Skin 19 juni 2020 Charlotte Tilbury lyssnade verkligen på oss – det magiska krämljuset är äntligen här Våra böner för fet hud har besvarats.

Skin 19 juni 2020 Charlotte Tilbury lyssnade verkligen på oss - det magiska krämljuset är äntligen här Våra böner för fet hud har besvarats.

För några veckor sedan dök dock upp ett paket från Charlotte Tilbury på min tröskel. Jag hade en penna i min journal för ett Zoom-webinar för att fira en helt ny lansering nästa vecka, men vid den tiden hade jag ingen aning om vad produkten skulle bli. Produkten visade sig vara Charlotte’s Magic Cream Light (£ 75). Det är det, människor. Hon Hört oss. Ett alternativ till Magic Cream för oljiga skinniga män och kvinnor som ger en hud-perfekt glöd men med en naturlig, matt finish är äntligen här.

Och de senaste veckorna har jag försökt. Till skillnad från serum är Magic Cream Light i hög grad en kraftig fuktighetskräm. Den är formulerad med E-vitamin, SPF20, anti-blått ljusteknik och varumärkets egenutvecklade peptidbaserade utjämnande och perfekta ingrediens Replexium. Utöver allt detta har den en matt, slödeliknande finish som inte lämnar huden kvävande. Det viktigaste för mig är att finishen inte ser torr ut heller. Jag är ofta orolig för att matt finish kommer att lämna min hud tråkig, men Magic Cream Light låter fortfarande den friska glansen skina igenom. Till skillnad från originalet kommer förpackningen också i form av en glasflaska och pump istället för en tung burk och lock, vilket ger mig en fantastisk touch av hygien.