Sommarhudvård 101: Vad du behöver veta och min sommarhudvårdsrutin

College mode

Sommar hudvårdsprodukter och rutin

Jag går i skolan i New York (upstate New York, för att vara specifik).

Det betyder några saker: Jag ler inte riktigt mot människor jag passerar på gatan, jag tycker att det är lämpligt att ha helt svart på bokstavligen alla tillfällen och jag uppskattar pizza framför allt annat kök.

Det betyder också att Jag är van vid kallt, torrt och blåsigt väder i cirka 7 månader om året.

Jag behöver aldrig oroa mig för solen, för det är vanligtvis molnigt (och jag bär alltid 3 lager och gömmer mig inne i byggnader).

Jag behöver aldrig oroa mig för att bli blank, för min hud spricker i det ögonblick jag tar bort läppbalsam från ansiktet (och nu finner jag att läppbalsam bäst appliceras på hela ansiktet, inklusive ögonlocken, kinderna och näsa).

.

Men nu när jag har avslutat två år i det straffande klimatet har jag kommit med en hudvårdsrutin som håller min hud klar, glad och lysande, utan för mycket ansträngning från min sida.

I sommar förändrades allt: Jag fick praktik i North Carolina.

Efter 600 mil körning slog jag ett helt annat klimat än jag är van vid, inte bara varmt (det låga idag var 80 grader!) Men extremt fuktigt.

För att göra saken värre har jag ett helt annat schema (att gå upp tidigt för att gå till jobbet betyder inte längre ansiktsmasksessioner klockan 3 på lördagskvällar) och en annan diet (att äta ute två gånger i veckan med dina kollegor arbete är jättekul, men ett dagligt intag av schwarma och stekta groblad gör inte mina porer någon tjänst).

Efter mindre än en veckas arbete skulle jag komma hem och se hur snabbt min hud förändrades.

min hud var överbelastad, superblank och började bryta ut.

Lyckligtvis för mig är jag en total hudvårdsnörd; Jag älskar att hålla koll på de bästa produkterna, de senaste nya aktiva ingredienserna och de senaste nyheterna om vilka tekniker som fungerar.

Det viktigaste är dock vilka produkter som bekämpar vilka oönskade hudsymtom.

Har du problem med att anpassa huden till det varma vädret? Här är en guide för sommar hudvård produkter du ska använda, plus varför ändra dem i din rutin:

Byt n. # 1: Krämrengöring av micellärrengöring

Garnier micellärt skumrengöringsmedel för kombination till fet hud

Den första delen av din hudvårdsrutin är din rengöringsmedel: för att avlägsna olja och smuts som ansamlats i ansiktet.

Mina behov av rengöringsmedel är enkla och få – det kan inte torka för mycket, det ska inte ha en stark lukt och du måste ta bort din smink mycket enkelt.

Under vintern litar jag på en rengörande kräm – den är väldigt återfuktande, tar bort till och med envis mascara utan att gnugga in och lämnar en uppfriskande stick i min hud.

Men på sommaren behöver jag något mer mattande så jag tittade detta skummande micellära rengöringsmedel (fullständig information – jag köpte den eftersom den var till salu).

Det är också mycket effektivt för att ta bort smink, men det torkar också ut min hud lite mer (på ett bra sätt), perfekt för långa, svettiga dagar.

Ändra n. # 2: Witch Hazel Tonic av salicylsyraplattor

Clearasil envisa akne kontroll salicylsyra kuddar

När din hud är ren är det en bra tid att använda en toner (igen, kolla in vår grundläggande hudvårdsrutin för mer om detta) – Vanligtvis en flytande formulering, som används för att ytterligare rengöra din hud från allt som rengöringsmedlet förbiser, lägg till en annan ingrediens i hud eller balansera hudens pH efter tvätt.

På vintern letar jag efter en supermild toner – allt med alkohol drar i huden (rodnad, skalning och irritation), men den jag använder ger lite extra rengöring och lägger till trollhassel, vilket hjälper till att minska storleken.

av porer.

Men det hjälper inte min sommarakne mycket.

Ange salicylsyra, en kraftfull antiinflammatorisk som hjälper till att minska rodnad och svullnad av finnar. Denna pad form Det är väldigt bekvämt att köra fingret över ansiktet direkt efter tvätt, och det kan till och med göras på nätter när du är för trött för att tvätta ansiktet. Även om det inte är lika effektivt för att förebygga akne som bensoylperoxid, ökar det inte solkänsligheten, blekar inte tyg och torkar mindre på huden, så jag föredrar det på sommaren.

Ändra n.

3: fuktkräm med flytande fuktighetskräm

Cetaphil fuktgivande lotion för alla hudtyper

Även om du har fet hud, återfuktande Det kan vara det viktigaste vapnet i din hudvårdarsenal.

Att behålla fukt är nyckeln till att ha en klar, jämn och lysande hud.

På vintern spenderar jag mest av min tid på att flytta mellan extremt kalla, torra och blåsiga utomhusområden och mycket heta, torra rum inomhus – var och en av dessa förhållanden är mycket torr mot huden, och det är verkligen inte att kombinera dem.

ska göra.

hjälp saken.

Enter my Pond Moisturizer – Inte bara är det super billigt, det kommer i ett gigantiskt badkar (perfekt för att stänka nacken, armbågarna och fötterna om du känner för det), och det är tjockt och rikt nog för att ge massor fukt.

Men i en varmare miljö är massor av tjock fuktighetskräm inte exakt ideal, de får mig att känna mig fet och se blank ut.

För att åtgärda detta använder jag en en lättare fuktkräm som den här från Cetaphil.

FYI, allt som kommer i en pump är sannolikt lättare än något som kommer ut ur ett badkar, men det kommer fortfarande att fungera.

Utbyte # 4: SPF ingår i solskyddsmedel

Neutrogena UltraSheer Dry-Touch solskyddsmedel

När du är på college, ha på dig en daglig solskyddsmedel Det kan verka som en onödig process – solskyddsmedel är fet, det kan bryta upp grunden och komma i vägen för en gyllene solbränna.

Att bära solskyddsmedel varje gång du är ute i mer än några minuter är dock ett bra sätt att håll din hud frisk och ung – förutom att minska risken för hudcancer.

Vi rekommenderar verkligen att du börjar använda den nu, varje dag.

Jag kommer alltid ihåg SPF på sommaren – den heta solen, i kombination med en grupp vänner som vill gå på vandring, gå till stranden och ha en picknick, gör att jag inte bara använder solskyddsmedel utan också absolut nödvändigt för mig.

öster om Neutrogena om jag går ut på ett utomhusevenemang några timmar, även om det är ganska dyrt att använda det över hela kroppen om du måste applicera det var 90: e minut (som du borde om du tillbringar dagen på stranden), är det skonsamt att applicera, torkar ganska matt och ser bra ut under smink.

Utbyte nr 5: Lägga till aktiva ingredienser

Alba Botanica papaya enzym ansiktsmask

Oavsett årstid är ett bra sätt att förbättra din hud att applicera aktiva ingredienser i form av masker och serum som kommer att behandla dina mest besvärande symtom – eftersom det här är mer intensiva formuleringar än ett rengöringsmedel eller fuktighetskräm, bör de användas i mindre mängder (och, beroende på den aktuella produkten, mindre ofta).

För mig kommer detta i några former: i synnerhet använder jag en enzymmask varje vecka för att hjälpa till att rensa mina porer året runt, men använda det oftare på sommaren eftersom den extra exponeringen för svett och smuts gör min hud mer benägen att utveckla hudormar.

En annan bra ingrediens att använda på sommaren är C-vitamin – som är en antioxidant som hjälper till att radera solskador, såväl som att göra huden ljusare och ljusare.

Jag rekommenderar också att man undersöker ingredienser som nyponolja, niacinamid, vitamin E och retinoid; Dessa kan hjälpa dig att få den bästa huden i ditt liv, oavsett väder!

Vad tycker du?

Vilka är dina bästa tips för att undvika sommarhudproblem? Låt oss veta i kommentarerna nedan!