Hur ofta ska du tvätta håret?

College mode

Långt hår

Pexels

Jag fick nyligen några e-postmeddelanden som frågade om hur ofta en tjej ska tvätta håret Jag undersökte lite och det är ett intressant ämne eftersom det verkligen verkar finnas en stor klyfta i vad folk rekommenderar.

Så, hur ofta ska du tvätta håret? Personligen lärde de mig alltid att schampoera mitt hår varje dag.

Men genom åren har jag lärt mig att daglig tvätt verkligen torkar mitt hår.

Dessa dagar, eftersom jag får höjdpunkter och mitt hår är skadat, schampar jag bara 3 eller 4 gånger i veckan.

Detta har definitivt hjälpt mitt hår mycket – det är mycket mindre torrt utan konstant schamponering och föntorkning.

Den berömda frisören Ken Paves, som utformar Eva Longoria och Jessica Simpson, håller med om att du inte ska tvätta håret varje dag.

Enligt Oprah.com säger Ken att “vissa hårtyper och texturer kräver bara tvättning en gång i veckan, medan andra fungerar bra genom att tvätta två till tre gånger i veckan.”

Torsdagens stilavdelning i New York Times hade en artikel om hår tvätt frekvens, bara till det yttersta.

Naturligtvis tvättade jag håret förra året (jag är ganska säker) Jag pratade om hur många kvinnor tvättar håret bara en gång i veckan och vissa tvättar bara håret en gång i månaden! Genomsnittet verkar vara cirka 3 gånger i veckan.

Tydligen är det modernt att spendera mindre tid på ditt hår.

Som någon vars hår blir fet efter bara några dagar kan jag inte tänka mig att tvätta håret bara en gång i månaden, men kanske skulle det fungera bra för dem med torrt hår? Idén låter frestande: vem skulle inte vilja spendera mindre tid på att kamma håret varje vecka? Jag vet bara inte hur det verkligen skulle fungera för en genomsnittlig kvinna.

Vad tycker du om detta? Tvättar du håret varje dag eller tycker du att det är bättre en gång i veckan? Lämna en kommentar och ta undersökningen nedan! Jag vill höra vad du tycker!

Ursprungligen publicerad den 22 februari 2008

Läsarinteraktioner

Tabla de contenidos