Skin 30 mars 2020 Jag hade en annan parfym varje dag i en månad – dessa 7 komplimanger fick mig att vinna Oh, och de hade alla en sak gemensamt.

Skin 30 mars 2020 Jag hade en annan parfym varje dag i en månad - dessa 7 komplimanger fick mig att vinna Oh, och de hade alla en sak gemensamt.

När jag växte upp var flaskorna med kroppsspray, lotioner, smör och eau de toaletter som kantade mitt badrumsfånga mycket sötare än en ökenepisod full av The Great Brit Bake Off. Min rotation inkluderade vanligtvis Britney Spears Fantasy (eller Curious); en ren sockerdoft som inte överraskande kallades Pink Sugar; och vad som helst, min samling modemagasin annonserade. Om det luktade som en frostat cupcake med strössel använde jag definitivt den.

Jag kommer alltid att älska unapologetically söta dofter, men nu har min smak graduerats till varma, träiga eller kryddbaserade, läder eller klassiska blommiga doftblandningar. Som sagt, signatur söta anteckningar som vanilj är ofta kärnan i mina favoritparfymer hela tiden. De är mycket mindre överväldigande.

Som skönhetsredaktör och allt detta är mitt skrivbord alltid fullt av parfym, så jag bestämde mig för att starta ett litet experiment sent i fjol. Istället för att hålla mig till min normala doftbana gick jag på parfym, så att säga, där jag använde en annan doft varje dag i ungefär en månad och noterade vilka formler jag gillade bäst och vilka blandningar som vann. . de flesta frågor, kommentarer och komplimanger. I recensionen märkte jag något spännande: de 10 bästa dofterna hade en vanlig, inte så hemlig ingrediens, vanilj (ett resultat som mycket visade min hypotes att vanilj fortfarande är relevant efter tonåren och utanför köket).

Nedan delar jag de 10 bästa dofterna som jag för närvarande är besatt av som aldrig har slutat tjäna beröm från främlingar och nära och kära. Fortsätt skrolla! De bästa vaniljparfymerna ligger framför.