Hyperhidros är vanligare än du tror; Här är vad du kan göra åt det

Hyperhidros är vanligare än du tror;  Här är vad du kan göra åt det

Bläddra för att se fler bilder

Uppenbarligen är det helt normalt att svettas av värme, motion och nervositet, till och med hälsosamt, men om du regelbundet lider av överdriven svettning utan anledning eller anledning, vare sig det är i dina armhålor, handflator, fötter eller överläppar kan du vara en stor källa till skam. Jag kan helt berätta här – jag har letat efter hyperhidrosbehandlingar för att behandla mina alltid svettiga händer sedan jag var liten. Ibland är mina handflator klamiga, särskilt om jag är nervös eller mycket stressad, men andra gånger är de helt blöta och även om jag har lärt mig att acceptera det, skakar hand med en ny kollega eller första gångjärn. Datumet jag får en “breakout” är inte precis ett härligt första intryck. Jag brukade försöka förklara mig själv och mitt tillstånd för att inte avsky den andra personen, men idag ignorerar jag det och försöker inte förlora mig själv och undrar vad de misstänker är fel med mig. Åh, och jag menar inte att vara seriös, men ibland är mina händer så fuktiga att köra ett hjul blir lite mer utmanande när det gäller att upprätthålla ett säkert grepp.

Det finns två huvudtyper av hyperhidros: axillär (kraftig svettning i armhålorna) och palmoplantar (kraftig svettning i händer och fötter). Även om klinisk forskning inte är avgörande verkar det som om hyperhidros har någon typ av ärftlig komponent, eftersom både min far och min moster (hans syster) också har drabbats av samma tillstånd sedan barndomen. Tack pappa. Det finns några receptbelagda läkemedel, liksom kirurgiska och icke-kirurgiska procedurer på kontoret som kan hjälpa till att lindra överdriven svettning. Kirurgiska ingrepp involverar vanligtvis fullständigt avlägsnande av svettkörtlarna från det drabbade området eller separering av nerverna från svettkörtlarna. Dessa operationer är dock inte alltid effektiva på lång sikt, och naturligtvis vill ingen opereras om det inte är helt nödvändigt eller inte ens kommer att vara nödvändigt. jobb. En av de vanligaste behandlingarna för sjukdomen är faktiskt Botox. Det stämmer, det är inte bara ett kosmetiskt förfarande för att attackera kråka fötter och pannor. Naturligtvis kan detta alternativ vara dyrt (även om det ibland täcks av en försäkring för medicinska ändamål), men det är ett utmärkt icke-invasivt alternativ till kirurgi.

Det är värt att notera att jag inte är läkare (så mycket som jag gillar att låtsas att jag är) och att kronisk och överdriven svettning burk vara ett symptom på något som är potentiellt allvarligare än relativt ofarlig hyperhidros, så du bör alltid rådgöra med din läkare innan du använder en ny behandling, oavsett om det är receptfritt eller inte. Men om du är som jag och du vägrar att tillgripa kirurgiska åtgärder och fortfarande är obesluten om Botox, har jag sammanställt några receptfria produkter som kan hjälpa till att kontrollera överdriven svettning för tillfället. Visst, de kommer inte att bota dig för alltid, men de kan hjälpa till att skydda dig mot risken för förlägenhet nästa gång någon ny presenteras för dig.

Vårt uppdrag på STYLECASTER är att skapa stil för människor, och vi introducerar bara produkter som vi tror att du kommer att älska lika mycket som vi gör. Observera att om du köper något genom att klicka på en länk i den här berättelsen, kan vi få en liten provision från försäljningen.

Hyperhidros är vanligare än du tror;  Här är vad du kan göra åt det  STYLECASTER

Amazon.

1. Carpe antiperspirant handlotion

För att vara ärlig är jag inte säker på hur det tog mig så lång tid att hitta denna revolutionerande handlotion. Jag bär röret i väskan vart jag än går. Det luktar inte bara fantastiskt, men lotionens formel hjälper till att ”mattifiera” handflatorna utan att torka ut dem eller orsaka en brännande känsla. Det börjar också fungera direkt.

Hyperhidros är vanligare än du tror;  Här är vad du kan göra åt det  STYLECASTER

Amazon.

2. Dr svettkuddar

Dessa kuddar, utformade för att hålla underarmsvettningen i sjön i upp till tio dagar med en engångsanvändning, ger ett allvarligt skydd mot svett. De lämnar inte heller några pulverformiga vita rester på dina kläder, vilket naturligtvis är ett stort plus.

Hyperhidros är vanligare än du tror;  Här är vad du kan göra åt det  STYLECASTER

Amazon.

3. Neat Feat ansikts antiperspirant

Ansiktssvettning (särskilt ovanför munnen) är ganska vanligt och det är inte bara pinsamt, det kommer också att förstöra ditt sminkutseende. Denna gel är speciellt utformad för ansiktet så att den inte går sönder hos personer med akne-benägen hud eller täppa till porerna.