Lektioner du önskar att du visste: 4 av mina bästa sminkolyckor

College mode

Fyra sminkapplikationsfel

Efter att ha berättat historier om flera av mina personliga motgångar (och skrattat åt dem tillsammans) trodde jag att den här trenden skulle fortsätta denna vecka i att dela min värsta smink misslyckas.

Jag är inte säker på dig, men jag kan nämna många fall där Jag önskar att min mamma skulle ha stoppat mig och sagt till mig: “Du kommer inte att lämna huset så här.” Min känsla för mode var lättare att dölja; mina byxor visade inte lika mycket på ett skrivbord. Men min makeup var i full syn på världen.

Här delar jag det med dig fyra av mina värsta sminkfel Det gjorde jag, varav de flesta inträffade i HS. Bläddra ner för att se dem alla:

1. Eyeliner

Eyeliner makeup applikationsfel

Produktinformation: Från vänster till höger: Chantecaille, Yves Saint Laurent och Maybelline

Nu ska jag inte ens prata om den tid då min tro var “ju tjockare eyeliner, desto fräschare bäraren” (det är en berättelse för en annan dag). Detta dokumenterar min första erfarenhet av att använda eyeliner.

Mitt största misstag var att försöka efterlikna mina vänners eyelinerplacering. De placerade den längs sina nedre vattenlinjer, men jag förstod inte riktigt vad en vattenlinje var. Med hänsyn till detta, Jag satte den på huden strax under vattenlinjen.… Och jag kunde inte förstå varför min smink såg annorlunda ut än deras. Du kan föreställa dig hur mycket min tjocka eyeliner smutsades ner på botten under dagen … speciellt efter banövning.

2. Grund

Smink applikationsfel

Produktinformation: Vätska – NARS, Compact – Bobbi Brown, Swatch – ELF

Foundation lärde mig vikten av att applicera smink med bra belysning.. Tyvärr, för att lära mig en sådan lektion, var jag först tvungen att applicera smink i inte så bra belysning.

Jag kommer fortfarande ihåg detta som det var igår: jag gick in i skolan och på en minut frågade en tjej mig: “Varför är din haka så mycket lättare än resten av ditt ansikte?” Jag trodde att fundamentet liknade min nyans (jag menar, min mammas färger måste vara något liknar min … eller hur?), och hade bara velat täcka en extremt röd fläck med en liten produkt. 30 sekunder i badrumsspegeln och jag var redo att gå! Eller så tänkte jag.

Efter att ha blivit uppmärksam på denna påstådda hakningssituation grep jag en kompakt spegel och tittade på mitt ansikte i naturligt ljus – se, min haka var praktiskt taget vit! Jag rensade det och svor på ett högtidligt löfte för att förbättra mina grundläggande färdigheter i framtiden.

3. ögonbryn

Makeup applikationsfel ögonbryn

Produktinformation: Pulver – NYX, Gel – NARS, Borste – Shu Uemera

Innan vi dyker in i det här ämnet, låt mig berätta att mina ögonbryn har ett eget liv. Tänk på en lite smalare version av Joe Jonas. Nu har jag lärt mig att hantera dem, men Min första erfarenhet av att kontrollera dem resulterade i extremt trasiga ögonbryn som desperat behövde fyllas i varje morgon.

Jag har svarta ögonbryn och tänkte “Svarta ögonbryn … svart eyeliner … kommer att fungera.” När jag tänker tillbaka inser jag nu att han såg ut som en seriefigur för mig, uppenbarligen sminkdiskarbetaren som frågade “Älskling, är du här för pannprodukter?” Jag kan bara föreställa mig hans tankar när jag avböjde hans erbjudande.

4. rodna

Blush makeup applikationsfel

Produktinformation: Från vänster till höger: Marc Jacobs, Maybelline och H&M

Det var enda gången jag lät min vän sminka mig under skoldagen., och detta var också den enda dagen som jag inte tog med en kompakt spegel för att kontrollera min smink. Min välmenande vän hade märkt att min rodnad saknades och jag märkte alltid hur snygg hennes makeup såg ut. Ingenting kunde gå fel, tänkte jag.

Det jag naturligtvis inte tog med i beräkningen var att nämnda vän var lite mörkare än jag var i hudfärg och hade av misstag lagt för mycket rodnad på borsten. När jag äntligen såg mig i en spegel såg jag ut som en clownMen jag tog på något sätt beslutet att det var bättre än att sminka att se ut som en clown. Så jag följde honom. Hela dagen. När jag ser tillbaka var mina prioriteringar definitivt skeva.

Tankar

Vad var ditt största problem med att lära dig att sminka dig? Gjorde du något av samma misstag som jag? Lämna en kommentar och låt oss veta!