Khloé Kardashian berättar om stress och migrän

Khloé Kardashian öppnar sig för stress och migrän: 'Alla skelett är ur min garderob'

Jag har aldrig haft migrän eller någon familjemedlem. I sanning, titta på Khloé Kardashian hantera migrän symptom i hålla jämna steg med Kardashians Under åren var det min första närmare titt på hur svår migränvärk kunde vara, och jag är inte den enda som var utbildad tack vare Kardashians beslut att vara öppen om sin kamp.

Det är så lätt att anta att kändisar, med sina ljusa liv och felfria Instagram-flöden, inte behöver ta itu med vardagliga besvär och olägenheter. Men när dessa människor väljer att låta fans och anhängare delta i deras slagsmål kan resultatet bli en vacker bindningsupplevelse. Det var precis vad jag kände när jag pratade med Khloé Kardashian om hennes långa historia av migränvärk och scenerna där jag hade sett henne lida på showen. “Det är riktigt roligt, när det hände var jag som” Sluta filma mig “, säger han om första gången KUWTK Besättningen filmade hans migrän halvvägs. ”Du är så nervös när du har migrän, och något litet som stör dig så mycket. Jag var som, ‘Gå ur ansiktet, sluta filma mig, ingen bryr sig om att se det här.’

Vid den tiden trodde Kardashian att filmen inte skulle underhålla tittarna och på ett sätt hade hon rätt, men hon underskattade kraftigt klippets kraft. Istället för att underhålla ökade det medvetenheten och gjorde det möjligt för fans att se från första hand hur migränvärk verkligen såg ut. “Det är väldigt intressant hur många människor kom ihåg honom från showen”, säger han. “Men det visar hur många människor som har migrän eller känner någon som gör det, för av någon anledning kommer alla ihåg den scenen där jag låg på den soffan i ångest.”

Jag var som, ‘Gå ut ur ansiktet, sluta filma mig, ingen bryr sig om att se det här.

Som en mega-kändis i allmänheten har Kardashian arbetat sig igenom tillräckligt med tabloidrubriker för att veta att folk kommer att välja vilka delar av hennes berättelse de vill tro, men när det gäller hennes migränresa vill hon vara säker på att hört högt och tydligt. Hennes första migrensymtom började vid 12 års ålder, vilket gjorde henne till en ordinarie på skolsjuksköterskans kontor.

Den osynliga sjukdomen är ett svårt begrepp för dem som inte har upplevt det att förstå, och om en person som lider av migrän inte känner till någon annan med samma smärta kan det bli en ganska isolerande börda. “Jag har ingen i min familj som har migrän, så jag skulle uttrycka hur jag känner för min familj och de skulle alla säga,” Åh, du har huvudvärk, “och de ignorerar mig”, sa hon. kom ihåg. Det var inte förrän en familjevän föreslog att hon skulle se en neurolog att hon insåg att hon kunde söka hjälp för sin smärta.

Med detta sagt är diagnosen i sig vanligtvis lättare än resan för att hitta lättnad. “Jag har provat allt under solen, från homeopatiska läkemedel till akupunktur till pepparmyntaolja”, säger Kardashian och tillade att hon regelbundet twittrade sina anhängare och bad om rekommendationer för hemmet. “Du förtvivlar, du vill bara ha någon form av lättnad”, säger han.

När hon först nådde ut sina fans blev hon överväldigad av stödet och blev förvånad över att många av hennes anhängare kunde relatera till. ”Jag känner till min fanbase, vi är som de bästa vännerna i mitt huvud, så när jag såg folk gillar, ‘Åh, goss, jag lider också av migrän’, det var förvånande för mig hur många människor jag såg som var i den här lilla gruppen med mig, migrängruppen, säger han.

De presenterar mig och erbjuder mig en miljon saker om dagen, men om det inte fungerar för mig ska jag inte bara prata om det.

Kardashian säger dock att hon har hittat lättnad och stött på en ny migrän. nurtec-terapi ODT (rimegepant), som är godkänd för akut behandling av migränvärk hos vuxna– I själva verket så mycket att hon har blivit en förespråkare för sin Take Back Today-kampanj, som syftar till att främja en digital gemenskap där människor med migrän kan ansluta och dela sina erfarenheter. Kampanjen uppmuntrar människor med migrän att använda hashtaggen #TakeBackToday på sociala medier för att dela sina berättelser.

Liksom många andra personer med migrän, hade Kardashian sin rättvisa del av försök och fel innan han hittade ett läkemedel som skulle fungera för henne. “Under hela mitt vuxna liv försökte jag olika recept, recept och receptfria, och jag fick faktiskt Nurtec ODT som ett prov”, delar hon. Det var efter framgången med provet att Kardashian rådfrågade sin läkare om beslutet att använda det lösliga läkemedlet på lång sikt. ”Jag har letat efter ett botemedel, ett läkemedel, något att lång. De presenterar mig och erbjuder mig en miljon saker om dagen, men om det inte fungerar för mig ska jag inte bara prata om det. “

Real Talk: Med allt som händer i världen just nu är vi alla nervösare än vanligt. För Kardashian och många andra är stress en viktig migränutlösare. “Med pandemin upplevde jag mer migrän på grund av världens stress och osäkerhet”, medger han. Även utanför en global pandemi är det lätt att se att Kardashian lever ett mycket stressande liv, med miljontals följare som tittar på (och bedömer) hennes varje drag, varav många slutar fångas på reality-tv nästa säsong. Utöver allt detta är hon mamma till den vackra flickan True, som kanske är den mest älskade babyen på Instagram.

Kardashian insisterar på att det att vilja dyka upp för sin dotter var en del av det som gjorde henne så beslutsam att hitta migränlindring. ”Efter graviditeten upplevde jag en ökning av mina migrän. Jag tror att det beror på hormoner, jag är inte riktigt säker, men det är din mors fel, säger hon. ”True blev just två år för inte så länge sedan så hon kommer inte ihåg allt detta, men som ny mamma är varje liten stund värdefull för dig. Så när jag har migrän och är medvetslös under dagen känner jag mig riktigt dålig. Du är som, ‘jag är sådan en dålig mamma. ‘

Kardashian beskriver hur frustrerande det kan vara när True vill spela spel och allt hon vill göra är att luta sig tillbaka och vila huvudet. När jag skämtar under vår intervju om att det låter som en klichédrogereklam jag har sett tidigare, erkänner hon hur realistiska dessa reklam ibland är. “Dessa reklamfilmer är så lätta att identifiera eftersom de är så perfekta”, säger hon och tillägger, “Jag är tacksam för att True är så ung och jag har funnit lättnad för mig själv.”

Alla skelett är ute ur min garderob. Jag har verkligen inget att dölja.

Med True som sin högsta prioritet har Kardashian snabbt upptäckt att det är viktigt att ta hand om sin dotter att behålla sin egen hälsa. “Vi inser inte hur känsliga våra kroppar är, och vi pressar dem bara varje dag”, säger han. “Det är en mirakulös sak som våra kroppar tål.”

Med detta i åtanke tar Kardashian åtgärder för att se till att både hennes sinne och kropp håller sig frisk. “Du kan inte bli av med stress helt, så du måste lära dig att hantera”, förklarar han. “Träning har varit en spelväxlare för mig, druckit mycket vatten … alla saker vi borde göra och förmodligen inte tvingar oss att göra dagligen, men de hjälper alla.”

Oavsett om du upplever migrän eller andra hälsoproblem gäller Kardashians råd för dig: ”Se till att du alltid sätter dig själv först. Ta hand om dig själv, ”uppmanar han sina fans. ”Jag har alltid varit ganska öppen, alla skelett är ur min garderob. Jag har verkligen inget att dölja. Jag är en öppen bok och jag är glad över att vara, så jag tror att människor blev förvånade över hur jag har kunnat övervinna mina migrän och fortfarande gör vad jag måste göra. “

Med det sagt vill du inte bagatellisera allvaret i din kamp. ”Det är inte så enkelt, så jag vill att folk ska veta att du inte bara vill lägga huvudet på marken och inte lyfta det. Jag har varit där och det suger. ” Det enda sättet att få lättnad är dock att proaktivt söka efter det. ”Jag tror att folk skjuter upp medicinsk rådgivning för att de är rädda, men med information kan du göra något med det. Om du inte har information vet du inte ens var du ska börja, jag tror att det är bäst att informeras, säger han. “Men först och främst, se till att du är lycklig och frisk, för det är hjärtat i allt.”

StyleCaster Banner Nyhetsbrev