Kläder 25 jan 2020 Jag bär inte smala jeans, men dessa outfitformler har ändrat mig. En mycket modern makeover.

Kläder 25 jan 2020 Jag bär inte smala jeans, men dessa outfitformler har ändrat mig. En mycket modern makeover.

Från 2005 till förra året var skinny jeans bröd och smör i varje flickas garderob. Övertagandet av denim med låg stövelskärning som styrde 90-talet, den formformade stilen erbjöd en mer strömlinjeformad silhuett som gick tillbaka till 80-talets avloppsrör, men var inte lika begränsande.

Kate Moss var en av trendens tidiga mästare i början av 1990-talet, och hennes signaturlook av “skinny jeans, ballet flats, baggy T-shirt, and military jacket” upprepades otaliga gånger under hela decenniet. Till skillnad från de flesta modetrender fångade mager fantasin hos kvinnor i alla åldrar och gick snabbt från en säsongsbetonad trend till en etablerad garderob på bara några månader. Kanske ligger dess livslängd.

Trots det faktum att skinnies har haft topplaceringen i över ett decennium, har raka benskärningar nyligen dykt upp igen i modemängden, och jag har entusiastiskt välkomnat förändringen; Jag kunde aldrig komma ombord med den supertäta silhuetten. Men under de senaste månaderna har jag märkt att influencers tar ett mycket mer mogen och modernt tillvägagångssätt för skinny jeans, vilket får mig att tänka om mitt avslag på noughties-stilen.

Från Camille Charrieres bälte till Lisa Folawiyos tolkning av leopardtryck, det här är alla outfitformler som har övertygat mig om att skinny jeans kan se modern ut. Bläddra ner för att se och köpa alla stilar.