Icke-toxiska alternativ till vaselin

Icke-giftiga alternativ till vaselin

Petroleum Jelly (även känd som Vaseline®) är en typ av mångsidig ocklusiv salva, som används för en lång lista med olika saker, från läppbalsam till ett blöjutslag. Min mamma använde den till och med som sminkborttagare och för att hjälpa hennes parfym att hålla längre. I åratal var jag också helt beroende av mitt vaselin. Jag applicerade en stor mängd på mina oavbrutna torra och krossade läppar för att få min super tillfälliga fix varje timme eller så. Tyvärr, när jag fick reda på att vaselin innehåller samma olja som vi använder för att driva våra bilar, medgav jag att jag blev lite förvånad.

Medan jag att ha Om jag tidigare rekommenderades av en hudläkare att applicera sliten hud som ansiktsfuktighetskräm, med tanke på min upptäckt, kände jag att det var dags att hitta ett bättre alternativ för att återfukta och läka mina läppar, särskilt eftersom mitt självutnämnda beroende av (förmodligen fuktighetskräm) saker tycktes torka ut mina läppar. läppar jämnt värst. Även om det inte verkar finnas någon känd fara för att använda vaselin, om du letar efter ett toxinfritt substitut, fortsätt läsa för att kolla in mina favorit hydratiseringsförstärkare.

Vårt uppdrag på STYLECASTER är att skapa stil för människor, och vi introducerar bara produkter som vi tror att du kommer att älska lika mycket som vi gör. Observera att om du köper något genom att klicka på en länk i den här berättelsen kan vi få en liten provision från försäljningen och återförsäljaren kan få vissa granskningsuppgifter för bokföringsändamål.

1. Alba Botanica Un-Petroleum Multi-Purpose Jelly

Alba Botanics gelé amazon

Soluppgång.

Detta mångsidiga, petroleumsfria gelatin släpper ut, släpper ut och återfuktar utan alla giftiga ämnen. Det är också 100 procent vegetariskt och fritt från en mängd andra otäcka kemikalier, inklusive parabener, ftalater eller syntetiska dofter. Istället för petroleum fungerar denna salva med naturliga ingredienser inklusive bivax och solrosfröextrakt.

Helly botaniska vaxlinje

Vaxlinje.

Detta säkra och organiska alternativ till konventionella vaselin-salvor infunderas med naturliga och botaniska ingredienser som organiskt bivax, återfuktande vitamin E och rosmarinolja. Den är formulerad med en egen vattentät formel för att täta in fukt utan att täppa till porerna. Denna milda, allergivänliga formel är säker och effektiv för alla hudtyper.

3. Friskt gelatin

hälsosam gelé

Friskt gelatin.

Denna växtbaserade formel infunderas med alla naturliga och organiska ingredienser som icke-GMO-ricinolja, icke-GMO-kokosnötolja, bivax och solros-härledd vitamin E, inte giftiga kemikalier som petroleum. Den grymhetsfria formeln testas inte heller på djur och innehåller inga parabener, ftalater eller petrokemikalier.