Skin 24 jul 2019 Min gamla hudvårdsrutin fungerar inte nu när jag är 30 – här har jag förändrat Dessa fyra saker gör skillnad.

Skin 24 jul 2019 Min gamla hudvårdsrutin fungerar inte nu när jag är 30 - här har jag förändrat Dessa fyra saker gör skillnad.

Även om jag har dabblat in och av retinol genom åren, var det först när jag närmade mig min 30-årsdag att jag började integrera den helt i min rutin. När allt kommer omkring, fråga någon hudläkare vad hemligheten är att upprätthålla en ungdomlig glöd och de kommer att berätta att det finns tre viktiga produkter: SPF, C-vitamin och retinol. Hudvårdens heliga treenighet, så att säga.

Retinol härstammar från vitamin A genom att påskynda förnyelsen av hudceller, vilket hjälper till att minska fina linjer, akne och pigmentering och håller huden fräsch till ytan. Det är särskilt bra om du har upptäckt fina babylinjer som mina eller har att göra med ärr kvar av gamla utbrott.

För bästa resultat, börja med att applicera mild retinol en eller två gånger i veckan på natten. När din hud väl är van vid det kan du öka hur ofta du applicerar den och experimentera med högre koncentrationer. Använd alltid SPF nästa dag, eftersom din hud blir känsligare för sol exponering och undvik retinol helt om du är gravid.