Sommarskönhetstrend: kort hår

College mode

Kort hårinspiration

Taylor Swift, Karlie Kloss och Kim Kardashian har kort hår. | ELLE

Sommaren är den perfekta tiden att ändra ditt utseende och en av säsongens hetaste skönhetstrender är kort hår. Med kändisar som Karlie Kloss, Taylor Swift och Kim Kardashian som alla debuterar kortare, hackiga låser, finns det ingen brist på inspiration för din egen klippning.

Att klippa dina lås långt kan vara skrämmande, men tack vare den långa bob-trenden kan du hålla den så kort eller så lång du vill medan du fortfarande har den bob-looken. Jag klippte mitt eget hår ner till midjan i en axel längd bob för ett år sedan att donera till Locks of Love och betrakta det som det bästa hårklippsbeslut jag någonsin har tagit.

Min korta, hackiga bob kändes mycket mer kantig och eftersom jag inte längre kunde gömma mig bakom en gardin av hår, ökade mitt självförtroende. Om du funderar på att klippa håret på sommaren uppmuntrar jag dig att prova.. Ytterligare en fördel med en kort frisyr? Det är perfekt att ha roliga strappy klänningar och moderna snitt i ryggen!

Är du orolig för att kunna utforma ditt nya utseende? Jag försökte och älskade dessa två korta frisyrer från skönhetsavdelningen. Ta också en titt på dessa stilidéer för en lång Gal Meets Glam-klippning.

Celeb bob frisyrer

Emma Roberts, Kelly Osbourne och Kristen Wiig sport bob frisyrer. | ELLE

Här är några tips för styling av kort hår:

  • En hakklippning är nästan omöjlig att dra tillbaka i en hästsvans, så flätor och bobbynålar var min största allierade med att hålla mitt hår ur ansiktet. Bonusen? Inga fler hästsvanshuvudvärk!
  • Jag köpte en mini curling trollstav när jag klippte håret, och det var den perfekta storleken för att skapa röriga lockar med mina superkorta lås. När mitt hår kom över det fortsatte jag att använda mitt 1/2-tums krulljärn som en trollstav genom att linda hårsträngar runt det och ignorera klippet.
  • Mig favoritprodukt för kort hår är Bumble and Bumble’s Texture. Jag skulle springa en ärtstorlek genom håret efter att ha krullat det för att bryta upp lockarna och se till att det ser gudaktigt ut hela dagen.
  • Jag märkte att mitt hår började kännas mycket snabbare efter att ha klippt det, så att ha ett bra torrschampo till hands var till stor hjälp.
  • En lång bob är det bästa alternativet om du gillar utseendet på kortare hår men ändå vill kunna dra det i en toppknut, vilket alltid har varit min favoritfrisyr under lata dagar.

Slutligen, bara för skojs skull, trodde jag att jag skulle visa dig min före och efter:

Kort frisyr

Vad tycker du?

Har du eller skulle du överväga en kortare frisyr? Vad tycker du om den långa bobtrenden? Låt mig veta genom att lämna en kommentar nedan.