Provat innan vi köper 28 feb 2020 Försökte på ett par petite jeans på H&M, Topshop och ASOS – det här är vad som verkligen passar mig. Inte alla jeans är desamma.

Provat innan vi köper 28 feb 2020 Försökte på ett par petite jeans på H&M, Topshop och ASOS - det här är vad som verkligen passar mig. Inte alla jeans är desamma.

När det gäller att vara en liten kvinna finns det några saker som jag har lärt mig att acceptera. Till exempel vet jag att jag aldrig kommer att kunna nå den övre hyllan i köksskåp eller ha en perfekt, fri utsikt vid en musikkonsert. Jag är också väl medveten om att åka tunnelbana under rusningstid ofta oundvikligen kommer att leda till att krossas mellan passagerarnas axlar (eller värre, armhålorna).

Även om jag är helt nöjd med min korta ställning och de åtaganden som åläggs mig, finns det en sak som jag inte är villig att nöja mig med och det är kläderna som inte passar mig. På bara 5’1 “kan det ofta vara en utmaning att hitta kläder för min storlek. Och medan jag är glad att utforma en överdimensionerad kavaj eller säckig stickning då och då, kan det vara en tidskrävande ansträngning att hitta det perfekta paret.

Alternativen är ganska begränsade när det gäller jeans för små kvinnor, men det finns vissa återförsäljare som lyckas fylla klyftan på marknaden. Från Topshop till H&M till ASOS, olika märken har skapat dedikerade små alternativ och tro mig när jag säger att det har sparat besväret med att hitta jeans. Tyvärr kan små storlekar oftast bara hittas online och är inte tillgängliga för testning i butiken, vilket kan göra storleken lite svårare.

Med detta i åtanke bestämde jag mig för att söka efter några par små jeans och erbjuda min ärliga åsikt i ett försök att skapa en samlad lista över de bästa alternativen på gatan. Fortsätt rulla för att se vad jag tycker om Petite Jeans från Topshop, H&M och ASOS.