Jag var blond på sommaren och det här är vad som hände

College mode

Jag är en naturlig brunett från en blond familj.

Min mamma är blond, min far jag var blond (ledsen pappa!) och min lillasysters naturliga blonda flätor skulle kunna konkurrera med Barbie själv.

Oavsett anledning har jag alltid gillat utseendet på ljusare hår. Från en ung ålder var jag besatt av de söta blonda pojkebandmedlemmarna, och de flesta av mina favoritkvinnor på TV är vackra blonda kvinnor med otroliga attityder. (Caroline förbjuder Y Izzie Stevens, Jag tittar på dig!)

För en månad sedan bestämde jag mig för att ta steget och förvandla mig själv och mitt hår helt. Så jag tog mitt aldrig-färgade huvud till min frisör (hej Chloe på Marian Dineen Hair Salon!) Och frågade henne nervöst att markera hela mitt huvud. Jag ångrar inte det en bit.

Mitt naturliga bruna hår.

Sanningen är att jag har blivit blond mer självsäker. Efter ett svårt collegeår kände jag behovet av att helt förändra mig själv, att återfå min självkänsla. Och ärligt talat har färgning av mitt hår definitivt hjälpt mig i detta avseende. Efter att ha blivit blond Jag kände behovet av att förbättra mig själv i andra aspekter av mitt liv.. Jag började äta bättre, träna mer. Efter månader av klämning sent på kvällen för collegeexaminer sover jag mer än någonsin.

Mitt blonda hår bara färgat, friskt från frisören.

Jag säger emellertid inte att det att ändra min hårfärg inte har haft sina utmaningar. Medan hårfärgning kan vara spännande, bör lite underhåll övervägas innan du tar steget. Därför har jag bestämt mig för att ge dig min (helt inofficiella) guide för att bli blond. om du är en nybörjare som jag.

Tips nr. # 1: Om du blir blond för första gången, gå till frisören

Nu vet jag vad du tänker: att färga håret professionellt är dyrt. Väldigt dyr. Om du vill ha lättare hår, skulle det inte vara lättare att bara köpa en $ 9 flaska blekmedel och vara klar med det?

Även om detta kan fungera för vissa människor har jag sett farorna med flaskfärg från första hand. De skräckhistorier som jag delade med vänner medan jag drack kaffe om att blekt hår föll ut och brann skrämde mig och tvingade mig att gå till frisörsalongen, och jag är så glad att jag gjorde det.

Sanningen är, om du inte är villig att växa dina rötter och betala för nödvändiga behandlingar hemma, konstant blekning skadar ditt hår allvarligt. Så jag bestämde mig för att betala för högkvalitativa men underhållsfria höjdpunkter. Kombinerat med en mörk rotfläck (där du färgar rötterna mörkbrun för att göra blondinen ljusare) mina höjdpunkter kan få växa i månader ochfram tills Det verkar trevligt.

Det betyder inte bara att ditt hår förblir friskt (eftersom det kommer tillbaka för att framhäva mindre ofta), men att hålla min salongbesök två till tre gånger om året sparar också mycket kostnader.

Tips nr. # 2: Investera i schampo och balsam av hög kvalitet (på allvar)

Jag tänker inte ljuga: efter klassrummet Olaplex Behandlingen var borta, mitt nyblonda hår kändes omöjligt att gå sönder, knuten och torrt. Naturligtvis bestämde jag mig för att mitt schampo var den skyldige, så jag gick till apoteket och köpte några djupa konditioneringssprayer och kvarlämnande balsam. Ingenting fungerade. Även en Tangle Teezer Jag kunde inte få håret ur knutarna och torrheten som jag upplevt.

Avskräckt återvände jag till salongen, där jag rådades att investera i hårprodukter av salongkvalitet. Först var jag frustrerad: trots allt hade jag precis betalat massor av pengar för att markera mitt hår och Joico Det balsam som min stylist rekommenderade kostade nästan 20 dollar per flaska.

Men efter en enda användning av Joico K-Pak konditioneringsbehandling, mitt hår förvandlades helt. Vid denna tidpunkt tror jag att det är nödvändigt att säga att detta inte är ett sponsrat inlägg. Denna balsam är verkligen så bra att jag måste namnge den.

Mitt hår blev otrasslat på ett ögonblick och kändes plötsligt lika silkeslent och närt som innan det färgades. Tror du fortfarande inte att en salongbehandling är värt $ 20? Så tänk på att du bara behöver en myntstorlek per tvätt. Så den enda flaskan kan ta upp till tre månader!

För: glöm inte ditt lila schampo och balsam! Använd en gång i veckan för optimala resultat och för att hålla solbränna borta från ditt ganska nya blonda huvud.

Tips nr. 3: överväga (en ändring av) farväl

Slutligen upptäckte jag att ibland snabbaste sättet att se drastiska förändringar i din frisyr är det inte färgning utan splittring (ditt hår, det vill säga). Jag har alltid använt mitt hår skilt åt sidan, åtföljd av några sidoslag.

Min naturliga färg och avsked.

Så när jag fick mina höjdpunkter bestämde jag mig för att prova den stil som jag har velat ha i flera månader: mittdelen. Inramning och smickrande i ansiktet, denna förändring i avsked bidrog ytterligare till spännande min hårtransformation.

Denna stil är inte bara smickrande för de flesta ansiktsformer, men den är också mycket modern. Om du känner dig riktigt äventyrlig kan du också lägga till smäll i stil med min favoritblonda partner Taylor Swift!

Slutgiltiga tankar

Även om jag ursprungligen planerade att testa min blondin bara under sommarmånaderna, älskar jag verkligen det som gör att mitt hår känns ljusare. Därför kommer jag att behålla #blondelife mycket längre än han hade förväntat sig.

Även om det finns några negativa för detta – underhållet och behovet av enstaka salongbehandlingar – för mig har det åtminstone blivit bra att bli blond. De säger att det finns en nyans av blondin för allaSå om du är nyfiken, ta steget! Du kommer aldrig att veta om du inte försöker.

Vad tycker du?

Är du blond eller tänker du bli en i framtiden? Hur har din hårtransformation påverkat ditt liv? Vilka är dina favoritprodukter för färgat hår? Låt mig veta i kommentarerna nedan, jag kan inte vänta med att höra från dig!