Jag klädde mig ut som ikoniska julkaraktärer i en vecka och det var vad som hände

College mode

Jag klädde mig ut som ikoniska julkaraktärerKälla: Pixabay

Vi har alla tittat på inspiration för kändisstil någon gång i våra liv. Men det är en sak att säga “Jag älskar hennes outfit” och en annan att kopiera den i verkliga livet.

För den här serien går jag längre och får det att hända. Varje vecka blir jag inspirerad av en kändis och kopierar fem av deras utseende så nära som möjligt. Så jag meddelar dig: Fungerade uppsättningarna i verkliga livet? Kände jag mig bekväm? Behandlade folk mig annorlunda? Jag delar allt.

I tidigare inlägg har jag klätt upp mig som Zendaya, Gigi Hadid, Grace Kelly, Kendall Jenner, Vanessa Hudgens, Sophie Turner, Priyanka Chopra, Millie Bobby Brown, Hilary Duff, Lily Collins, Taylor Swift, Iconic Halloween Characters, Selena Gomez och Alexa Chung.

Den här veckan kanaliserar jag lite julstämning och klär mig ut som ikoniska julkaraktärer.

Julfilmsmode: Mina favoritkaraktärer och deras stilar

Julen är mycket nära och en av mina favoritfamiljetraditioner är att titta på julfilmer före dagen och hela juldagen.. Julfilmer har verkligen en känsla av magi för mig och deras karaktärer ger mig alltid den magiska, nostalgiska atmosfären..

Så jag valde fem olika ikoniska julkaraktärer filmer och jag ska återskapa deras respektive stilar. Jag har ingen jultomten eller Grinch-kostym, oroa dig inte. Jag ska efterlikna karaktärens stil på ett så bekvämt och moderiktigt sätt som möjligt.

Är du nyfiken på att se mer trendiga julfilmer? Så här var veckan!

Kostym nr 1, måndag – Mary Hatch, Det är ett underbart liv (1946)

Julfilm Mode - Mary Hatch Moodboard

Det finns massor av klassiska old-school julfilmer, men det finns få med populariteten ‘Det är ett underbart liv‘.

Mary Hatch är Georges fru och filmens största kärleksintresse.

Mary klär sig som en ung fru från 40-talet, vilket innebär att varje outfit är otroligt polerad och preparerad. A-linjekjolar, breda axlar, rena snitt och mest neutrala färger finns i Marys garderob. Det enda undantaget från hennes helt neutrala preferens är hennes blå klänning.

Julfilm Mode: Det är ett underbart liv Mary Hatch Outfit: Svart klänning, tröja, leggings, flats

För min version av Marys stil använde jag en svart tight klänning och eftersom min klänning inte var långärmad täckte jag den med en svart tröja. För att hyra de vita detaljerna på Marys klänning, använde jag en vit spetsbåge som ett tillbehör och jag kammade mitt hår ett enkelt uppdrag. Slutligen fick jag det svarta strumpor Y svarta golv.

Att återskapa Marias stil var inte så lätt som hon ursprungligen trodde. Mitt huvudproblem var att bestämma vilken stil hon hade – hon har många olika kläder och jag kunde inte välja en utan att tänka två gånger. Efter mycket övervägande valde jag det här utseendet eftersom jag tycker att det är det mest eleganta och ikoniska av hennes utseende (bortsett från hennes blå klänning).

Det här utseendet var perfekt bekväm för en måndag ledig från skolan och jobbet. Jag gick på middag med en vän och det var det otroligt söt Y Perfekt till middag. Jag gillade verkligen det här utseendet, Jag tänker inte ljuga. Men det var inte min favorit. Personligen tycker jag att det behöver lite mer färg eller struktur för att göra det mer intressant.

Kostym 2, tisdag – Spöke av julförflutet En jullåt (1984)

Moodboard Ghost of Christmas Past

‘En jullåt’ har anpassats oändligt och det finns en miljon versioner, men jag valde 1984-versionen på grund av hans ikoniska skildring av spöken, speciellt spöket av Julförflutna.

Denna speciella version skildrar honom som en kvinnlig figur som bokstavligen är silver och lyser som en stjärna. Det är eteriskt och vackert.

Ghost of Christmas Past kostym: silver kjol, grå skjorta, vita sneakers, grå kappa

För min skildring av denna karaktär använde jag en silver veckad kjol och a ljusgrå topp. När allt kommer omkring är det december så jag kastade en grå kappa För att hålla mig varm För att hålla vibe monokrom använde jag ett par vita skor. För smink gjorde jag ett mycket enkelt utseende med silverhöjdpunkt att ge glansen av “stjärna” som har det förflutna.

Jag är på semester just nu, så att ha en söt look för att umgås får mig att känna att jag slösar bort min outfit … men ärligt talat? Detta var bekvämt och enkelt, och jag älskade det.. Jag sprang några ärenden och försökte hitta några julklappar och klädnaden kändes väldigt mycket i linje med vad jag gjorde den dagen.

Jag gillade dock det här utseendet så mycket att jag kommer att försöka bära det igen för att gå ut, eller kanske för nyår. Det är värt att använda det igen för något snyggare än att springa ärenden!

Kostym 3, onsdag – Kevin McCallister, Ensam hemma (1990)

Kevin McCallister Moodboard

Kevins booby-fällor är saker i barndomsdrömmar och scenen där han använder dem för att bekämpa Wet Bandits har blivit mer ikonisk än redan ikonisk. ‘Ensam hemma‘film.

Kevin ser många ut genom hela filmen, mestadels med flera rockar och jackor för att bekämpa förkylningen. Men hans bästa outfit? De röda tröja-gröna byxorna som han bär på alla affischer och den fängslade scenen.

Kevins outfit: röd tröja, gröna byxor, bruna stövlar, svart väska och bälte.

För att skapa det här Kevin-utseendet blandade jag ett par armégröna byxor med en röd stickad tröja. För skor gick jag för ett par bruna snörstövlar.

Självklart skulle jag inte gå runt med ett DIY-verktygsbälte och vapen, så jag bytte ut allt detta mot en svart tejp och a enkel svart korsväska.

Jag älskar denna outfit. Personligen skulle jag inte ha använt det om jag inte hade gjort det här inlägget, men jag gillade det och det beror inte på “mode”, utan på grund av den känsla det ger mig. Det fick mig att känna att första gången din mamma låter dig välja en outfit själv, vet du?

När du är barn och du väljer vad du bär, du tänker inte på trender eller vad andra kan tänka, du väljer vad du gillar och allt annat är helt av en slump. Och jag älskar att få tillbaka den känslan, som att inget annat betyder mer än hur jag mår och vad jag tycker om min outfit.

Kostym # 4, torsdag – Jovie, Älva (2003)

Christmas Movie Fashion - Jovie Elf Moodboard

‘Älva’ Det är en av mina favoritfilmer från Will Ferrell genom tiderna. (Styvbröder Y Anchorman De är ännu högre!) Det är en så klassisk julfilm.

Jovie är en av få roller som Zooey Deschanel har spelat som inte faller inom kategorin ”manisk pixie drömtjej” och det är uppfriskande. I filmen ses Jovie mestadels i sin arbetsuniform – en älvdräkt. Jag trodde att detta skulle vara det perfekta utseendet för en julfilm mode post!

Jovie-outfit: rutig kjol, grön skjorta, svarta fotkängor, röd basker

För att kopiera Jovies stil från Elf använde jag en långärmad grön skjorta och a röd tartan penna kjol. Till skorna använde jag ett par svarta fotkängor för att bryta upp hela “rödgröna” färgschema. Slutligen slutförde jag med en Röd basker, för att ge en subtil blinkning till hans älvhatt.

Detta var det svåraste laget i gruppen att göra. Hon kom fram och tillbaka mycket och försökte bestämma om hon skulle sätta en snurr på sitt klassiska utseende, försöka skapa sin date-outfit eller göra en rekreation av sin rosa älvklänning. Slutligen bestämde jag mig för att göra det första alternativet, eftersom det är så vi alla minns det mest.

I allmänhet, Jag älskade den här outfit. Jag är i allmänhet försiktig med färgkombinationer som är förknippade med specifika helgdagar, som orange-svart för Halloween och grön-röd till jul. Men jag är glad att jag försökte. Jag gillade verkligen hur allt fungerade tillsammans, särskilt de festliga färgerna och hur det såg ut.

Julfilm mode, outfit nr. 5, fredag ​​- Juliet Kärlek faktiskt (2003)

Julfilm Mode - Juliet Love Actually Moodboard

Kärlek faktiskt‘är en modern klassiker och min favoritjulfilm. (Jag vet att många människor känner sig annorlunda, men jag älskar det fortfarande!) Det finns dussintals karaktärer och jag kunde ha valt någon av dem. Slutligen gick jag till Juliet, från Mark-Juliet-Peter-berättelsen.

Jag valde Juliet eftersom ”För mig är du perfekt“Det är den mest minnesvärda scenen i filmen. Jag vet att den här historien är problematisk för många människor nu, men det är scenen som de flesta av oss kommer ihåg och ingen kan förneka att Keira Knightley ser vacker ut i den.

Medan Juliet har några olika kläder, så ses hon oftast i vita, grädde eller ljustonade neutraler.

Julfilm Mode Juliet Outfit from Love Actually: Vit tröja, blå jeans, svarta skor, svart hatt

Jag bestämde mig för att återskapa Juliet’s ‘To me, you’re perfect’ look, med några nickar till hennes andra kläder i accessoarerna. Jag använde en benvit tröja Y medium tvätt jeans.

Till skorna använde jag ett par svarta loafers sedan, enligt vad jag kan se i scenen, bär Juliet ett par svarta skor. Nu för tillbehören valde jag en svart leverans man hatt, för att hyra scenen där du ser din bröllopsvideo.

Jag trodde ärligt talat att denna outfit var den finaste Y bekvämare utseende Jag kunde ha använt det. Först var jag rädd att det verkade för tidigt på 2000-talet, men det blev inte så. Personligen skulle jag byta tofflor mot loafers om jag skulle ha på mig det här igen, men kläderna ser fortfarande otroligt söta ut.

Slutgiltiga tankar

Innan jag säger något annat, låt mig berätta att jag vet att det finns massor av julfilmer som jag inte inkluderade. Tro mig, jag önskar att jag hade det, men det hade inte varit möjligt att göra det den tiden jag hade.

Som sagt min julfilm modevecka det var utmanande men mycket roligt. Inte alla kläder var vad jag gillade (ahem, Mary Hatch’s), men jag lärde mig några intressanta lektioner från dem alla, särskilt Kevin McCallister-looken.

Mitt veckans favoritutseende? Jovie-outfit. Det var festligt och kantigt, men otroligt bekvämt. På en nära sekund tror jag att Kevins utseende kommer att läggas till i min rotation av outfitkombinationer, eller åtminstone kommer det att vara en version av denna outfit.

Julen är en fantastisk tid på året – vi kan alla koppla av lite och spendera tid med de människor vi älskar. Det är också ett fantastiskt tillfälle att experimentera med din stil och prova nya saker du ville ha på dig.

Någon av dessa filmer (och många andra) är bra för att göra just det. Du måste bara hitta den som inspirerar dig mest och leka med de kläder du har i din garderob.

Vad tycker du om min julfilm modevecka?

Tyckte du om kläderna? Vad är din favorit? Vilken julfilm är din favorit? Har du sett dessa filmer? Vilken outfit skulle du ha på dig? Låt oss veta i kommentarerna nedan!