bära, ja åtminstone är de för mig. När det gäller bhfärgalternativ för dessa toppar har du vanligtvis två alternativ: naken eller vit. Men jag bestämde mig för att gå djärvare och hade istället en lila behå under en vit blus.

Eftersom behåen uppenbarligen var mycket synlig under det rena tyget valde jag att dölja den lite med en syntetisk hudväst. Detta höll inte bara min klädsel relativt blygsam, men det höll mig också varm och toasty hela dagen.

ren vit topp, jeans, fuskpälsväst

Västens skönhet är att de passar lätt. Här använde jag en för att skapa en avslappnad outfit för dagen, para ihop den med jeans och flats. (Uppenbarligen är denna outfit förmodligen bättre för en avslappnad utflykt med vänner än ett klassrum.) Men om du känner för att klä dig lite kan du enkelt byta ut jeansen med en kjol och bära en fin krage för ett mer feminint utseende. Allt beror på ditt humör och din personliga stil.

Dina tankar?

Ser du fram emot att prova den här trenden? Vad tyckte du om kläderna? Vilken artikel vill du att jag ska göra härnäst? Jag är glad att höra dina tankar och åsikter!