Låt oss bli riktiga med att tåga

College mode

“Varje aktivitet som förväntas av att någon går med eller deltar i en grupp som förödmjukar, förnedrar, missbrukar eller äventyrar dem, oavsett personens vilja att delta.”

Hazing. Ett ord som är så utbrett i dagens samhälle att du hör det oavsett om du är i en sällskap eller inte.

Sorority hazing nya medlemmar

Enligt StopHazing.org, 73 procent medlemmar av socialt broderskap eller sorority har upplevt åtminstone ett dimmigt beteende. Oavsett om din sorority-syster “får” dig att springa runt på campus och sjunger en mycket pinsam sång eller “tvingar” dig att dricka bortom din tolerans på en fest, faller dessa scenarier i kategorin dis.

Den första veckan jag gick med i min sällskap, var vi tvungna att delta i en obligatorisk presentation om faror med dimmighet och hur man rapporterar / förhindrar det. Jag minns att jag tänkte “det här är dumt” och hur jag “slösade bort min tid” för jag skulle aldrig bli full.

Lyckligtvis förvirrar min sällskap inte nya medlemmar, så jag kände mig aldrig pressad att göra något som jag inte var bekväm med.

Men efter att ha deltagit i presentationen och lärt mig vad som faller under kategorin dimmighet insåg jag det Jag har blivit fuskad i andra aspekter av mitt liv..

Under mitt sista år på gymnasiet flyttade jag till en ny stad, vilket gjorde mig till det nya utsatta barnet. Jag träffade en grupp vänner som verkade populära och “coola” vid den tiden. När jag började träffa dem, alltid kändes pressad göra exakt vad de gjorde med att dricka och festa, även om det stred mot mina föräldrars förväntningar på mig.

Jag minns specifikt en natt när jag sa till mina vänner att jag inte skulle dricka för jag hade SAT-prep senare samma kväll med min far. I det ögonblick jag mumlade ordet “nej” började de trakassera mig och pressa mig att dricka och sa att om jag inte drack skulle de aldrig bli mina vänner och att jag var en förlorare.

Ur ett utifrånperspektiv är du förmodligen så förvirrad varför jag fortsatte att dejta dessa hemska människor under första delen av året. Mitt ärliga svar är det Jag ville passa in. Jag ville bli accepterad.

Även om jag inte var i en exklusiv organisation, var mina kompisers handlingar ändå desamma som den dimma du hör om och ser i college-broderskap och sororiteter.

Det är extremt svårt att säga nej till disning när du är ny och vill ha vänner. Ofta lägger du tåget åt sidan och gör ursäkter, som om alla måste gå igenom det för att vara i grupp eller organisation av vänner.

Om de någonsin sätter dig i en besvärlig situation eller får dig att känna att du inte har någon väg ut, är mitt råd att bli av med de människor som får dig att känna så och hitta riktiga vänner.

Även om du är i huvudföreningen är det inte acceptabelt att behandlas dåligt. Kom bara ihåg att du alltid har möjlighet att säga nej och att säga nej gör dig inte en förlorare. I slutändan, om du inte behandlar dina vänner så ska du inte acceptera de människor som gör det mot dig.

Har du någonsin upplevt disning?

Kommentera nedan och berätta hur du undviker att tåga eller sa nej till en potentiellt dålig situation.