Mode 20 november 2019 Att bryta med snabbt mode har varit enklare än jag trodde. Jag lär mig fortfarande att handla mer hållbart.

Mode 20 november 2019 Att bryta med snabbt mode har varit enklare än jag trodde.  Jag lär mig fortfarande att handla mer hållbart.

Liksom alla on-and-off-förhållanden var min kärleksaffär med snabb mode komplicerad. Det känns som en miljon år sedan när vi träffades första gången, men ju mer jag visste om snabbt mode kände jag att det inte var rätt sak för mig. Även om jag har lärt mig att snabbmode är en lösning på många saker (dvs att jag inte har råd med modetrender eller hur man kan köpa nya kläder kan jag få en helt ny identitet), men jag har lärt mig att skilja mellan de två. plus. Jag började ifrågasätta inte bara vad min shopping gjorde för världen utan också vad jag verkligen fick ut ur mitt förhållande med snabbt mode. När jag började förstå dess skadliga sociala och miljömässiga effekter (en vy från Den verkliga kostnaden på Netflix är mycket upplysande), jag har gjort mitt bästa för att handla hållbart. Jag har alltid gillat vintage- och second handshopping, men mer och mer second handshopping har blivit min sanna kärlek och snabba mode, mitt ex.

Som med alla upplösningar försöker jag flytta mitt fokus till det positiva. Att köpa mindre varumärken, särskilt på Instagram, ger mig mycket glädje. Jag köpte nyligen en väska från ett hållbart Birmingham-baserat varumärke som heter Roop, som kostade £ 45 (motsvarande två mellanstora high street-väskor). Varje gång jag bär den älskar jag att berätta historien om att chatta med designern i mina DM-apparater, välja mellan tyger och överväga min personliga stil innan jag åtar mig. Denna typ av värde är något jag sällan får ut av en snabb fix på gatan, helt enkelt för att produktionskedjan är så grumlig att vi inte riktigt vet vem som gör våra kläder.

Jag känner samma sak om alla mina vintagebitar och har kanaliserat min kärlek till shopping till att leta efter de bästa bitarna på Vestiaire Collective, eBay eller välgörenhetsbutiker. Jag är fortfarande försiktig med vad jag väljer att investera i, men när jag gör det, tycker jag om historien som kommer med varje unik pjäs. I sin tur är jag ovillig att bli av med en av dessa skatter när jag gör en omklädningsrum.