Mitt hemliga hudvapen är från systermärket The Ordinary

My Secret Skincare Weapon är från The Ordinary's Sister Brand

Under normala omständigheter är min hud som teflon. Så länge jag håller fast vid en konsekvent rutin och undviker en Oreo-diet (Double Thing for Life!) När jag är stressad, bryter utbrott inte mitt ansikte. Men social distansering orsakar stress på en annan nivå. Nu kommer det ihåg att göra något så enkelt som att ta på deodorant varje dag mycket. Men jag har fortfarande inte glömt att använda The Ordinary Niod-produkten, som har varit mitt hemliga vapen i flera månader och fortsätter att hålla mig tillbaka, även om jag i princip gav upp resten av min rutin.

Niod bör inte förväxlas med The Ordinary mer populära utbud av prisvärda produkter, även om båda ägs av Deciem och den senare är verkligen värt det. Ordinary Squalane Cleanser (7,90 $ vid Ulta) är perfekt för en mild rengöring och Niacinamid 10% + zink 1% serum (5,90 $ vid Ulta) hanterar mörka fläckar. Men Niod är varumärket som faktiskt blev en permanent del av min rutin, ett sällsynt ögonblick för någon som lätt blir uttråkad.

Så vad är Niod exakt? Tänk på det som drömmärket för människor som älskar att damma sig av ingredienserna och omfattande Gör din forskning innan du investerar i en produkt. Kemister bakom kulisserna beskriver det (och The Ordinary) så här:

“NIOD erbjuder icke-invasiva alternativ inom hudvetenskap och syftar till att tillhandahålla komplexa, nästa generations icke-inflammatoriska aktiva ingredienser som fokuserar på långvarig hudhälsa och kvalitet”, säger NIOD är för dem som har en djup utbildning i hudvård eller de som är engagerade i en plan för att förbättra åldrandet och hudens allmänna hälsa.

The Ordinary erbjuder välbekanta och effektiva kliniska tekniker. Det finns att kommunicera med integritet och få mer effektiva och välbekanta teknologier till marknaden till hederliga priser. Det är stolt över ärlighet, kämpar mot innovationsstagnationen i branschen och firar indirekt det djup av innovation som våra varumärken, Hylamide och NIOD, fortsätter att ge till kategorin. “

Niod kopparaminolipid 1%

Deciem.

Enkelt uttryckt, så här hände det. Jag försökte ett par Niod-produkter under totalt sex veckor i hopp om att maximera de totala fördelarna: Multimolekylärt hyaluronsystem, Copper Amino Isolate Serum och Copper Amino Isolate Lipid 1% (CAIL).

Niod kopparaminolipid 1%

Med tillstånd av författaren.

Jag vet inte om det är lukten, den blå nyansen eller den oemotståndliga viskositeten, men CAIL ger mig specifikt livstid. Varje gång jag applicerar en mängd i ärtor på min hud, dyker den vackraste, icke-fet glöd direkt. Att växla det med min retinol och min fuktighetskräm varannan natt har också gjort det lättare att hantera mitt eksem.

Mina ögonbryn kan vara en röra, men du kan inte förneka glansen!

Niod kopparaminolipid 1%

Med tillstånd av författaren.

Niod kopparaminolipid 1%

Med tillstånd av författaren.

Formeln i sig är typ av sinne för att ingredienserna är proprietära och / eller förbättrade versioner av vanliga hudskyddsmedel, inklusive peptider och alger. (Jag var också idag när jag upptäckte att vetiver, som oftast används i dofter, också kan hjälpa till med hudfasthet.)

Återigen anpassar jag mig långsamt till en ny normal som inkluderar att arbeta hemifrån varje dag och ha fullblåsta konversationer med min katt, eftersom alla andra är sex meter borta. Min hud har betalat priset för en rutin som verkar förändras dag för dag eller så händer det inte, period. Men att hålla fast vid denna magiska salva har ändå hindrat min hud från att bottna. Om du bara kan prova en sak från Niod (för jag vet att priset inte är billigt), vänd det till Copper Amino Isolated Lipid och förbered dig på att bli förvånad.

Om du har en budget är Amino Isolate Copper Serum ett värdigt alternativ, och naturligtvis finns det vanliga sortimentet alltid när splurge helt enkelt inte ligger på bordet.

Vårt uppdrag på STYLECASTER är att skapa stil för människor, och vi introducerar bara produkter som vi tror att du kommer att älska lika mycket som vi gör. Observera att om du köper något genom att klicka på en länk i den här berättelsen kan vi få en liten provision från försäljningen och återförsäljaren kan få vissa granskningsuppgifter för bokföringsändamål.