Makeup Confession Corner: Jag gillar inte MAC-läppstift

College mode

När jag började skriva den här artikeln tänkte jag på mig själv: ”Åh Gud, det här är en dålig idé. Människor kommer att allvarligt ifrågasätta dina makeupkriterier efter att ha läst detta. ” Jag fortsätter att tänka på det nu, även när jag laddar upp det här inlägget.

Sedan satt jag en minut och hade en galen tanke: Jag kanske inte är den enda som känner så här Det måste finnas minst en annan person som känner så, eller hur? Oavsett är den här kolumnen en plats där alla sminkuppfattningar, populära eller opopulära, har rätt att bli hörda. Jag bestämde mig för att säga “knulla det” och bara göra det.

Jag gillar inte MAC-läppstift. Där sa jag det.

Makeupälskare tycks berömma överallt MAC som ett varumärke, och detta gäller särskilt deras läppstift. Du kan knappast gå någonstans på webben utan att höra orden ”Ruby Woo” eller se ett popup-fönster på en skönhetsvloggers månatliga favoriter. Dessa lippies har definitivt en hängiven följd.

Även om det här är en så populär produkt kan jag inte överdriva det lika mycket som alla andra. Jag är inte galen på MAC-läppstift av tre skäl.

Anledningar till att jag inte gillar MAC-läppstift:

  • Först, dessa läppstift torkar verkligen läpparna. Efter att ha använt dem i 15 minuter känns mina läppar som att de har absorberat all fukt. Ingen annan läppstift gör det på mina läppar och jag har inte torra läppar alls. Det är lite irriterande att se det hända efter att ha använt en så uppskattad produkt. Jag är inte ett stort fan av “skarpa läppar”.
  • Andra, han pigment försvinner ojämnt. När läppstiftet torkar mina läppar börjar pigmentet bildas till en boll och samlas i mina läppars spår. Det är helt konstigt. När du tar hänsyn till detta känns den här typen av slitage under pari.
  • Tredje, de överföra mycket enkelt. När jag äter minskar de här dåliga pojkarnas tid till bara en halvtimme. Du bör definitivt ansöka igen efter att ha ätit. De känner bara inte att de passar så bra på mina läppar i allmänhet. Jag har inte provat en matt läppstift från MAC, så för att vara rättvis kan det vara bättre på läpparna. Även om den matta formeln är fantastisk är en vinnande formel på 6+ fortfarande inte en blank rekord.

Mitt alternativ? Färgpop!

Okej, så jag gillar inte MAC. Vad använder jag istället? Colourpop Lippie Stix de är mitt föredragna alternativ till MAC-läppstift. Dessa har så liknande formler att jag knappt kunde se skillnad. Om du hade ögonbindel skulle du ha allvarliga problem med att skilja dem ifrån varandra.

MAC och Colourpop läppstift har samma konsistens på läpparna, bärs på samma sätt och har en mycket liknande vaniljlukt. Colourpop och MAC läppstift har samma problem, men Jag kan förlåta dessa brister med Colourpop. Jag förväntar mig denna typ av slitage från ett läppstift till Colourpop ($ 5) snarare än ett pris på MAC ($ 17).

När jag tittar på kvaliteten på formeln, pigmenteringen och slitage tiden för båda läppstift, Ärligt talat är kostnaden för en Colourpop läppstift lättare att motivera än kostnaden för en MAC läppstift.

Slutgiltiga tankar

Trots vad detta inlägg kan få dig att tro, föraktar jag inte MAC-läppstift. Jag har faktiskt några och är ibland motiverad att bära en hela dagen. Men när det är dags att driva, Jag vill spendera mina pengar på ett läppstift som presterar på en nivå som är värd priset, och jag tror inte att MAC-läppstift kommer att göra snittet.

Det är min slutliga åsikt! Ta det som du vill.

Okej, jag är redo att du säger till mig att jag är galen (eller kanske håller du med?). Lämna en kommentar med dina tankar nedan! Jag skulle gärna höra vad du tycker om detta ämne!