Pharmacy vs. High End: Primer Edition

College mode

apotek-mot-high-end primer

När jag var gymnasieelever kunde jag inte bry mig mindre om smink och särskilt tänkte jag inte två gånger på om en produkt kom från apoteket eller ett varuhus.

Snabbt fram till idag, där jag inte kan komma in i Walgreens, Target, Sephora eller Ulta utan att göra en lycklig dans och snurra genom skönhetshallarna som en Disney-prinsessa. Så mycket som jag har gillat känslan av en riktigt fin high-end foundation eller rodnad, tror jag verkligen att ingenting slår en kvalitetsprodukt till ett apotekspris.

Den här veckan är jag jämförelse av två grundfärger som är otroligt olika i pris, men lovar liknande (om inte identiska) resultat. Gör dig redo att festa!

I det här hörnet: Maybelline Baby Skin Instant Pore Eraser Primer

Pris: ungefär $ 4-7 $ (0,67 oz)

Jag börjar med att säga att Maybelline utan tvekan är min hela tiden favorit apotek kosmetika linje. Jag kan inte bestämma om det är på grund av dess super söta förpackning eller dess långvariga och pålitliga rykte, men jag är ansluten åt båda hållen.

Denna grundfärg är klar, doftfri och lovande “Oskärpa” utseendet på porernaFörutom att hjälpa din makeup att hålla längre och se bättre ut hela dagen. Jag applicerade den med fingertopparna och koncentrerade mig på de delar av ansiktet där mina porer är mest synliga (runt näsan, pannan och kinderna).

Jag blev direkt kär i hur smidig det känns att smälta in i huden. Även om det ursprungligen gelliknande i struktur, förvandlas det till en silkeslen yta en gång applicerad.

Efter att ha applicerat foundation, under ögonkonsolen och pulver på de områden där jag använde Baby Skin fann jag att foundation hade en suddig effekt på min hudstruktur. Jag kan inte säga att jag är en mirakelarbetare, men jag är definitivt imponerad av resultaten med tanke på att det kom från ett apotek.

När det gäller bestående kraft kan jag gärna rapportera att min makeup inte kändes som att den smälte av mitt ansikte hela dagen, vilket faktiskt säger att något kommer från en Nashville-tjej (vår våthet här är #cray).

Och i det här hörnet: Smashbox Photo Finish Foundation Primer

Pris: Cirka $ 16 för resstorleken (0,5 oz) och ca $ 36 för full storlek (1 oz)

Medan jag har experimenterat med ett par produkter från märken som Benefit, Urban Decay, Lorac och Tarte, var jag helt ny på Smashbox innan du provar den här grundfärgen. Det listas som en av de högst rankade produkterna av kunderna på Ulta-webbplatsen, så jag var väldigt glad över att se vad allt väsen handlade om.

Precis som Maybelline Baby Skin Primer börjar den här produkten som en klar gel som är båda doftfri och oljefri. När jag testade dessa två produkter applicerade jag en primer på ena halvan av mitt ansikte och den andra på motsatt sida; och med denna primer märkte jag att det var lite mindre silkeslen på huden än Maybelline, men det kändes fortfarande bra totalt sett.

När det gäller mina porer tror jag inte att denna primer gör ett lika bra jobb med att minimera dem som Baby Huds primer gör, men skillnaden mellan de två är så liten att det är praktiskt taget omöjligt att upptäcka om du inte jämför dem mycket. väldigt nära.

Mästaren:

Maybelline Baby Skin Instant Pore First Eraser

Även om dessa två produkter ger praktiskt taget identiska resultat måste jag nämna Maybelline Baby Skin Primer som vinnare; helt enkelt för att det är mycket billigare än Smashbox.

Efter att ha använt varje primer på motsatta sidor av mitt ansikte hela dagen ser min makeup ut och känns exakt densamma på båda sidor, och det känns bra! Jag har ganska fet hud, så jag blev imponerad av hur båda produkterna utökade sminkens bärbarhet utan att orsaka överflödig glans, irritation eller oljighet.

Att du trodde?

Har du provat någon av dessa produkter? Om så är fallet, vad var din upplevelse med dem? Lämna en kommentar nedan för att dela dina tankar och var noga med att komma tillbaka nästa vecka för en ny skönhetskamp mellan apotek och high-end!